پرواز‌های امارات به تهران از سرگرفته شد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) چند؟ پیش‌بینی بورس برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات نمودار رشد پیک تقاضای برق نزولی شد تصویب لایحه جدید آمریکا صعود دیگری در قیمت رمزارزها را رقم زد بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟ رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند
سرخط خبرها

جزئیات رکورد شکنی در نرخ سود بین بانکی

  • کد خبر: ۸۵۹۱۷
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۴
جزئیات رکورد شکنی در نرخ سود بین بانکی
در اولین هفته آبان ماه رصد نرخ سود در بازار‌ها نشان می‌دهد نرخ سود در دو بازار افزایشی و در یک بازار کاهشی بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، در هفته‌های سپری شده هیچ داد وستدی در بازار اولیه اوراق بدهی به ثبت نرسیده و نرخ سود در همان سطح ۲۱.۷ درصد باقی ماند.

این بازار که به منظور تامین کسری بودجه دولت برگزار می‌شود در مهر ماه برگزار نشده و این توقف تاهفته نخست آبان ادامه پیدا کرده است. رصد فعالیت‌ها در این بازار نشان می‌دهد به طور کلی در سال جاری تنها ۴۳ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان اوراق بدهی به دولت فروخته شده که تقریبا ۵۰ درصد این رقم در موقعیت مشابه سال گذشته بوده است.

نرخ سود وام مسکن در هفته نخست آبان ۱۴۰۰

اوراق حق تقدم تسهیلات بانک مسکن (به‌صورت خلاصه تسه) اوراقی هستند که مالکان آن‌ها می‌توانند بدون ایستادن درصف از بانک مسکن وام استقراض نمایند. هر کدام از این اوراق هزینه‌ای دارد که در بازار خرید و فروش آن مشخص می‌شود. اعتبار این اوراق ۵۰۰ هزار تومان بوده که با این اعتبار مجرد‌ها می‌توانند با سقف خرید ۲۸۰ ورق نهایتا ۱۴۰ میلیون تومان وام برای خرید مسکن اخذ کنند. در صورتیکه این سقف برای متاهلین ۴۸۰ ورق و ۲۴۰ میلیون تومان تعیین شده است.

رفتار نرخ سود در بازار مسکن می‌تواند نمایان کننده هزینه این وام برای متقاضیان باشد. در همین خصوص در حالیکه چهارشنبه ۲۸ مهر ماه این متغیر در حد ۲۱.۵ درصد بود در هفته گذشته این رقم مسیری نزولی پیدا کرده ودر نهایت به ۲۱.۳۵ درصد تنزل پیدا کرد. این روند کاهشی نشان از مسیر نزولی دریافت وام مسکن در هفته نخست کاری در سال ۱۴۰۰ داشته است.

نرخ بهره رکورد زد

در صورت برخورد جدی بانک‌ها به کسری نقدینگی، مجبور به استقراض از یکدیگر هستند. بازاری که این داد وستد در آن رخ می‌دهد را بازار شبانه می‌گویند. در این بازار بانک‌هایی که دارای مازاد منابع هستند به بانک‌های دچار کسری قرض می‌دهند تا نرخ سود را در بازار مدیریت کنند. این داد و ستد البته با فاصله زمانی کوتاه و نرخ سود مشخصی انجام میشود.

روند نرخ سود در این بازار یا همان نرخ سود بین بانکی در هفته نخست آبان ماه نشان از روند صعودی این متغیر داشته و در این موعد با ثبت ۲۰.۳۱ درصد به بیشترین میزان خود در ۸ ماه اخیر دست پیدا کرده است.

صعود نرخ سود در بازار باز

بازار دیگری که در آن بانک مرکزی به واسطه آن سعی در مدیریت نقدینگی بانک‌ها و به عبارت دیگر نرخ سود بین بانکی دارد، را بازار باز می‌نامند. بانک مرکزی در هر هفته به منظور کنترل نقدینگی در بانک‌ها و کنترل نرخ سود به بسط و قبض پول در بازار باز می‌پردازد. این بانک از این طریق نرخ سود بازار بین بانکی را تنظیم می‌کند.

نگه داشتن نرخ سود در موقعیت هدف میتواند از تورم کاسته ودر غیر اینصورت موجب افزایش تورم شود. در حقیقت در انتها تاثیر این بازار بر قدرت خرید مردم و وضع معیشتی آنهاست.

در این هفته در بازار باز، بیشترین میزان بسط پول در هفته‌های برگزاری این بازار به ثبت رسیده که به منظور پیش گیری از افزایش نرخ سود بین بانکی بوده است. با این حال در این موعد این نهاد مجبور به افزایش نرخ سود شده و نرخ سود بازار باز را به ۱۹.۲۵ درصد رسانید. این اتفاق می‌تواند عاملی در جهت رشد نرخ سود بین بانکی باشد.

 

منبع: اقتصاد نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->