بورس فردا دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی مراسم گرامیداشت شهدای مقاومت در مشهد اعلام شد
سرخط خبرها

جزئیات رکورد شکنی در نرخ سود بین بانکی

  • کد خبر: ۸۵۹۱۷
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۴
جزئیات رکورد شکنی در نرخ سود بین بانکی
در اولین هفته آبان ماه رصد نرخ سود در بازار‌ها نشان می‌دهد نرخ سود در دو بازار افزایشی و در یک بازار کاهشی بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، در هفته‌های سپری شده هیچ داد وستدی در بازار اولیه اوراق بدهی به ثبت نرسیده و نرخ سود در همان سطح ۲۱.۷ درصد باقی ماند.

این بازار که به منظور تامین کسری بودجه دولت برگزار می‌شود در مهر ماه برگزار نشده و این توقف تاهفته نخست آبان ادامه پیدا کرده است. رصد فعالیت‌ها در این بازار نشان می‌دهد به طور کلی در سال جاری تنها ۴۳ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان اوراق بدهی به دولت فروخته شده که تقریبا ۵۰ درصد این رقم در موقعیت مشابه سال گذشته بوده است.

نرخ سود وام مسکن در هفته نخست آبان ۱۴۰۰

اوراق حق تقدم تسهیلات بانک مسکن (به‌صورت خلاصه تسه) اوراقی هستند که مالکان آن‌ها می‌توانند بدون ایستادن درصف از بانک مسکن وام استقراض نمایند. هر کدام از این اوراق هزینه‌ای دارد که در بازار خرید و فروش آن مشخص می‌شود. اعتبار این اوراق ۵۰۰ هزار تومان بوده که با این اعتبار مجرد‌ها می‌توانند با سقف خرید ۲۸۰ ورق نهایتا ۱۴۰ میلیون تومان وام برای خرید مسکن اخذ کنند. در صورتیکه این سقف برای متاهلین ۴۸۰ ورق و ۲۴۰ میلیون تومان تعیین شده است.

رفتار نرخ سود در بازار مسکن می‌تواند نمایان کننده هزینه این وام برای متقاضیان باشد. در همین خصوص در حالیکه چهارشنبه ۲۸ مهر ماه این متغیر در حد ۲۱.۵ درصد بود در هفته گذشته این رقم مسیری نزولی پیدا کرده ودر نهایت به ۲۱.۳۵ درصد تنزل پیدا کرد. این روند کاهشی نشان از مسیر نزولی دریافت وام مسکن در هفته نخست کاری در سال ۱۴۰۰ داشته است.

نرخ بهره رکورد زد

در صورت برخورد جدی بانک‌ها به کسری نقدینگی، مجبور به استقراض از یکدیگر هستند. بازاری که این داد وستد در آن رخ می‌دهد را بازار شبانه می‌گویند. در این بازار بانک‌هایی که دارای مازاد منابع هستند به بانک‌های دچار کسری قرض می‌دهند تا نرخ سود را در بازار مدیریت کنند. این داد و ستد البته با فاصله زمانی کوتاه و نرخ سود مشخصی انجام میشود.

روند نرخ سود در این بازار یا همان نرخ سود بین بانکی در هفته نخست آبان ماه نشان از روند صعودی این متغیر داشته و در این موعد با ثبت ۲۰.۳۱ درصد به بیشترین میزان خود در ۸ ماه اخیر دست پیدا کرده است.

صعود نرخ سود در بازار باز

بازار دیگری که در آن بانک مرکزی به واسطه آن سعی در مدیریت نقدینگی بانک‌ها و به عبارت دیگر نرخ سود بین بانکی دارد، را بازار باز می‌نامند. بانک مرکزی در هر هفته به منظور کنترل نقدینگی در بانک‌ها و کنترل نرخ سود به بسط و قبض پول در بازار باز می‌پردازد. این بانک از این طریق نرخ سود بازار بین بانکی را تنظیم می‌کند.

نگه داشتن نرخ سود در موقعیت هدف میتواند از تورم کاسته ودر غیر اینصورت موجب افزایش تورم شود. در حقیقت در انتها تاثیر این بازار بر قدرت خرید مردم و وضع معیشتی آنهاست.

در این هفته در بازار باز، بیشترین میزان بسط پول در هفته‌های برگزاری این بازار به ثبت رسیده که به منظور پیش گیری از افزایش نرخ سود بین بانکی بوده است. با این حال در این موعد این نهاد مجبور به افزایش نرخ سود شده و نرخ سود بازار باز را به ۱۹.۲۵ درصد رسانید. این اتفاق می‌تواند عاملی در جهت رشد نرخ سود بین بانکی باشد.

 

منبع: اقتصاد نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->