معاون وزیر ارشاد: به روزنامه نگاری مبتنی بر مسئولیت اجتماعی نیاز داریم مشهد؛ «قلب ایران» آماده استقبال از زائران نوروزی است اختتامیه دومین جشنواره مطبوعات خراسان رضوی برگزار شد افتخارآفرینی ۱۴ خبرنگار موسسه شهرآرا در دومین جشنواره مطبوعات خراسان رضوی اعضای هیات داوران دومین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه «عباس کیارستمی» معرفی شدند انیمیشن «در سایه سرو» در شرایط تحریم پرچم ایران را به اهتزاز درآورده است ویدئو| قیمت جدید بلیت سینما‌ها اعلام شد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) اولین تصویر از «بُت» حمید نعمت‌الله منتشر شد مدیر دوبلاژ تلویزیون: از هنرمندان پیشکسوت حمایت شود سعید آقاخانی با یک سریال معمایی به نمایش خانگی می‌آید معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: هنر مقوله‌ای سیاست‌پذیر نیست یادی از مرحوم حسن لاهوتی، مترجم و مولوی‌پژوه | همراز عیاران جهان قند است «پاتریک ویلسن» و «خاویر باردم» در فیلم تنگه وحشت سفر علمی جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های هند به مشهد مریم سعادت مهمان برنامه ۱۰۰۱ محسن کیایی می‌شود مروری بر سریال‌های نوستالژیک پرمخاطب تلویزیون فیلم جیمز باند جدید ساخته می‌شود؟ رکوردشکنی تماشاخانه مایان با اجرای دو نمایش در سال ۱۴۰۳ زمان پخش مسابقه مردان آهنین از شبکه‌های سیما
سرخط خبرها

محمودرضا رحیمی: آموزشگاه‌های هنری و دانشگاه‌ها کارآمد نیستند

  • کد خبر: ۸۷۳۷۶
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۱
محمودرضا رحیمی: آموزشگاه‌های هنری و دانشگاه‌ها کارآمد نیستند
محمودرضا رحیمی، هنرمند مشهدی بر این باور است که در شرایط فعلی آموزشگاه‌های هنری و حتی دانشگاه‌ها از نظر آموزشی کارآمد نیستند و هنرجویان باید خودشان راه ورود به عرصه بازیگری را فرا بگیرند.

به گزارش شهرآرانیوز - محمودرضا رحیمی، هنرمند مشهدی بر این باور است که در شرایط فعلی آموزشگاه‌های هنری و حتی دانشگاه‌ها از نظر آموزشی کارآمد نیستند و هنرجویان باید خودشان راه ورود به عرصه بازیگری را فرا بگیرند. این مدرس و کارگردان تئاتر در گفتگو با خبرگزاری مهر، درباره معضل فروش نقش به علاقه‌مندان بازیگری و راه‌های مناسب برای ورود به عرصه هنر مطرح کرد: یکی از چالش‌هایی که همیشه استاد حمید سمندریان بر آن تأکید داشت، مسئله آموزش درست بازیگری بود و همیشه شعاری داشت که «من به شما شنا یاد می‌دهم، اما استخر در اختیارتان نمی‌گذارم!» بنابراین معتقدم اگر این نصیحت را آویزه گوشمان کنیم و بتوانیم آن را در جامعه رواج دهیم و همچنین شخصی که از طریق پول دادن نقشی را به دست می‌آورد، بداند که برنده نیست، کم‌کم این معضل از جامعه هنری رخت برمی‌بندند.

او درباره وعده‌هایی که برخی آموزشگاه‌ها به هنرجویان مبنی‌بر تضمین معرفی آن‌ها به پروژه‌های سینمایی می‌دهند نیز توضیح داد: هیچ آموزشگاهی حق ندارد چنین وعده‌هایی به هنرجویانش بدهد و خود من نیز هیچ‌گاه نتوانستم در آموزشگاهی که قول حضور در آثار مختلف به هنرجویانش را داده، کار بکنم و چه بسا شاهد بودم چنین آموزشگاه‌هایی جزو ضعیف‌ترین آموزشگاه‌ها بودند؛ متأسفم که به صراحت این مسئله را می‌گویم، چون من در آموزشگاه‌های بسیار زیادی تدریس کرده‌ام و همه مسئولان این آموزشگاه‌ها هم از دوستان من و محترم هستند، اما وعده‌ای که به هنرجویان می‌دهند مبنی بر اینکه ما شما را به دنیای بازیگری معرفی می‌کنیم یا استادان آموزشگاه در کارهایشان از شما استفاده می‌کنند، دروغی بیش نیست.

رحیمی یادآور شد: قسمت دیگری از این معضل به نابسامانی همیشگی ساختار‌های تئاتر باز می‌گردد؛ یکی دیگر از سرخوردگی‌های استاد سمندریان در زمینه آموزش بازیگری نیز همین مسئله بود که اگر من نوعی بازیگر تربیت می‌کنم پس چرا این افراد در سریال‌ها و فیلم‌ها و حتی تئاتر‌ها نیستند و به‌جایشان آن‌قدر بازیگران بد می‌بینیم؛ استاد سمندریان معتقد بود اگر من شاگرد خوبی در عرصه بازیگری تربیت می‌کنم باید روالی هم وجود داشته باشد تا او بتواند سر کار برود، در حالی که هنوز هم می‌بینیم هیچ ساختار جامعی برای جذب بازیگر وجود ندارد.

رحیمی که بر این باور است در دانشگاه‌ها هم فضای مناسبی برای آموزش و یادگیری وجود ندارد، خاطرنشان کرد: متأسفانه رسیدگی‌نکردن به فضا‌های آموزشی هم در دانشگاه‌ها وجود دارد و هم در بسیاری از آموزشگاه‌ها و بیشتر آدرس غلط به دانشجو می‌دهند؛ کلاس‌های از ایده تا اجرا هم که این روز‌ها باب شده و از طریق آن به هنرجویان وعده اجرای عمومی در سالنی حرفه‌ای داده می‌شود، یک روش استاندارد جهانی است، اما در ایران از آن به غلط استفاده و تبدیل به دکانی برای سوءاستفاده شده است، وگرنه این روش در خیلی از کشور‌ها و به صورت بین‌المللی اجرا می‌شود.

او تصریح کرد: تا زمانی که هنرمندان به‌عنوان فرزندان فرهنگ‌ساز این مملکت مورد قبول واقع نشوند، متأسفانه شاهد این‌گونه فساد‌ها در هنر هستیم؛ اطمینان می‌دهم در سیستم فعلی نه دانشگاه‌های ما کارآمد هستند و نه آموزشگاه‌ها و در زمینه آموزش در شرایط بسیار بدی قرار داریم، اما این مسئله را باید به‌دور از حب و بغض آسیب‌شناسی کرد.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->