پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کاهش دوره سرماخوردگی با قرص زینک

  • کد خبر: ۸۶۴۰۴
  • ۱۳ آبان ۱۴۰۰ - ۰۷:۳۰
کاهش دوره سرماخوردگی با قرص زینک
نتیج یک تحقیقات علمی نشان می دهند که مصرف محصولات دارویی مبتنی بر زینک یا روی، می تواند دوره بیماری سرماخوردگی و همچنین آنفلوآنزا و شدت نشانه های آن ها را کاهش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، نتایج یک بررسی مروری که توسط یک تیم بین المللی از دانشمندان دانشگاه وسترن سیدنی، دانشگاه سیدنی، دانشگاه ساثرن کراس، دانشگاه مک مستر و دانشگاه ملی طب طبیعی استرالیا انجام شده است، نشان می‌دهند که مصرف محصولات دارویی مبتنی بر زینک یا روی، می‌تواند دوره بیماری سرماخوردگی و همچنین آنفلوآنزا و شدت نشانه‌های آن‌ها را کاهش دهد.

در این تحقیق که ۲۸ کارآزمایی تصادفی و کنترل‌شده روی بیش از پنج هزار شرکت‌کننده بزرگسال از تمام گروه‌های سنی را مورد بررسی قرار داده است، نشان داده شده که استفاده از قرص روی برای پیشگیری نیز باعث ۲۸ درصد کاهش خطر ابتلا به علائم مشابه با سرماخوردگی و ۶۸ درصد خطر کمتر برای ابتلا به بیماری شبیه آنفولانزا می‌گردد.

بر اساس یافته‌های این مطالعه، هنگامی که از روی برای درمان استفاده شد، مدت زمان علائم تا حدود دو روز کوتاه شده و شدت علائم نیز در روز سوم و در حوالی اوج بیماری کاهش یافت.

به گفته محققان فوق، یافته‌های این مطالعه بر پایه بررسی‌های سیستماتیک قبلی پایه گذاری شده اند و شواهد جدید و مهمی را درخصوص نقش روی به‌عنوان ماده‌ای فراتر از یک مکمل غذایی صرف به ویژه در جمعیت‌های دچار کمبود آشکار می‌سازد. به گزارش سیناپرس، در واقع، پیشتر تصور می‌شد که نقش روی در پیشگیری و درمان عفونت‌ها فقط برای افرادی است که کمبود این ماده معدنی را در بدن خود دارند. اما یافته‌های مطالعه جدید، این تصور را به چالش کشیده اند.

در این تحقیق همچنین چالش‌های مربوط به تنوع فرمول‌بندی‌ها و دوز‌های روی و مکانیسم‌های عمل آن‌ها برجسته شده است. مجریان تحقیق می‌گویند: پزشکان و مصرف کنندگان روی باید بدانند که عدم قطعیت قابل توجهی در مورد اثربخشی بالینی فرمولاسیون‌های مختلف روی، دوز‌ها و حتی راه‌های تجویز آن وجود دارد.

از این رو، در حال حاضر تحقیقات کافی برای گفتن این که آیا اسپری بینی، ژل بینی و یا قرص خوراکی روی بهتر یا بدتر از بقیه است، وجود ندارد. دانشمندان اظهار داشته اند: در تحقیقات بررسی شده، بیشتر آزمایش‌ها از فرمول‌های گلوکونات روی یا استات روی استفاده کرده بودند. اما این بدان معنا نیست که سایر ترکیبات روی اثر کمتری دارند.

آن‌ها همچنین معتقدند که محصولات دارویی مختلف حاوی عنصر روی به طور گسترده‌ای در دسترس، مقرون به صرفه و عمدتا بی خطر هستند.

به گفته محققان فوق، به طور کلی مردم هنگام ابتلا به سرماخوردگی و یا آنفلوآنزا می‌خواهند بدانند چقدر طول می‌کشد تا خوب شوند. ما متوجه شدیم که روی، احتمالاً طول مدت بیماری را کاهش می‌دهد و سیگنال‌های زیادی نیز وجود دارد که به ما می‌گویند روی دارای پتانسیل کاهش شدت بیماری است.

این مزیت عمده عنصر روی می‌تواند باعث شود که پزشکان و بیماران جایگزینی مناسب برای استفاده نامناسب از آنتی بیوتیک‌ها که همچنان یک مشکل بزرگ در سطح جهانی است، داشته باشند.

با این وجود به اعتقاد مجریان این پژوهش، هنوز شواهد محکمی وجود ندارد که بگوییم بسیاری از روش‌های درمانی از جمله مصرف روی که برای برخی عفونت‌های ویروسی نظیر سرماخوردگی مؤثر بوده‌اند، لزوماً برای کووید ۱۹، این بیماری بدقلق پاندمیک نیز موثر هستند.

یافته‌های فوق را نشریه معتبر و بین المللی BMJ منتشر نموده است.

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->