برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

چرا طعم فلز را در دهان حس می‌کنیم؟

  • کد خبر: ۸۶۸۰۴
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۰
چرا طعم فلز را در دهان حس می‌کنیم؟
طعم فلز در دهان که به آن «دیسژوزیا» هم گفته می‌شود، یک نوع اختلال چشایی است. این اختلال باعث می‌شود حتی زمانی که چیزی در دهان وجود ندارد، طعم فلز را در دهانتان حس کنید.

به گزارش شهرآرانیوز، دلایل زیادی مانند مصرف دارو، بارداری و عفونت سینوسی باعث بوی فلز در دهان می‌شود که باید جدی گرفته شود.

احساس طعم فلز در دهان می‌تواند به آن چه شما می‌خورید مرتبط باشد، اما این امکان هم وجود دارد که این احساس به موارد زیر هم مربوط شود از جمله:

مصرف دارو‌های خاص

شایع‌ترین علت احساس طعم فلزی در دهان، دارو‌ها هستند.

آنتی بیوتیک، آنتی هیستامین، مکمل‌های بدون نسخه و دارو‌های فشار خون همه به  دلیل داشتن عارضه جانبی، عامل احساس طعم فلزی شناخته شده اند. دلیل این موضوع این است که وقتی شما این دارو‌ها را مصرف می‌کنید، بدن آن‌ها را جذب‌ می‌کند و درنتیجه این مواد آزاد و در بزاق دفع می‌شود که نتیجه نهایی آن، اغلب احساس طعم فلز در دهان است.  یکی دیگر از عارضه‌های جانبی دارویی، خشکی دهان است که می‌تواند باعث ایجاد طعم و مزه فلزی شود.

بارداری

تغییر در حس طعم و مزه در دوران بارداری متداول است. تغییرات در جوانه‌های چشایی ممکن است به دلیل برخی از تغییرات هورمونی باشد که در دوران بارداری رخ می‌دهد. این تغییر معمولاً در سه ماه اول اتفاق می‌افتد و به طور معمول در سه ماه دوم از بین می‌رود.

ضعیف بودن بهداشت دهان و دندان

مراقبت و تمیز نکردن دندان‌ها می‌تواند منجر به بیماری لثه و پریودنتیت شود که این بیماری در مراحل ابتدایی، می‌تواند باعث احساس طعم فلز در دهان شود. مراجعه به دندان پزشک هر شش ماه یک بار برای معاینه و تمیز کردن دندان ها، وضعیت بهداشت دهان و دندان‌ها را به روز می‌کند و در ضمن می‌تواند فرصتی برای شما باشد تا دندان پزشک بتواند درباره ایجاد و حفظ عادت‌های بهداشتی بهتر، به شما کمک کند.

عفونت سینوسی، آلرژی

احتقان مرتبط با عفونت‌های تنفسی ممکن است باعث ایجاد طعم ناخوشایند یا طعم فلزی در دهان شود. در این شرایط، طعم مخاط موجود در بینی و گلو، روی زبان احساس می‌شود. مشکلات سینوس می‌تواند شامل مواردی از سرماخوردگی و عفونت‌های سینوسی گرفته تا عفونت گوش میانی و پولیپ بینی باشد.

کمبود یا زیاد بودن روی در بدن

نارسایی چشایی که احساس یک طعم غیر طبیعی یا اختلال در طعم در دهان است، می‌تواند در اثر کمبود روی ایجاد شود. افرادی که به دلیل مصرف مکمل‌های غذایی، بیش از حد روی دریافت می‌کنند، می‌توانند دچار حالت تهوع، درد شکمی و نارسایی چشایی یا همان احساس طعم فلزی در دهان شوند.

شیمی درمانی

یکی از عوارض شایع شیمی درمانی در بیماران مبتلا به سرطان، علاوه بر حالت تهوع، احساس طعم فلزی در دهان است. مشابه با دیگر داروها، دارو‌هایی با مزه تلخ که به خون تزریق می‌شود، همراه جریان خون می‌تواند وارد بزاق شود که باعث ایجاد طعم فلزی در دهان بیماران سرطانی می‌شود.

مسمومیت با جیوه

یکی از آثار جانبی مسمومیت با جیوه، احساس طعم فلزی در دهان است.  البته علایم شدیدتر این مسمومیت مانند مشکلات عصبی بیشتر نگران کننده است. مسمومیت با جیوه می‌تواند ناشی از کار در یک مکان صنعتی یا به دلیل خوردن ماهی آلوده به متیل جیوه باشد.

ابتلا به بیماری کبد یا کلیه

اگرچه این موضوع نادر است، اما ابتلا به بیماری کبد یا کلیه نیز می‌تواند طعم فلزی در دهان شما ایجاد کند. این بیماری باعث ایجاد مواد شیمیایی در بدن می‌شود که این مواد داخل بزاق آزاد و باعث ایجاد طعم فلزی در دهان می‌شود. به عنوان مثال، بیماران مبتلا به بیماری شدید کلیه، در بزاق خود مقدار اضافی آمونیاک دارند که باعث ایجاد طعم فلزی در دهان می‌شود.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->