به گزارش شهرآرانیوز؛ در این چند روز تصویر گندیده شدن سیبهایِ باغهای غرب کشور دستبهدست میشود. با تأسف خوردن و نگرانی درباره آینده کشاورزان و گفتگو با آنها و انتشارش توسط برخی خبرگزاریها، کاری پیش نمیرود. سالانه حدود ۷۰میلیون تن سیب در جهان تولید میشود که کشور چین اولین تولیدکننده این میوه محسوب میشود و ایران با تولید ۲ میلیونو۸۰۰هزار تن در سال گذشته چهارمین رتبه تولید این محصول را به خود اختصاص داد.
آذربایجانغربی بزرگترین تولیدکننده سیب درختی کشور است و تولیدکننده ۴۰درصدی سیب کشور بهشمار میآید. هرساله در اواخر تابستان و همزمان با مشخص شدن تقریبی میزان برداشت سیب در مهاباد، بحثها و حواشی درباره نرخ نگهداری این محصول در سردخانهها به اوج خود میرسد.
سال گذشته تعرفه نگهداری هرکیلو سیب در سردخانهها ۵۱۷تومان بود که البته باتوجهبه سرمای بهاره و تلف شدن میوه تعداد زیادی از باغهای مهاباد، میزان تولید این محصول به کمتر از ۸۶هزار تن رسیده بود و همین موضوع شاید بهنوعی در پذیرش میوه باغداران با تعرفه فوق تأثیرگذار بود، ولی آیا امسال نیز باتوجهبه گرانیها و تورم افسارگسیخته، همچنان تعرفه بالا برای سردخانهداران اجراشدنی است؟ جالبتر اینکه کشاورزان میگویند در فصل فروش به ازای فروش هر تن، مبلغی افزونبر ۲میلیون تومان به دلال پرداخت میکنند تا محصولش را بفروشد و او دوساعته همه محصول را آب میکند.
قبلترها وقتی به ورودی شهر مهاباد در آذربایجانغربی یا مراغه در آذربایجانشرقی و مشکینشهر در استان اردبیل میرسیدید، بوی خوش سیب را استشمام میکردید، اما بوی سیب امروز به خوشی آن بوی سیب قدیم نیست، بلکه شاهد جمع شدن و آوار شدن سیبهایی هستید که یکی پس از دیگری در گونیهای انباشتهشده بهجای فروش در بازارچههای ایرانی و خارجی به ضایعاتیها فروخته میشود و دیگر کسی آن بوی خوش سیب را حس نمیکند.