ابوالقاسم خوشرو یکی از ۱۰ عکاس برتر جهان شد راز استقبال کم از سریال پایتخت ۷ فاش شد فیلم ماینکرفت در افتتاحیه اکران رکورد زد روسفید از سیاه بازی‌های زمانه | یادی از نعمت‌الله گرجی، بازیگر تئاتر و سینما و تلویزیون داریوش خنجی؛ فیلمبردار مطرح ایرانی در راه جشنواره کن ماجرای تمسخر ایلان ماسک و ترامپ توسط «مایک مایرز» کمدین مشهور ماجرای قتل متیو پری، بازیگر سریال فرندز، توسط یک پزشک آموزش داستان نویسی | تداوم حافظه (بخش چهارم) تلخ و شیرین های هنری شهر | نگاهی گذرا به اتفاقات و رویداد های مهم هنری مشهد در سالی که گذشت نمایش چهار اثر از کانون پرورش فکری کودکان در کرواسی شعر، دورچین برنامه‌های تلویزیون نیست | درباره «سرزمین شعر» که فصل چهارم آن به تازگی پایان یافته است مهلت ارسال آثار به جشنواره فیلم ۱۰۰ تمدید شد برگزاری بزرگداشت نظامی در مزارشریف «مجتبی خان‌قیطاقی» معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی شد فیلم زن و بچه سعید روستایی در راه جشنواره کن رقابت انیمیشن ایرانی آتل در هند
سرخط خبرها

هوشنگ چالنگی، شاعر پیشکسوت، درگذشت + علت مرگ

  • کد خبر: ۸۵۱۳۷
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۴
هوشنگ چالنگی، شاعر پیشکسوت، درگذشت + علت مرگ
هوشنگ چالنگی، شاعر پیشکسوت، در سن ۸۰سالگی از دنیا رفت.

به گزارش شهرآرانیوز  - هرمز علیپور، شاعر، با تایید این خبر گفته است که هوشنگ چالنگی شامگاه گذشته بر اثر سکته از دنیا رفته است. 

او همچنین گفته است: «این خبر قطعی است؛ یکی از نزدیکان چالنگی که همسایه‌اش نیز بود و دائما همراهی‌اش می‌کرد امروز (یکشنبه، دوم آبان‌ماه) این خبر را به من داد.» 

هوشنگ چالنگی، شاعر متولد  ۲۹ مرداد سال ۱۳۲۰ در مسجدسلیمان بود. او که فعالیت هنری خود را از دهه ۱۳۴۰ آغاز کرد، از پایه‌گذاران شعر موج نو و شعر دیگر شناخته می‌شود. از آثار هوشنگ چالنگی می‌توان به «آن‌جا که می‌ایستی»، «نزدیک با ستاره مهجور»، «زنگوله تنبل»، «آبی ملحوظ»، «گزینه اشعار» و... اشاره کرد. (منبع: ایسنا)

چالنگی را مهم‌ترین شاعر جریان «شعر ناب» که منوچهر آتشی بنیان‌گذار آن بود، می‌دانند. البته چالنگی معتقد بود شاملو مهم‌ترین شاعر تاریخ ادبیات ایران است و به‌تنهایی نوعی مشروطه در شعر فارسی است. با تمام این‌ها چالنگی مدرنیسم «شعر دیگر» (از مشتقات سبک موج نو) را بیشتر دوست داشت. احمد شاملو نیز هوشنگ چالنگی را آبروی شعر فارسی می‌دانست. «آن‌جا که می‌ایستی» (۱۳۸۰)، «نزدیک با ستاره مهجور» (۱۳۸۱)، «زنگوله تنبل» (۱۳۸۳)، «آبی ملحوظ» (۱۳۸۷) از مجموعه‌شعر‌های چالنگی است.

شعر «میراث» (از مجموعه  «زنگوله تنبل») هوشنگ چالنگی با صدای خودش 

 

شعر «اکنون دیگر» از هوشنگ چالنگی

اکنون دیگر بیرقی بر آبم.
چشم بر هم می‌نهم
و با گردنم رعشه هایم را
هنجار میکنم
آیا روح به علف رسیده است؟
پس برگردم و ببینم
که میان گوش‌های باد ایستاده ام
تا این ماهی بغلتد و پلک‌های من ذوب شوند

آه میدانم!
فرورفتن یال‌های من در سنگ
آیندگان را دیوانه خواهدکرد
و از ریشه‌ی این یال‌های تاریک
روزی دوست فرود می‌آید و تسلیت دوست را می‌پذیرد

اکنون چشم بر هم گذارم و کشف کنم
ستاره‌ای را که اندوهگینم می‌کند.

 

شهرآرانیوز درگذشت این شاعر را به جامعه ادبی ایران تسلیت می‌گوید

روحش در سپیدی و آرامش

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->