حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

کرونا فرهنگ ازدواج را تغییر موقت داده اما «نهادینه» نکرده است

  • کد خبر: ۸۵۳۲۲
  • ۰۷ آبان ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۷
کرونا فرهنگ ازدواج را تغییر موقت داده اما «نهادینه» نکرده است
تغییر سبک برگزاری مراسم ازدواج و حذف تجملات و هزینه‌های اضافی جزو مواردی است که همیشه توصیه می‌شد، اما در عمل این فرهنگ جا نمی‌افتاد. با این حال همه گیری کرونا به ناچار خیلی از تجملات و هزینه‌های اضافی را حذف کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تغییر سبک برگزاری مراسم ازدواج و حذف تجملات و هزینه‌های اضافی جزو مواردی است که همیشه توصیه می‌شد، اما در عمل این فرهنگ جا نمی‌افتاد. با این حال همه گیری کرونا به ناچار خیلی از تجملات و هزینه‌های اضافی را حذف کرده است.

دراین باره دکتر غلامرضا حسنی، جامعه شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، در گفتگو با خبرنگار ما می‌گوید: اینکه کرونا سبب کاهش تجملات مراسم ازدواج شده است کاملا آشکار و در سطح جامعه دیده می‌شود، اما اینکه این فرهنگ برگزاری مجالس ساده و کم هزینه در بین خانواده‌ها نهادینه شده است یا خیر، به زمان و انسجام اجتماعی نیاز دارد تا این فرهنگ نهادینه شود.

وی معتقد است که مسائل فرهنگی با یک سال و دو سال و شرایط مقطعی نهادینه نمی‌شوند، بلکه باید برای استمرار فرهنگ صحیح همه جامعه و متولیان امور فرهنگی و اجتماعی در یک مسیر قدم بردارند؛ مثلا برای ایجاد فرهنگ بستن کمربند ایمنی. زمانی ۹۰ درصد جامعه کمربند ایمنی نمی‌بستند و حالا برعکس شده است.

کرونا اثبات کرد که می‌توان ساده گرفت

این جامعه شناس با اشاره به مراسمی که در ایام کرونا مختصر و ساده برای ازدواج جوانان برگزار شد، اظهار می‌کند: کرونا سبب شد که خیلی از هزینه‌های اضافی و مراسم تجملاتی کنار گذاشته شود. این مسئله نشان می‌دهد که ما می‌توانیم در این مسیر قدم بگذاریم، اگر اراده کنیم و بخواهیم.

دکتر حسنی برای نهادینه شدن فرهنگ ازدواج به دور از تجملات و هزینه‌های غیرضروری به این نکته تأکید می‌کند که باید فرهنگ تظاهر در جامعه ما کنار گذاشته شود و الگو‌ها و سبک‌های غلط در مسیر ازدواج، ضدارزش شوند. وقتی فلان شخصیت سرشناس یا فلان چهره محبوب برای بخشی از جامعه یک مراسم عروسی خاص برگزار می‌کند، عده‌ای که توان مالی دارند می‌خواهند پیرو همان شخصیت باشند. باید این الگو‌ها برای مردم تغییر کند و دنبال برگزاری مجالس ساده و به دور از تجمل باشند تا تغییر فرهنگ را شاهد باشیم.

فرهنگ تظاهر، مخل ازدواج‌های آسان

دکتر حسنی از میان دیگرآسیب‌های برگزاری مجالس عروسی تجملاتی به این نکته اشاره می‌کند که این مسائل سبب شده است جوانان حتی در موقع انتخاب همسر نیز به شاخص‌های مالی توجه کنند؛ مثلا با خود حساب و کتاب می‌کنند که طرف مقابل چه امتیازات مالی‌ای دارد، در صورتی که این دیگر ازدواج نیست و مبادله است و نگاه بازاری به مقوله ازدواج. همین نگاه توقع مالی زوج‌ها را از برگزاری مراسم عروسی گرفته تا جهیزیه و تهیه مسکن و شرایط ظاهر زندگی پیش می‌برد و می‌بینیم که معیار‌های اصلی جای خود را به اولویت‌های مالی می‌دهد و بعد از مدتی، چون خلأ معیار‌های اصلی در ازدواج خودنمایی می‌کند، به طلاق و شکست در ازدواج هم منجر می‌شود؛ لذا بهتر است که از شرایط کرونا این درس را بگیریم که می‌شود و می‌توان در برگزاری مراسم ازدواج و تشکیل زندگی تظاهر، خودنمایی، تجملات و هدر دادن پول و سرمایه را کنار گذاشت.

ازدواج آسان حذف عروسی نیست بلکه حذف تجملات است

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی در عین حال برگزاری مجالس ساده عروسی را دارای مزایای اجتماعی می‌داند که نیاز جامعه است. دکتر حسنی تأکید می‌کند: وقتی می‌گوییم ازدواج جوانان ساده گرفته شود، این به معنی حذف مجالس نیست، بلکه حذف تجملات و هزینه‌های زائد است.

به گفته وی، چون در جامعه احساس کمبود در شادی وجود دارد، انگیزه خیلی از افراد از شرکت در مجالس عروسی همین نیاز به شادی است که از این منظر نگاه مثبتی است. همچنین برای تقویت و انسجام روابط خویشاوندی نیز این مجالس مفید هستند در عین حال باید به این سمت پیش برویم که مجالس به محفلی برای تظاهر و خودنمایی تبدیل نشوند. همانند ایام کرونا، این مجالس میدان تجملات نیست و باید صرفا با هدف راهی کردن دو نفر به سوی زندگی مشترک برگزار شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->