۱۵ درصد مشهدی‌ها، مالک اراضی قولنامه‌ای هستند| لایحه تشویق تفکیک اراضی در دستور کار شهرداری خلیل موحد جانشین هاشم دائمی در شورای شهر مشهد شد سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون‌شهری شهرداری مشهد، نمونه ای از یک سازمان موفق است افتخارات طلایی هادی رضایی، دارنده نشان مشهدالرضا(ع) | از معلولیت تا قهرمانی جهانی برگزیده نشان مشهد الرضا (ع) در سال ۱۴۰۲: این رویداد فضایی برای معرفی افراد سرآمد است هوای امروز مشهد، برای گروه‌های حساس ناسالم است (۳ دی ۱۴۰۳) | برای مقابله با آلودگی هوا باید برنامه‌محور پیش برویم افزایش چشمگیر آلاینده‌ها در مشهد | هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۳ دی ۱۴۰۳) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان کلانشهر مشهد صادر شد | مشهدی‌ها ماسک تنفسی بزنند (۳ دی ۱۴۰۳) «کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد
سرخط خبرها

آینده نگری و داشتن مدیریت آفندی

  • کد خبر: ۸۵۴۶۵
  • ۰۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۷
آینده نگری و داشتن مدیریت آفندی
مهدی یاراحمدی خراسانی

در بند هفتم چرخش‌های تحول آفرین چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت، «آینده نگری و داشتن مدیریت آفندی به جای مدیریت واکنشی و پدافندی» بیان شده است.
جنس کار مدیریت شهری به گونه‌ای است که ناخودآگاه به دلیل «گستردگی خدمات» و «تنوع و پیچیدگی وظایف» گاهی آن چنان گرفتار روزمرگی و رتق وفتق امور جاری می‌شود که از مقولات راهبردی و بنیادی غافل می‌ماند.

شاید این امر باتوجه به دائمی و شبانه روزی بودن خدمات شهرداری‌ها بیشتر به صورت ناخودآگاه و غیرارادی انجام و درگیرشدن در مسائل جاری سبب می‌شود رویکرد راهبردی و تشخیص نیاز‌های آینده در تفکر مدیران خدشه دار شود. در این وضعیت، مدیریت شهری بیشتر حالت واکنشی و پدافندی به خود می‌گیرد و از امور آتی و آفندی غافل می‌ماند و به جای آنکه خودش ایفای نقش فعال و «جریان سازی» در امور را به عهده بگیرد، می‌باید «در جریان» روند‌ها و فرایند‌های محیطی ایفای نقش کند. این امر سبب کاهش چشمگیر عملکرد و کندشدن یا توقف روند توسعه شهری می‌شود.

به هرحال، چون در شهرداری‌ها قوانین نهاد‌های دولتی حاکم نیست و آن‌ها به عنوان یک نهاد عمومی براساس قوانین خاصشان،  که مراجع ذی صلاح تصویب کرده اند، فعالیت می‌کنند و طبق همین اسناد بالادستی از اعتبارات دولتی بهره آن چنانی نمی‌برند و خودشان موظف اند درآمد کسب و هزینه کنند، ناگزیر کار بسیار سختی در اداره امور پیش رو دارند. ازاین رو، در سند چشم انداز دوره ششم شورای اسلامی شهر، چرخش تحول آفرین برای دستیابی به این مهم، یعنی «آینده نگری و داشتن مدیریت آفندی» پیش بینی شده است.

سازمان آفندی در ۴ حوزه «داخلی (درون سازمانی)، استراتژی، مدیریت عملیات و فراسازمانی (محیطی، بین المللی)» با تحلیل شرایط و اقتضائات، شناسایی و برنامه ریزی مستمر امور رویکردی پیشران، فعال و آینده نگر دارد که این نظام را در چهارچوب سازمان چالاک، یادگیرنده و هوشمند پیاده سازی می‌کند. وقتی می‌گوییم مدیریت آفندی، یعنی بهره گیری سازمان از سطح درخورتوجهی از «مهارت ادراکی» که براساس آن ضمن بررسی دقیق شرایط و روند‌های جاری از طریق آینده پژوهی و آینده نگری به جای «پیش بینی» آینده به «ساختن» و پرداختن آینده‌های پیش روی شهر می‌پردازد.

بر این اساس، شهرداری باید غیرسیاسی باشد؛ درحالی که قدرت درک و تحلیل مسائل سیاسی روز را دارد. هوشمند باشد؛ درحالی که نیروی انسانی خبره و متخصص دارد و مستقل باشد؛ درحالی که با سایر نهاد‌های دولتی برای انجام وظایفش هماهنگ است و رویکردی «پیشران» برای عمل به وظیفه و «پیشگیری» از بروز بحران‌های احتمالی دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->