مه گرفتگی و کاهش دید رانندگان در محور مشهد_سرخس (۴ بهمن ۱۴۰۳) مرگ دختر ۱۷ ساله در انفجار خانه در روستایی حوالی مشهد پیش‌بینی بارش باران از فردا در ۸ استان (۵ بهمن ۱۴۰۳) دستگیری دندان پزشک بی سواد | دندان طمع دندان ساز تقلبی در مشهد کشیده شد آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران!
سرخط خبرها

انگشت پای کوویدی، عجیب‌ترین علامت آلودگی به ویروس کرونا!

  • کد خبر: ۸۵۹۹۱
  • ۰۹ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۰
انگشت پای کوویدی، عجیب‌ترین علامت آلودگی به ویروس کرونا!
پیش از این محققان از بین رفتن حس بویایی و سرخی چشم را به عنوان علایمی از ابتلا به کووید ۱۹ معرفی کرده‌اند، اما انگشتان کبود و ملتهب که به نظر می‌رسد دچار سرمازدگی شده باشند، عجیب‌ترین علامت آلودگی به ویروس کرونا است.

به گزارش شهرآرانیوز، از زمان شیوع بیماری کووید-۱۹ تا کنون عوارض مختلفی برای بیماری این بیماری شناسایی شده است. یکی از آن‌ها انگشت پای کوویدی است که به صورت ضایعاتی التهابی بر روی پوست دست یا پا ظاهر می‌شود.

مدت کوتاهی پس از شیوع بیماری کووید-۱۹ در سال گذشته، پزشکان با موجی از بیماران، عمدتاً نوجوانان و جوانان مواجه شدند که علائم مختلفی داشتند: از گلودرد شکایت می‌کردند، ضایعات دردناک در انگشتان پا و گاهی اوقات در انگشتان دست داشتند. این بیماری به نام کووید انگشتان پا نامیده شد که مانند از دست دادن بویایی و چشایی به عنوان یکی دیگر از علائم گوناگون عجیب این بیماری دیده شده است. هرچند تست کرونای اکثر بیماران منفی بود. پزشکان برای توضیح این ارتباط دشواری‌های بسیار داشتند.

ضایعات در افراد سفید پوست قرمز یا بنفش و در افراد رنگین پوست اغلب مایل به ارغوانی یا قهوه‌ای است. این ضایعات باعث احساس سوزش یا خارش دردناک می‌شوند و گاهی اوقات پوشیدن کفش یا راه رفتن را برای افراد دشوار می‌کنند.

مطالعه‌ای از فرانسه، که در مجله درماتولوژی بریتانیا منتشر شده است، علل ایجاد این زخم‌ها انگشتان پا را نشان می‌دهد. این تحقیق نشان می‌دهد که ضایعات ممکن است یک عارضه جانبی سیستم ایمنی بدن در واکنش به قرار گرفتن در معرض ویروس باشد، که می‌تواند به سلول‌ها و بافت‌ها در این فرآیند آسیب برساند.

محققان فرانسوی نمونه‌های خون و بیوپسی پوست ۵۰ بیمار را که برای اولین بار در آوریل ۲۰۲۰ دچار ضایعات بودند و به بیمارستان سنت لوئیس پاریس ارجاع داده بودند، تجزیه و تحلیل کردند. تقریباً بیش از نیمی از بیماران علائم دیگری داشتند که نشان دهنده کووید -۱۹ بود. علائمی مانند سرفه، تنگی نفس و از دست دادن بویایی، اما همه آن‌ها در آزمایش PCR از نظر ابتلا به ویروس منفی بودند.

نمونه‌ها سطوح بالای اینترفرون نوع ۱ را نشان دادند، پروتئینی که سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با ویروس‌ها فعال می‌کند، اما ممکن است باعث آسیب شود. محققان همچنین سطح بالایی از آنتی بادی را پیدا کردند که می‌تواند به طور ناخواسته به سلول‌های بدن حمله کند. این مطالعه نشان می‌دهد که تغییرات غیرطبیعی در پوشش رگ‌های خونی نیز می‌تواند در ضایعات نقش داشته باشد.

اگرچه رابطه بین عفونت ویروس کرونا و این ضایعات التهابی که به آن به ضایعات چیلبلین‌لایک گفته می‌شود، هنوز بحث برانگیز است، اما قله‌های مراجعه بیماران با ضایعات شبیه چیلبلین همراه با قله‌های مرگ ناشی از کووید -۱۹ در سال ۲۰۲۰ نشان می‌دهد که این اختلال با عفونت ویروس‌های خانواده کرونا ارتباط تنگاتنگی دارد.

زخم شدن انگشتان پا که ناشی از کووید باشد کاملاً شگفت آور نیست. یکی از ویژگی‌های بارز بیماری، واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن به نام طوفان سایتوکاین است که در نهایت ممکن است بیماری بیشتری نسبت به خود ویروس ایجاد کند.

دانشمندان آلمانی سال گذشته مقاله‌ای را منتشر کردند که می‌گفت در سه مرد جوان که با چیلبلین مراجعه کرده بودند، واکنش موضعی قوی اینترفرون پیدا کرده‌اند. آن مقاله نشان داد که مردانی که آزمایش کروناویروس منفی دارند و دچار این زخم‌ها هستند، ممکن است چند هفته پس از ایجاد عفونت اولیه دچار بیماری خفیف یا بدون علامت شوند. پاسخ ایمنی ناشی از اینترفرون ممکن است منجر به کنترل زودهنگام ویروس و جلوگیری از تنفس شود.

متخصصان پوست می‌گویند افراد مبتلا به کووید انگشتان سیر درمانی خوبی دارند و بعید است به کووید شدید مبتلا شوند و علائم آن‌ها نشان دهنده یک پاسخ ایمنی سالم به ویروس است.

بسیاری از مطالعات درباره ابتلا به کرونا، درباره ابتلای شدید به این بیماری است و بیماری خفیف و متوسط ​​اغلب نادیده گرفته می‌شوند. بیماری کووید انگشتان پا تقریباً مانند یک عارضه جانبی است که بدن شما می‌تواند بر آن غلبه کند. مطالعه جدید نشان داد که درمان کووید انگشتان پا با دارو‌های ضد التهابی موضعی یا سیستمیک ممکن است مؤثر باشد.

منبع: آخرین خبر 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->