لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ باوجود گذشت ۷ ماه تمام از سال ۱۴۰۰ تاکنون شورای فرهنگ عمومی در مهد فرهنگ و دانش کشور، خراسان رضوی، فقط یک جلسه رسمی برگزار کرده است.
اگرچه شاید شرایط کرونا و لزوم فاصله گذاری اجتماعی دلیل برگزار نشدن جلسات این شورا باشد، اما تصمیم گیری برای مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان به قدری اهمیت دارد که میتواند به برگزاری برخط جلسات این شورا منجر شود.
سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی استان در نشست فرهنگ عمومی و رسانه گفت: اصلاح و ارتقای فرهنگ عمومی همواره مورد تأکید نگاه نافذ رهبری بوده و هست و همین موضوع باعث شد در کشور ساختاری به نام شورای فرهنگ عمومی تشکیل شود که در حقیقت گستردهترین شبکه فرهنگی است.
یوسف امینی افزود: شورای فرهنگ عمومی در حقیقت دیده بان فرهنگی در همه سطوح جامعه است که باید کار رصد و پایش را انجام دهد و بموقع برنامه ریزی کند.
وی ادامه داد: بیشترین موضوعاتی که در شش ماه اول سال در حوزه جلسات شورای فرهنگ عمومی شهرستانها بررسی شده شامل ابعادی از قبیل آسیبهای اجتماعی، اعتیاد، طلاق و نزاعهای دسته جمعی، تحکیم و بنیان خانواده، ازدواج آسان، استفاده از ظرفیت مساجد به عنوان مرکز آموزش و مساوات، مبارزه با خرافات و آداب و رسوم غلط، گردشگری سالم و توجه به موضوع اشتغال و رفع موانع بوده است.
حجت الاسلام محمدتقی کاظمی نسب، معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، نیز گفت: در کارگروه قرآن و عترت شورای فرهنگ عمومی تاکنون ۸ جلسه برگزار کرده ایم که تنظیم سند توسعه فعالیتهای قرآنی استان مهمترین اقدام این کارگروه است و این سند برای اولین بار در مشهد در حوزه قرآنی و در مشهد تنظیم شده است که جنبه اجرایی دارد.
دبیر کارگروههای علمی-مشورتی شورای فرهنگ عمومی استان نیز با بیان اینکه دو سال است حول ۱۵ سرفصل اصلی نقشه راه حوزه فرهنگ عمومی حرکت میکنیم، افزود: در شورای فرهنگ عمومی استان ذیل دبیرخانه ۹ کارگروه اصلی داریم. متأسفانه برخی کارگروهها در یک سال گذشته تعطیل بوده اند یا گزارشی ارائه نداده اند.
مجتبی اطمینان افزود: در ۳۰ شهرستان استان شورای فرهنگ عمومی فعال است. در ۷ ماه اول ۷۰ جلسه در شهرستانها برگزار شده، اما در ۷ ماه نخست امسال شورای فرهنگ عمومی استان فقط یک جلسه برگزار کرده است.
در این نشست مدیرعامل خانه مطبوعات خراسان رضوی به نمایندگی از اصحاب رسانه گفت: بهتر است گزارشهای کارگروهها در اختیار رسانهها قرار گیرد تا مطالبه گری صورت گیرد.
مجتبی محمودی با انتقاد از برگزاری فقط یک جلسه از شورای فرهنگ عمومی در استان افزود: مشکل اصلی ما همچنان عدالت فرهنگی است که شورای فرهنگ عمومی باید روی این مقوله توجه ویژه داشته باشد.