۳.۵ میلیون زوج نابارور در کشور| ۳۰ درصد زوجین در سن باروری تک فرزند قرار دارند حادثه معدن این بار در نطنز (۶ آذر ۱۴۰۳) یادی از زنده‌یاد دکتر جمال‌الدین مستقیمی، پدر علم آناتومی ایران | کاشف کالبد‌ها مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تغییر کرد | عزل «محترمانه» فیروزی پس از حادثه کودک کاشمری حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟ مراقبت‌های دوره‌ای کودکان باید براساس زمان طلایی تشخیص بیماری‌ها باشد آیا تأمین‌اجتماعی برای واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از بانک‌های دیگر قرض گرفته است؟ مرگ مشکوک ۲ کودک پس از مصرف ماکارونی در تهران چالش‌های مراقبت از  سالمندان در خانه کشف ۲۶ فقره سرقت قطعات خودرو در شهر مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از  تعیین سقف پذیرش در برخی مراکز درمانی | ماجرای سقف گذاری بیمه چیست؟ کشف ۵۰ میلیارد ریال لوازم جانبی قاچاق تلفن همراه در ترمینال مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند هفت‌نفره سرقت و مالخری اموال مسروقه در مشهد | تعویض موادمخدر با کالای سرقتی بررسی قوانین فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور زنجیره تولید و تأمین دارو با کمبود نقدینگی مواجه است بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳) | آغاز بارش باران از فردا تا شنبه پرداخت دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان لشکری (۶ آذر ۱۴۰۳) + زمان ابلاغ احکام حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟ جزئیات بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی | مبلغ پرداختی به خانواده‌های بازنشستگان فوت‌شده چقدر است؟ ۵ ماده غذایی مفید برای فصل سرما آمار نگران کننده ابتلا به ایدز در کشور مشهد جزو شهر‌های موفق کشور در درمان زخم‌ها و اسکار‌های ناشی از بیماری سالک است آیا احکام جدید متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در آذرماه ۱۴۰۳ صادر می‌شود؟ جزئیات تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد | افزایش سقف تعهدات بستری فوق‌تخصصی به ۸۵ میلیون تومان پیش‌بینی کاهش دما و ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی شنبه (۱۰ آذر ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای درمان کبد چرب چیست؟ ۲ دارویی که باعث التهاب روده می‌شوند، کدام‌اند؟ آخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان (۶ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

مراقب بیماری پوستیِ لوپوس باشید!

  • کد خبر: ۸۷۰۲۱
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۰ - ۰۱:۳۰
مراقب بیماری پوستیِ لوپوس باشید!
لوپوس یک بیماری خودایمنی است، که در آن سیستم ایمنی بدن به بافت‌ها و اندام‌های خود حمله می‌کند. التهاب ناشی از لوپوس می‌تواند بر بسیاری از سیستم‌های مختلف بدن مانند مفاصل، پوست، کلیه‌ها، سلول‌های خونی، مغز، قلب و ریه تاثیر بگذارد.

به گزارش شهرآرانیوز، پوست مهم‌ترین بخش در زیبایی ما محسوب میشود. بروز مشکلات پوستی از جمله لک، جوش و مشکلات رنگدانه‌ای دلیلی خاص و مشخص و البته قابل درمان دارند.

تغییر و علامتی نگران کننده روی پوست

پوست بزرگ‌ترین اعضای بدن محسوب می‌شود. بسیاری از ما سعی داریم که آن را جوان و بدون چین و چروک نگه داریم، اما ممکن است به دلیل بیماری‌ها و برخی از شرایط مختلف آسیب ببیند.

شروع ناگهانی جوش، زخم، مشکلات رنگدانه‌ای یا حتی خارش و حساسیت می‌تواند نشان دهنده یک وضعیت خود ایمنی، یک آلرژی، ویروس یا حتی بیماری قلبی باشد. اگر حساسیتی که در این بخش خواهیم گفت را در یک ناحیه از پوست خود احساس کردید، زمان آن است که حتماً وضعیت خونی تان را بررسی کنید.

