زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند
سرخط خبرها

آمار عجیب از بستری‌های کرونایی که واکسن نزده اند!

  • کد خبر: ۸۶۳۷۱
  • ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۹
آمار عجیب از بستری‌های کرونایی که واکسن نزده اند!
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر مواردی از آنفلوآنزا در کشور شناسایی شده است، گفت: افتراق آنفلوآنزا و کرونا در موارد سرپایی دشوار است؛ بیش از ۹۵ درصد از افرادی که در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند، واکسن تزریق نکرده بودند.

به گزارش شهرآرانیوز، قاسم جان‌بابایی در حاشیه جلسه کمیته علمی کشوری کرونا اظهار داشت: در جلسه امروز در خصوص واکسیناسیون نیز بحث‌های مفصلی شد. مطالعات داخل کشور نشان داده که واکسیناسیون با حجم وسیعی که داشته باعث شده که مرگ و میر بیماران به‌ویژه در افراد بالاتر از ۶۰ سال، به طور قابل ملاحظه‌ای در پیک پنجم نسبت به پیک‌های قبلی، کاهش پیدا کند. در شروع پیک پنجم، جمعیت بالاتر از ۶۵ سال و کادر بهداشت و درمان در کشور واکسینه شده بودند که خوشبختانه در پیک پنجم در این گروه‌ها، مبتلایان جدی نداشتیم و میزان مرگ و میر سالمندان هم کمتر بود.

معاون درمان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در پیک پنجم کرونا با واکسیناسیون وسیعی که در کشور انجام شد، خوشبختانه اکثر افراد گروه‌های هدف، واکسینه شدند و هر قدر زمان می‌گذرد، آثار واکسیناسیون را بیشتر مشاهده خواهیم کرد. روند بیماری و بیماران بدحال در کشور رو به کاهش است.

وارد پیک ششم نشده‌ایم

جان‌بابایی تاکید کرد: آثار واکسیناسیونی که با حجم وسیع در پیک پنجم انجام شد در طول زمان، بیشتر نمایان می‌شود. در حال حاضر وارد پیک ششم نشده‌ایم بلکه در پیک پنجم هستیم که روند رو به نزول داریم.

متاسفانه برخی افراد که اطلاعات کامل و جامعی ندارند، موجب نگرانی می‌شوند البته عدم شروع پیک ششم بیماری در کشور به معنی عدم رعایت و کمرنگ کردن رعایت پروتکل‌ها و فاصله‌گذاری نیست.

وی افزود: در برخی از استان‌ها، مقداری تعداد بیماران سرپایی افزایش یافته، اما اصل بر این است که واکسن، بیشترین آثارش در کاهش مرگ و میر و پیشگیری از بیماری شدید است. ممکن است با واکسیناسیون باز هم شاهد بیماران با فرم‌های خفیف و متوسط باشیم البته رعایت پروتکل‌ها در کنار واکسیناسیون، ضروری و لازم است، اما ابتلا به فرم‌های خفیف و متوسط، جای نگرانی ندارد و باید با واکسیناسیون، مرگ و میر بیماران و تعداد بیماران بدحال را به حداقل برسانیم.

واکسن‌های داخلی اثربخشی بسیار قابل قبولی دارند

رئیس کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ یادآور شد: در مطالعاتی که در کشور انجام و امروز بررسی شد خوشبختانه نشان داده شد که واکسن‌های تولید داخل هم اثربخشی بسیار قابل قبولی دارند و بر اساس نظر کمیته عوارض واکسن، هم عوارض آن‌ها بسیار ناچیز است. واکسن‌های داخلی کمترین عارضه را داشته اند و اثربخشی آن‌ها نیز در محیط آزمایشگاهی و بالین، تایید و ثابت شده است.

دوز سوم واکسن کرونا برای افراد پرخطر و گروه‌های هدف تزریق خواهد شد

جان‌بابایی تصریح کرد: خوشبختانه می‌توانیم با توجه به توصیه‌ها برای تزریق دز بوستر و اضافه، از واکسن‌های داخلی استفاده کنیم. دُز بوستر و اضافه تفاوت‌هایی دارند. دُز بوستر یا یادآور برای افرادی تزریق می‌شود که بیش از ۶ ماه از واکسیناسیون آن‌ها گذشته باشد و این افراد مانند کادر بهداشتی و درمانی در گروه‌های پرخطر هستند که الان بیش از ۱۰۰ هزار نفر از آن‌ها دُز یادآور را تزریق کرده اند. برای افراد پرخطر، دُز اضافه یا سوم تزریق خواهد شد که مقداری زودتر از دُز یادآور تزریق می‌شود که بعد از طرح و تصویب در ستاد ملی مقابله با کرونا، تزریق دُز سوم برای گروه‌های هدف، آغاز می‌شود.

