علت صدای انفجار در گناوه بوشهر چه بود؟ (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: درمان سرطان در کشور رایگان می‌شود ۸ مصدوم در برخورد ۳ دستگاه خودروی پراید در جاده قدیم نیشابور-مشهد + عکس (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) آغاز انتخاب رشته‌ آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ از اول اردیبهشت سقوط جرثقیل در پتروشیمی رازی | ۲ نفر جان باختند «مجید راهب» پدر گلاب ایران درگذشت + علت فوت آخرین وضعیت آب‌و‌هوای کشور | رگبار پراکنده و وزش باد در مناطقی از غرب و شمال غرب (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) هشدار جدی به شکارچیان برای خروج از منطقه کوهسرخ تردد روان در تمام محور‌های مواصلاتی کشور | محور‌های شمالی بدون محدودیت (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) زلزله ۴.۲ ریشتری، «روداب» خراسان‌رضوی را لرزاند (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) آسیب شناسی خشم و راهکارهای کاهش خشونت در جامعه کشف راز قتل جوان ۴۰ ساله به دست بادیگاردها در مشهد کشف ایمپلنت‌های قاچاق در تهران قتل خونین مدیر یک شرکت‌ لوازم آرایشی در برج ۲۰ طبقه‌اش به دست دوست صمیمی! ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای|مشهد، شهر پیشگام در مدیریت پسماند است سرگردانی مسافران «فلای دوبی» در فرودگاه مشهد دستگیری یک قاچاقچی و کشف ۵۶۶ کیلوگرم مواد مخدر از یک دستگاه تریلی در هنگ مرزی تایباد یک کشته و چهار مصدوم بر اثر تصادف با تریلر در جاده تربت حیدریه (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) کشف ۲ کیلو و ۸۵۰ گرم مواد مخدر صنعتی در گمرک دوغارون کمبود ۶ هزار لیتر آب برثانیه در مشهد برای تابستان ۱۴۰۳
سرخط خبرها

مراقب بیماری پوستیِ لوپوس باشید!

  • کد خبر: ۸۷۰۲۱
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۰ - ۰۱:۳۰
مراقب بیماری پوستیِ لوپوس باشید!
لوپوس یک بیماری خودایمنی است، که در آن سیستم ایمنی بدن به بافت‌ها و اندام‌های خود حمله می‌کند. التهاب ناشی از لوپوس می‌تواند بر بسیاری از سیستم‌های مختلف بدن مانند مفاصل، پوست، کلیه‌ها، سلول‌های خونی، مغز، قلب و ریه تاثیر بگذارد.

به گزارش شهرآرانیوز، پوست مهم‌ترین بخش در زیبایی ما محسوب میشود. بروز مشکلات پوستی از جمله لک، جوش و مشکلات رنگدانه‌ای دلیلی خاص و مشخص و البته قابل درمان دارند.

تغییر و علامتی نگران کننده روی پوست

پوست بزرگ‌ترین اعضای بدن محسوب می‌شود. بسیاری از ما سعی داریم که آن را جوان و بدون چین و چروک نگه داریم، اما ممکن است به دلیل بیماری‌ها و برخی از شرایط مختلف آسیب ببیند.

شروع ناگهانی جوش، زخم، مشکلات رنگدانه‌ای یا حتی خارش و حساسیت می‌تواند نشان دهنده یک وضعیت خود ایمنی، یک آلرژی، ویروس یا حتی بیماری قلبی باشد. اگر حساسیتی که در این بخش خواهیم گفت را در یک ناحیه از پوست خود احساس کردید، زمان آن است که حتماً وضعیت خونی تان را بررسی کنید.

سرخی پروانه‌ای می‌تواند علامت لوپوس باشد

اگر متوجه یک سرخی روی گونه‌ها و پل بینی خود شدید، احتمالاً مشکلی وجود دارد که به آن سرخی پروانه‌ای می‌گویند؛ در آن قسمت‌هایی از پوست به رنگ صورتی، قرمز یا بنفش در می‌آیند و شاید کمی ورم کنند. البته این وضعیت ممکن است بعد از چند روز یا چند هفته خود به خود برطرف شود، اما می‌تواند علامت مشکلات زمینه‌ای مثل لوپوس باشد.

۵۰ درصد بیماران مبتلا به لوپوس هم ممکن است با این مشکل مواجه شد باشند. لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که روی پوست افراد اثر می‌گذارد. حتی ممکن است کلیه ها، مغز، قلب و ریه و مفصل‌ها را هم درگیر کند. دیگر علائم لوپوس شامل خستگی، ریزش مو، حساسیت به نور،  خشکی چشم، توهمات ذهنی و درد مفصل است.

حساسیت پروانه‌ای را با رزاسه اشتباه نگیرید

حساسیت یا سرخی پروانه‌ای اغلب با رزاسه اشتباه گرفته می‌شود. حساسیت و قرمزی پروانه‌ای معمولاً علائم بیماری رزاسه را دارد؛ رزاسه یک نوع عفونت باکتریایی است که به آن سلولیت و یا بیماری لایم هم گفته می‌شود. حتی ممکن است پروانه‌ای را با آفتاب سوختگی هم اشتباه بگیرند بنابراین بسیار مهم است که پزشک وضعیت را بررسی کند و آن را معاینه کرده تا ببیند که لوپوس است یا خیر.

لزوم آزمایش خون برای تشخیص لوپوس

از آنجا که ممکن است این وضعیت را با دیگر مشکلات اشتباه بگیرید، به همین دلیل پزشک آزمایش خون را تجویز می‌کند تا علت ریشه‌ای را پیدا کند. همچنین ممکن است به دنبال پادتن‌های آنتی فسفولیپید باشد و تعداد آن‌ها را بشمارد تا متوجه شود که آیا به لوپوس مبتلا هستید یا خیر.

به طور کلی تشخیص لوپوس کار سختی است، زیرا وضعیتی است که شبیه بیماری‌های دیگر بروز می‌کند، علائم آن می‌ایند و می‌روند و تغییر می‌کنند. معمولا مطالعات نشان می‌دهد که خانم‌ها بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند. علائم آن بین سن ۱۰ الی ۳۰ سال بیشتر نمایان می‌گردد.

لوپوس به راحتی تشخیص داده نمی‌شود، زیرا علائم آن در هر فرد متفاوت است حتی علائم آن ممکن است با دیگر اختلالات پوشش داده شود و خیلی قابل تشخیص نباشد و باعث شود که پزشک تشخیص درستی ندهد؛ حتی ممکن است در بعضی از شرایط پزشک آزمایش خون یا ادرار را تجویز کند تا تشخیص دقیق تری داشته باشد.

اهمیت شناسایی انواع لوپوس

انواع لوپوس متفاوت است، در نتیجه درمان‌های آن نیز متنوع هستند. لوپوس باید تحت یک تشخیص دقیق و واضح قرار بگیرد. هیچ دو موردی در بیماری لوپوس دقیقاً مانند یکدیگر نیستند.

انواع مختلفی از آن وجود دارد بنابراین تشخیص دقیق، راه حل کلیدی برای ارائه برنامه درمانی فرد است که برای بعضی از آن‌ها دارو‌های رقیق کننده خون، برای بعضی استروئید یا بعضی دارو‌های ضد التهابی غیر استروئیدی یا حتی شیمی درمانی و دارو‌های سرکوب کننده سیستم ایمنی و حتی پیوند اعضا نیز تجویز می‌کنند.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->