مرگ مشکوک یک مادر باردار در بیمارستان میبد یزد واکنش پلیس به حادثه‌ مزاحمت موتورسوار برای یک خانم بی حجاب دستگیری شرور قمه‌کش در خیابان ولی‌عصر(عج) اعترافات تکان دهنده پسری که مادرش را به قتل رساند دستگیری پزشک قلابی با پنج کلاس سواد فیروزی: احتمال کودک‌آزاری در پرونده فوت دختر فرزندخوانده کاشمری وجود دارد پشت پرده هتک عفت و کشف حجاب کامل توسط دانشجوی دختر در دانشگاه علوم و تحقیقات واژگونی و حریق تانکر سوخت در گناباد یک کشته بر جای گذاشت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) حادثه واژگونی خودرو زانتیا در خیابان سید رضی مشهد (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) + جزییات راهداری در سانحه فوت و مصدومیت ۷ شهروند کرمانشاهی مقصر شناخته شد صدای اعتراض پرستاران شنیده می‌شود؟ | ضرورت اصلاح بازتوزیع تعرفه‌های پرستاری برنامه‌های یوم الله ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | سخنرانی رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی مقام معظم رهبری در مشهد بودجه خراسان رضوی در حوزه تجهیزات پزشکی، نیاز زائران را پوشش نمی‌دهد  ممنوعیت و محدودیت‌های ترافیکی ویژه راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | خیابان امام رضا (ع) از امشب (۱۲ آبان ۱۴۰۳) مسدود است مصطفی سالاری به عنوان مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) سکته قلبی علت اول مرگ در کشور است کلاهبرداری آنلاین با ترفند دریافت بیعانه | راهنمای تشخیص سایت‌های کلاهبرداری + فیلم آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان حر عاملی مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) محاکمه عاملان قتل دختر فیلم‌بردار در مشهد + عکس علائم کم‌کاری تیروئید چیست؟ تأمین مناسب پانسمان موردنیاز بیماران پروانه‌ای در کشور ریزش سقف ایستگاه قطار در صربستان، ۱۴ کشته بر جای گذاشت پذیرش بدون آزمون بیش از ۱۰ هزار دانشجوی نخبه در دانشگاه‌های کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳) | کاهش قابل‌توجه دما در روز‌های پایانی هفته جداول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان باید اصلاح شود تک‌چرخ‌زدن با موتورسیکلت منجر به مرگ دختر و پسر نوجوان در بولوار نماز مشهد شد بیمه‌شدگان چند ماه می‌توانند از مقرری «بیمه بیکاری» استفاده کنند؟ آیا کارانه پزشکان منصفانه است؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + فیلم آلودگی محیط‌زیست عامل مرگ سالانه ۱.۷ میلیون کودک کمتر از ۵ سال ابلاغیه دستورالعمل جدید تبادل دارو بین داروخانه‌ها به منظور تضمین سلامت جامعه
سرخط خبرها

دلایل بی حس شدن دست‌ها چیست؟

  • کد خبر: ۸۳۴۸۰
  • ۱۸ مهر ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۷
دلایل بی حس شدن دست‌ها چیست؟
بی حسی دست‌ها همیشه دلیلی برای نگرانی نیست. این اتفاق می‌تواند نشانه‌ی سندرم تونل کارپال یا از عوارض جانبی یک دارو باشد. وقتی یک مشکل پزشکی باعث بی‌حسی در دست‌ها شود، معمولاً با علائم دیگری نیز همراه است. بی‌حسی دست‌ها معمولاً نشانه یک وضعیت اورژانسی نیست که نیازمند مراجعه به بیمارستان باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، اگرچه بعید است، اما بی‌حسی دست‌ها ممکن است نشانه سکته نیز باشد. در صورتی که هرکدام از علائم زیر را نیز تجربه کردید سریعاً به پزشک مراجعه کنید، درمان سریع و به موقع می‌تواند از آسیب طولانی مدت و یا حتی مرگ جلوگیری کند.

– ضعف یا بی‌حسی ناگهانی در بازو‌ها یا پاها، به ویژه اگر تنها در یک سمت بدن اتفاق بیفتد.

– مشکل در تکلم یا فهمیدن دیگران

– سردرگمی

– افتادگی و سستی صورت

– مشکل ناگهانی در بینایی یک یا هردو چشم

– سرگیجه ناگهانی یا از دست دادن تعادل

– سردرد شدید ناگهانی

کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی

شما برای حفظ سلامت اعصاب خود به ویتامین ب۱۲ نیاز دارید. کمبود ب۱۲ می‌تواند منجر به بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن دست‌ها و پا‌ها شود. کمبود پتاسیم و منیزیم نیز می‌تواند باعث بی‌حسی شود. دیگر علائم آن به صورت زیر است:

– ضعف

– خستگی

– زرد شدن پوست و چشم‌ها (زردی)

– مشکل در راه رفتن و تعادل

– دشواری در تفکر درست

– توهم

مصرف برخی دارو‌های خاص

آسیب عصبی می‌تواند اثر جانبی دارو‌هایی باشد که چیز‌هایی همچون سرطان یا تشنج را درمان می‌کنند. این مسئله می‌تواند هم دست‌ها و هم پا‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.

برخی از دارو‌هایی که ممکن است باعث بی‌حسی شوند عبارتند از:

– آنتی‌بیوتیک‌ها. این دسته شامل مترونیدازول، نیتروفورانتوئین، و فلوروکینولون‌ها. شاید بد نباشد با ۷ بهترین آنتی بیوتیک طبیعی آشنا شوید

– دارو‌های ضدسرطان. این دارو‌ها شامل سیس‌پلاتین و وین‌کریستین هستند و می‌توانند از دلایل بی حس شدن دست‌ها باشند.