وی گفت: خوشبختانه سبد واکسیناسیون و موجودی واکسن در کشور در وضعیت مناسبی قرار دارد. در کمیته علمی تاکید شد که می‌توان از واکسن‌های داخلی که اثربخشی ثابت شده و عوارض قابل چشم‌پوشی دارند به عنوان دُز یادآور و سوم استفاده کرد.

معاون درمان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: قطعا صدور مجوز برای مراحل مختلف واکسن‌های داخلی بر اساس بررسی مدارک و مستندات توسط وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو انجام می‌شود. فراتر از واکسن حتی دارو‌های شیمی درمانی در سازمان غذا و دارو ابتدا ارزیابی و تایید می‌شود و برای واکسن که نسبت به دارو‌های شیمی درمانی عوارض کمتری دارند نیز بررسی مستندات انجام شده و هیچ گونه اغماضی برای صدور مجوز مصرف اضطراری برای واکسن‌های داخلی نداریم و امروز آثار بسیار مناسب واکسن‌هایی مانند برکت و پاستور که ابتدا مجوز مصرف اضطراری گرفته‌اند را به خوبی در جامعه مشاهده می‌کنیم. آزمایشگاه‌های سازمان غذا و دارو که در مورد واکسن‌های ایرانی قضاوت می‌کند و به آن‌ها تاییدیه می‌دهد، کار خود را به درستی انجام می‌دهند.

افتراق آنفلوآنزا و کرونا در موارد سرپایی دشوار است

جان بابایی اظهار داشت: در حال حاضر مواردی از آنفلوآنزا در کشور شناسایی شده، اما افتراق آنفلوآنزا و کرونا در موارد سرپایی دشوار است، چون علائمی مشابه دارند. امکان تست گرفتن از همه افراد جامعه برای تشخیص آنفلوآنزا یا کرونا وجود ندارد، اما مراقبت‌هایی که برای کرونا لازم است در آنفلوآنزا نیز موثر است. الان واکسن آنفلوآنزا برای گروه‌های پرخطر در دسترس است و هم مواردی از آنفلوآنزا در کشور مشاهده است.

وی در خصوص ارتباط مشارکت در واکسیناسیون و رنگ‌بندی و قرمز شدن برخی شهر‌ها در کشور گفت: خیلی نمی‌توان قرمز شدن وضعیت شهر‌ها را به واکسیناسیون ارتباط داد، اما متاسفانه در برخی از استان‌ها مقداری مشارکت در واکسیناسیون کمتر است و در برخی از همین استانها، مقداری موارد سرپایی افزایش یافته است.

رئیس کمیته علمی کشوری کرونا افزود: اگر مشارکت همه استان‌ها به‌ویژه استان‌هایی که واکسیناسیون در آن‌ها عقب‌ماندگی دارد، افزایش پیدا نکند باید نگران پیک بعدی در آن استان‌ها باشیم. تجربه ما و تجارب بین المللی نشان می‌دهد که واکسیناسیون به عنوان موثرترین اقدام درمانی و نه‌تن‌ها پیشگیری در مبارزه با کرونا مطرح است و هر استان که میزان واکسیناسیون در آن بالا باشد و دُز یادآور و سوم تزریق شود، شرایط بهتری خواهند داشت.

بیش از ۹۵ درصد از افرادی که در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند، واکسن تزریق نکرده بودند

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: مطالعه‌ای در حال انجام است که مشخص کند چند درصد از بستری‌های بخش‌های مراقبت‌های ویژه، واکسن تزریق نکرده اند، اما حدود ۴ تا ۵ درصد از افرادی که بستری شده و دچار فرم شدید بیماری شده‌اند، واکسن تزریق کرده بودند و بیش از ۹۵ درصد از افرادی که در بیمارستان‌ها بستری شده اند، واکسن تزریق نکرده بودند.

جان بابایی یادآور شد: سویه جدیدی فعلا در ایران و دنیا شناسایی نشده حتی سویه "مو" و "لامبدا" هم که مطرح شد، الان موجب نگرانی نیست. سویه غالب در حال حاضر در دنیا و ایران، دلتا است منتهی سوش دلتا پلاس در برخی کشور‌ها شناسایی شده، اما خوشبختانه واکسن‌های جدیدی که طراحی می‌شود، از سوش دلتا نیز نمونه‌برداری شده و در مقابل این جهش‌ها، اثربخش هستند.

