قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تبدیل بن نقدی کارگران به غیر‌نقدی؛ به صلاح کارگران نیست؟!

  • کد خبر: ۸۶۸۳۸
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰
  • ۱
تبدیل بن نقدی کارگران به غیر‌نقدی؛ به صلاح کارگران نیست؟!
یک کارشناس حوزه کار معتقد است دولت صرفنظر از بن خواربار ۴۰۰ هزار تومانی می‌تواند به خانوار‌های کارگری بن کالا یا بسته معیشتی بدهد، چون با غیرنقدی کردن بن خواربار، احتمال رانت و سوء استفاده یا ندادن آن به کارگران وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، ناصر چمنی در ارزیابی پیشنهاد تبدیل بن خواربار کارگران از نقدی به غیر نقدی گفت: این پیشنهاد نتیجه نمی‌دهد. معتقدم صرفنظر از بن خوار ۴۰۰ هزار تومانی که امروز چیز زیادی نمی‌توان با آن خریداری کرد، دولت می‌تواند به عنوان یک وظیفه شهروندی به کمک بیاید و به قشر کم درآمد کارگران بسته معیشتی بدهد؛ مثل دهه اول انقلاب که بن کاغذی می‌دادند و افراد با آن گوشت و برنج و روغن نباتی می‌گرفتند.

وی افزود:‌دولت می‌تواند این کار را در راستای ساماندهی بازار و جلوگیری از تورم موجود در بازار و گران شدن مواد خوراکی و کالا‌های اساسی و ضروری مردم دنبال کند و بازار را به تعادل قیمت برساند.

این کارشناس حوزه کار در پاسخ به این پرسش که چرا تبدیل بن نقدی به غیر نقدی نتیجه نمی‌دهد؟ گفت: بحث عملی شدن کار مهم است با تجربه‌ای که از سال‌های قبل در این خصوص داریم خروجی کار تاثیر گذار نیست و از چند جا ضربه می‌خورد.

چمنی در توضیح بیشتر گفت: متاسفانه در سال‌های قبل شاهد بودیم که برخی کارفرمایان با غیرنقدی شدن بن خواربار آن را به کارگران نمی‌دادند یا کالا‌هایی به کارگران داده می‌شد که از مبلغ بن کمتر بود و کارگر ناچار بود آن را بگیرد و اعتراض نکند لذا، چون احتمال رانت و سوء استفاده در آن وجود دارد و از طرفی در حال حاضر قیمت‌ها ثابت نیست و هر لحظه تغییر می‌کند به جای کمک، مشکل ساز خواهد شد.

وی تصریح کرد: الان چه کسی می‌تواند یک گونی برنج بدهد و بگوید قیمتش چهارصد تومان است و چه کسی می‌تواند ثابت کند که از ۴۰۰ هزار تومان گرانتر یا ارزان‌تر است؟ ممکن است برخی کارفرمایان با غیرنقدی شدن بن آن را به کارگر ندهند، ولی رقم نقدی روی حقوق ماهانه کارگر پرداخت می‌شود و مشکلی به وجود نمی‌آید.

این کارشناس درباره راهکار‌های تقویت قدرت معیشت کارگران هم گفت: الان تورمی که جامعه کارگری تحمل می‌کند بیش از ۶۰ درصد است و نزدیک به ۷۰ درصد در خوراکی‌ها تورم داریم لذا تاکید ما بر لزوم اجرای بند دو ماده ۴۱ قانون کار و توجه به سبد معیشت خانوار‌های کارگر و همچنین حمایت‌های جانبی دولت از طریق پرداخت بن است.

چمنی افزود: در بحث مسکن هم با توجه به اینکه بیش از نیمی از درآمد جامعه کارگری صرف هزینه مسکن می‌شود، دولت می‌تواند با همکاری وزارت کار برنامه ریزی کند تا کارگران در طرح جهش مسکن ثبت نام کنند و صاحب خانه شوند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
محمدتقی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۵
0
0
بن خوار و بار 600 هزار تومان هست نه 400 هزار تومان
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->