افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود
سرخط خبرها

جزئیات رکورد شکنی در نرخ سود بین بانکی

  • کد خبر: ۸۵۹۱۷
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۴
جزئیات رکورد شکنی در نرخ سود بین بانکی
در اولین هفته آبان ماه رصد نرخ سود در بازار‌ها نشان می‌دهد نرخ سود در دو بازار افزایشی و در یک بازار کاهشی بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، در هفته‌های سپری شده هیچ داد وستدی در بازار اولیه اوراق بدهی به ثبت نرسیده و نرخ سود در همان سطح ۲۱.۷ درصد باقی ماند.

این بازار که به منظور تامین کسری بودجه دولت برگزار می‌شود در مهر ماه برگزار نشده و این توقف تاهفته نخست آبان ادامه پیدا کرده است. رصد فعالیت‌ها در این بازار نشان می‌دهد به طور کلی در سال جاری تنها ۴۳ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان اوراق بدهی به دولت فروخته شده که تقریبا ۵۰ درصد این رقم در موقعیت مشابه سال گذشته بوده است.

نرخ سود وام مسکن در هفته نخست آبان ۱۴۰۰

اوراق حق تقدم تسهیلات بانک مسکن (به‌صورت خلاصه تسه) اوراقی هستند که مالکان آن‌ها می‌توانند بدون ایستادن درصف از بانک مسکن وام استقراض نمایند. هر کدام از این اوراق هزینه‌ای دارد که در بازار خرید و فروش آن مشخص می‌شود. اعتبار این اوراق ۵۰۰ هزار تومان بوده که با این اعتبار مجرد‌ها می‌توانند با سقف خرید ۲۸۰ ورق نهایتا ۱۴۰ میلیون تومان وام برای خرید مسکن اخذ کنند. در صورتیکه این سقف برای متاهلین ۴۸۰ ورق و ۲۴۰ میلیون تومان تعیین شده است.

رفتار نرخ سود در بازار مسکن می‌تواند نمایان کننده هزینه این وام برای متقاضیان باشد. در همین خصوص در حالیکه چهارشنبه ۲۸ مهر ماه این متغیر در حد ۲۱.۵ درصد بود در هفته گذشته این رقم مسیری نزولی پیدا کرده ودر نهایت به ۲۱.۳۵ درصد تنزل پیدا کرد. این روند کاهشی نشان از مسیر نزولی دریافت وام مسکن در هفته نخست کاری در سال ۱۴۰۰ داشته است.

نرخ بهره رکورد زد

در صورت برخورد جدی بانک‌ها به کسری نقدینگی، مجبور به استقراض از یکدیگر هستند. بازاری که این داد وستد در آن رخ می‌دهد را بازار شبانه می‌گویند. در این بازار بانک‌هایی که دارای مازاد منابع هستند به بانک‌های دچار کسری قرض می‌دهند تا نرخ سود را در بازار مدیریت کنند. این داد و ستد البته با فاصله زمانی کوتاه و نرخ سود مشخصی انجام میشود.

روند نرخ سود در این بازار یا همان نرخ سود بین بانکی در هفته نخست آبان ماه نشان از روند صعودی این متغیر داشته و در این موعد با ثبت ۲۰.۳۱ درصد به بیشترین میزان خود در ۸ ماه اخیر دست پیدا کرده است.

صعود نرخ سود در بازار باز

بازار دیگری که در آن بانک مرکزی به واسطه آن سعی در مدیریت نقدینگی بانک‌ها و به عبارت دیگر نرخ سود بین بانکی دارد، را بازار باز می‌نامند. بانک مرکزی در هر هفته به منظور کنترل نقدینگی در بانک‌ها و کنترل نرخ سود به بسط و قبض پول در بازار باز می‌پردازد. این بانک از این طریق نرخ سود بازار بین بانکی را تنظیم می‌کند.

نگه داشتن نرخ سود در موقعیت هدف میتواند از تورم کاسته ودر غیر اینصورت موجب افزایش تورم شود. در حقیقت در انتها تاثیر این بازار بر قدرت خرید مردم و وضع معیشتی آنهاست.

در این هفته در بازار باز، بیشترین میزان بسط پول در هفته‌های برگزاری این بازار به ثبت رسیده که به منظور پیش گیری از افزایش نرخ سود بین بانکی بوده است. با این حال در این موعد این نهاد مجبور به افزایش نرخ سود شده و نرخ سود بازار باز را به ۱۹.۲۵ درصد رسانید. این اتفاق می‌تواند عاملی در جهت رشد نرخ سود بین بانکی باشد.

 

منبع: اقتصاد نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->