سرخی پروانه‌ای می‌تواند علامت لوپوس باشد

اگر متوجه یک سرخی روی گونه‌ها و پل بینی خود شدید، احتمالاً مشکلی وجود دارد که به آن سرخی پروانه‌ای می‌گویند؛ در آن قسمت‌هایی از پوست به رنگ صورتی، قرمز یا بنفش در می‌آیند و شاید کمی ورم کنند. البته این وضعیت ممکن است بعد از چند روز یا چند هفته خود به خود برطرف شود، اما می‌تواند علامت مشکلات زمینه‌ای مثل لوپوس باشد.

۵۰ درصد بیماران مبتلا به لوپوس هم ممکن است با این مشکل مواجه شد باشند. لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که روی پوست افراد اثر می‌گذارد. حتی ممکن است کلیه ها، مغز، قلب و ریه و مفصل‌ها را هم درگیر کند. دیگر علائم لوپوس شامل خستگی، ریزش مو، حساسیت به نور،  خشکی چشم، توهمات ذهنی و درد مفصل است.

حساسیت پروانه‌ای را با رزاسه اشتباه نگیرید

حساسیت یا سرخی پروانه‌ای اغلب با رزاسه اشتباه گرفته می‌شود. حساسیت و قرمزی پروانه‌ای معمولاً علائم بیماری رزاسه را دارد؛ رزاسه یک نوع عفونت باکتریایی است که به آن سلولیت و یا بیماری لایم هم گفته می‌شود. حتی ممکن است پروانه‌ای را با آفتاب سوختگی هم اشتباه بگیرند بنابراین بسیار مهم است که پزشک وضعیت را بررسی کند و آن را معاینه کرده تا ببیند که لوپوس است یا خیر.

لزوم آزمایش خون برای تشخیص لوپوس

از آنجا که ممکن است این وضعیت را با دیگر مشکلات اشتباه بگیرید، به همین دلیل پزشک آزمایش خون را تجویز می‌کند تا علت ریشه‌ای را پیدا کند. همچنین ممکن است به دنبال پادتن‌های آنتی فسفولیپید باشد و تعداد آن‌ها را بشمارد تا متوجه شود که آیا به لوپوس مبتلا هستید یا خیر.

به طور کلی تشخیص لوپوس کار سختی است، زیرا وضعیتی است که شبیه بیماری‌های دیگر بروز می‌کند، علائم آن می‌ایند و می‌روند و تغییر می‌کنند. معمولا مطالعات نشان می‌دهد که خانم‌ها بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند. علائم آن بین سن ۱۰ الی ۳۰ سال بیشتر نمایان می‌گردد.

لوپوس به راحتی تشخیص داده نمی‌شود، زیرا علائم آن در هر فرد متفاوت است حتی علائم آن ممکن است با دیگر اختلالات پوشش داده شود و خیلی قابل تشخیص نباشد و باعث شود که پزشک تشخیص درستی ندهد؛ حتی ممکن است در بعضی از شرایط پزشک آزمایش خون یا ادرار را تجویز کند تا تشخیص دقیق تری داشته باشد.

اهمیت شناسایی انواع لوپوس

انواع لوپوس متفاوت است، در نتیجه درمان‌های آن نیز متنوع هستند. لوپوس باید تحت یک تشخیص دقیق و واضح قرار بگیرد. هیچ دو موردی در بیماری لوپوس دقیقاً مانند یکدیگر نیستند.

انواع مختلفی از آن وجود دارد بنابراین تشخیص دقیق، راه حل کلیدی برای ارائه برنامه درمانی فرد است که برای بعضی از آن‌ها دارو‌های رقیق کننده خون، برای بعضی استروئید یا بعضی دارو‌های ضد التهابی غیر استروئیدی یا حتی شیمی درمانی و دارو‌های سرکوب کننده سیستم ایمنی و حتی پیوند اعضا نیز تجویز می‌کنند.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->