– دارو‌های ضدتشنج. مانند فنیتوئین.

– دارو‌های قلب یا فشار خون، شامل آمیودارون و هیدرالایزین

دیگر علائم آسیب عصبی ناشی از دارو عبارت است از:

– سوزن سوزن شدن

– احساس غیرعادی در دست‌ها

– ضعف

آسیب دیسک گردن

دیسک‌ها بالشتک‌های نرمی هستند که استخوان‌های (مهره‌های) ستون فقرات شما را جدا می‌کنند. پارگی در یک دیسک اجازه می‌دهد ماده نرم وسط آن خارج شود. این پارگی فتق یا دررفتگی دیسک نامیده می‌شود.

دیسک آسیب‌دیده می‌تواند بر اعصاب ستون فقرات فشار وارد کرده و آن‌ها را آزار دهد. علاوه بر بی‌حسی، سرخوردگی دیسک می‌تواند باعث ضعف یا درد در بازو یا پا شود.

بیماری رینود

بیماری یا سندروم رینود زمانی اتفاق می‌افتد که عروق خونی شما تنگ شود و از رسیدن خون کافی به دست‌ها و پا‌ها جلوگیری کند. کمبود جریان خون باعث می‌شود انگشتان دست و پای شما بی‌حس، سرد، رنگ‌پریده، و بسیار دردناک شوند. با مصرف این مواد غذایی می‌توانید جریان خون را در بدن تان بهبود بدهید، این علائم معمولاً زمانی ظاهر می‌شوند که در معرض سرما قرار می‌گیرید یا استرس دارید.

تونل کارپال

تونل کارپال یک معبر باریک است که از مرکز مچ دست‌تان می‌گذرد. در وسط این تونل عصب میانی قرار دارد. این عصب حواس انگشتان دست شما، از جمله انگشت شست، اشاره، میانی، و بخشی از انگشت حلقه را تامین می‌کند. فشار می‌تواند باعث بی‌حسی به همراه سوزن سوزن شدن، درد، و ضعف در دست شود.

فعالیت‌های مکرر مانند تایپ کردن یا کار در خط مونتاژ می‌تواند باعث شود بافت‌های اطراف عصب میانی متورم شده و به آن فشار وارد کند. این فشار می‌تواند باعث بی‌حسی همراه با سوزن سوزن شدن، درد، و ضعف در نواحی تحت تاثیر شود.

 دلایل بی حس شدن دست ها؛ دالان کوبیتال

عصب زند زیرین از گردن تا انگشت کوچک دست ادامه دارد و می‌تواند در بخش داخلی آرنج فشرده یا کشیده شود. پزشکان از این وضعیت با عنوان سندروم تونل کوبیتال نام می‌برند. این همان ناحیه عصبی است که وقتی به آرنج‌تان ضربه می‌خورد احساس می‌کنید.

سندروم دالان کوبیتال می‌توان با علائمی همچون بی‌حسی و سوزن سوزن شدن دست، به ویژه انگشت کوچک و حلقه همراه باشد. همچنین فرد ممکن است احساس درد در ناحیه جلوی بازو و ضعف در دست را نیز تجربه کند به خصوص وقتی آرنج خود را خم می‌کند.

 اسپوندیلوز گردنی

اسپوندیلوز گردنی نوعی آرتریت است که دیسک‌های گردن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این عارضه به علت فرسودگی استخوان‌های ستون فقرات در طول سالیان ایجاد می‌شود. مهره‌های آسیب‌دیده می‌توانند به عصب‌های اطراف فشار وارد کنند و باعث احساس بی‌حسی در دست‌ها، بازوها، و انگشتان فرد شوند.

بیشتر کسانی که از اسپوندیلوز گردن رنج می‌برند هیچ علائمی ندارند. دیگران ممکن است در گردن خود درد و سفتی احساس کنند.

این عارضه می‌تواند باعث علائم زیر نیز بشود:

– ضعف در بازوها، دست‌ها، پا‌ها

– سردرد

– صدای ترق تروق هنگام چرخاندن گردن

– از دست دادن تعادل و هماهنگی

– گرفتگی عضلات در گردن و شانه‌ها

– از دست دادن کنترل روده یا مثانه

دیابت

در افرادی که با دیابت زندگی می‌کند بدن در انتقال قند از جریان خون به سلول‌ها مشکل دارد. داشتن قند خون بالا برای مدت طولانی می‌تواند به آسیب عصبی موسوم به نوروپاتی دیابتی منجر شود. نوروپاتی محیطی نوعی آسیب عصبی است که باعث بی‌حسی در بازوها، دست‌ها، و پا‌ها می‌شود.

دیگر علائم نوروپاتی شامل موارد زیر است:

– سوزش

– احساس سوزن سوزن شدن

– ضعف

– درد

– از دست دادن تعادل

اختلال تیروئید

غده تیروئید در گردن هورمون‌هایی تولید می‌کند که به تنظیم سوخت و ساز بدن کمک می‌کنند. تیروئید کم‌کار یا هایپوتیروئید، زمانی اتفاق می‌افتد که تیروئید هورمون‌های بسیار کمی تولید کند.

عدم درمان کم‌کاری تیروئید می‌تواند در نهایت منجر به آسیب عصب‌هایی شود که احساسات را به دست‌ها و پا‌ها می‌فرستند. به این وضعیت نوروپاتی محیطی می‌گویند که می‌تواند باعث بی‌حسی، ضعف، و مور مور شدن در دست‌ها و پا‌ها شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->