وی در خصوص اجرای نظام ارجاع در کشور گفت: بخشی از نظام ارجاع در کشور به‌ویژه در روستا‌ها در حال اجرا است و بیمارانی که به مراکز بهداشتی مراجعه می‌کنند در صورت نیاز به پذیرش در بیمارستان‌ها با نامه ارجاع این کار انجام می‌شود، اما اجرایی نشدن کامل نظام ارجاع، حرف درستی است.

معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: در حال حاضر بیش از ۱۰ برابر مراجعین بیمارستانی به مراکز بهداشتی مراجعه می‌کنند و در بیماری کووید ۱۹ نیز میزان مراجعه مردم به مراکز بهداشتی ۱۰ برابر میزان مراجعین به بیمارستان‌ها بوده است و اگر قرار بود همه مردم به بیمارستان‌ها مراجعه کنند، نظام ارجاع وجود نداشت.

هیچ مشکلی در پانسمان بیماران پروانه‌ای نداریم

جان‌بابایی در خصوص پانسمان بیماران "ای‌بی" یا پروانه‌ای گفت: الان هیچ مشکلی در پانسمان بیماران پروانه‌ای نداریم. تا ۶ ماه آینده پانسمان این بیماران در کشور وجود دارد و برای ۶ ماه بعدی نیز ۵۰ درصد از اقلام پانسمان را داریم و ۵۰ درصد دیگر را تامین می‌کنیم و تمام پیگیری‌ها از طریق وزارت امور خارجه و سازمان غذا و دارو در حال انجام است تا این پانسمان تامین شود و جای نگرانی برای خانواده‌های بیماران پروانه‌ای وجود ندارد. اما در مورد ادعای گم شدن بخشی از پانسمان بیماران، در حوزه اختیارات بنده نیست و حوزه بازرسی و سازمان غذا و دارو می‌توانند این ادعا را بررسی کنند. برای ما ذخیره کافی پانسمان مهم است، اما اینکه چقدر نشت یا سرقت کرده مربوط به حوزه‌های نظارت و بازرسی است.

ظرفیت تولید واکسن‌های داخلی، قابل توجه است

رئیس کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ گفت: تصمیم در مورد ادامه واردات واکسن‌های خارجی در ستاد ملی مقابله با کرونا اتخاذ می‌شود، اما الان ظرفیت تولید واکسن‌های داخلی، قابل توجه است. زیرساخت‌ها در کشور فراهم شده تا واکسن داخلی طراحی و تولید شود تا روزی خودکفا شویم. اینکه دولت در شرایطی مجبور به واردات واکسن کرونا شد به این دلیل بود که نخواست مردم از واکسیناسیون عقب بیفتند.
وی ادامه داد: کشور برای فراهم کردن زیرساخت‌هایی برای تولید واکسن کرونا در مجموعه‌های مختلف از جمله برکت، پاستور، فخرا، نورا و رازی هزینه کرده و قرار نیست ساخت واکسن در ایران جنبه نمادین داشته باشد. خوشبختانه واکسن‌های داخلی در حال حاضر در دسترس مردم قرار دارد و خیلی از مراکز واکسیناسیون به مقدار کافی از این واکسن‌ها موجودی دارند و قرار نیست که همیشه واردکننده واکسن کرونا باشیم. وقتی از هر پلتفرم مطرح در دنیا، یک واکسن کرونا تولید کرده‌ایم، نشان از توانایی کشور است که باید واردات واکسن از یک دوره متوقف و از واکسن‌های داخلی که اثربخشی ثابت شده و قابل قبولی دارند، استفاده شود.
در حال حاضر خوشبختانه روند بستری بیماران کووید ۱۹ در کشور رو به کاهش است

معاون درمان وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: در حال حاضر خوشبختانه روند بستری بیماران کووید ۱۹ در کشور رو به کاهش است و به یک چهارم بستری در اوج پیک پنجم رسیده‌ایم. تقاضای ما پرهیز از مصرف بی رویه کورتون در بیماران و عدم استفاده از آن در موارد سرپایی است، چون عفونت قارچ سیاه که پس از کرونا رخ می‌دهد، ناشی از مصرف کورتون به ویژه در افراد دیابتی است؛ بنابراین تقاضای ما این است که به هیچ عنوان از کورتون در موارد سرپایی کرونا استفاده نشود. مصرف کورتون به صورت محدود در موارد بستری و صرفا برای بیمارانی که در ۱۰ روز از شروع بیماری هستند با تصمیم پزشک معالج بلامانع است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->