برخی از مدارس آموزش و پرورش ناحیه هفت مشهد فردا (دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد واکنش اورژانس به ماجرای تجاوز به یک زن در آمبولانس جان باختن ۸ نفر در تصادف مرگبار اتوبان غدیر (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات یک پژوهش علمی ثابت کرد: تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس کدام استان‌ها(دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد؟ عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است
سرخط خبرها

سناریوهای عجیب و غریب خواب!

  • کد خبر: ۸۷۵۵۶
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۰
سناریوهای عجیب و غریب خواب!
مطالعات نشان می‌دهد بیشتر خواب‌هایی که می‌بینیم، در مرحله REM خواب (خواب همراه با حرکات سریع چشم) اتفاق می‌افتند. ما در طول شب به صورت مقطعی این مرحله را سپری می‌کنیم و امواج مغزی ما در طول چرخه‌های REM به اندازه‌ی فعالیتشان در بیداری، در طول خواب هم فعال هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، مغز شما سناریو‌های عجیب و غریب و آشنا را با هم ترکیب می‌کند تا عجیب‌ترین خواب‌های شبانه را بسازد! شاید بپرسید دقیقاً چه اتفاقی می‌افتد که خواب می‌بینید؟ و همه این‌ها به چه معناست؟  میشل دراپ، روانشناس و متخصص طب خواب، به این سؤال‌ها پاسخ می‌دهد.

 بیشتر خواب‌هایی که می‌بینیم، در مرحله REM خواب (خواب همراه با حرکات سریع چشم) اتفاق می‌افتند. ما در طول شب به صورت مقطعی این مرحله را سپری می‌کنیم. مطالعات نشان می‌دهد که امواج مغزی ما در طول چرخه‌های REM به اندازه‌ی فعالیتشان در بیداری، در طول خواب هم فعال هستند. مرحله REM خواب توسط ساقه مغز (بخش پایینی مغز) ایجاد می‌شود، اما خواب دیدن توسط مغز قدامی (قسمت جلویی مغز) حاصل می‌شود. اگر ساقه مغز آسیب ببیند، بیماران خواب می‌بینند، اما وارد مرحله خواب REM نمی‌شوند. در حالی که اگر مغز قدامی آسیب ببیند، بیماران به مرحله خواب REM وارد می‌شوند، اما خواب نمی‌بینند.

چرا خواب‌هایی که می‌بینیم، عجیب و غریب به نظر می‌آیند؟

این موضوع شاید با انتقال‌دهنده‌های عصبی یا مواد شیمیایی درون مغز مرتبط باشد. تعدادی از رویا‌هایی که در طول مرحله REM می‌بینیم، منطقی‌اند و برخی دیگر بسیار عجیب به نظر می‌رسند.
استیل کولین (که مغز را فعال نگه می‌دارد) و دوپامین (که برخی از پژوهشگران آن را با توهم مرتبط می‌دانند) دو ماده شیمیایی هستند که در این زمینه نقش دارند. اگر میزان دوپامین افزایش پیدا کند، احتمالا خواب‌های عجیب و سورئالی خواهیم دید.

خواب‌های ما معنایی هم دارند؟

یکی از بحث‌برانگیزترین سؤال‌ها در مورد خواب همین است! در دهه ۱۹۵۰ میلادی، فروید بحث "تعبیر خواب" را به میان کشید، اما هنوز کسی نتوانسته ادعا‌های او را ثابت کند. ما می‌دانیم که افراد دچار به اختلال اضطرابِ بعد از سانحه (PTSD) بیشتر کابوس می‌بینند؛ بنابراین خواب دیدن می‌تواند تحت تأثیر شرایط روانپزشکی و مشکلات روحی باشد. البته افراد عادی هم کابوس می‌بینند و به‌طور کل علت تئوری‌های متفاوتی در این زمینه وجود دارند.

خواب‌ها چگونه به‌جود می‌آیند؟

مطالعات نشان می‌دهد که خواب‌ها بیشتر از تخیلات یا خاطرات شما و افکار انتزاعی و آرزوهایتان سرچشمه می‌گیرند تا از ادراک.
البته جزئیات مربوط به خواب‌هایی که می‌بینیم، پس از بیدار شدن سریع محو می‌شوند و برای همین است که به یاد آوردن آن‌ها پس از مدتی دشوار می‌شود.

چرا باید به خواب‌تان اهمیت دهید؟

خواب شبانه بین ۷ تا ۹ ساعت، باعث بهبود عملکرد مغز و بدن برای فعالیت‌های روز بعد می‌شود. در صورتی که خواب شبانه کافی نداشته باشید، بخصوص اگر این موضوع در شب‌های متعددی تکرار شود، شاهد تحلیل قوای بدنی خود خواهید بود.

خواب کافی برای سلامت روحی و جسمی ما واجب و ضروری است. خوابیدن به‌اندازه‌ی غذا خوردن و نفس کشیدن برای بدن ما مهم است.

مطالعات مختلفی در اوایل سال ۲۰۰۰ صورت گرفت که طی آن‌ها دانشمندان به بررسی عوارض کمبود خواب پرداختند. نتیجه‌ی تحقیقات نشان داد که خواب با چندین عملکرد مغزی مختلف در بدن انسان ارتباط مستقیم دارد، از جمله: تمرکز، بهره‌وری و توانایی شناختی.

خوابیدن، در بازسازی و بهبودی عملکرد بدن مؤثر است. سیستم ایمنی هم از این قاعده مستثناء نیست. تحقیقات متعدد نشانگر این هستند که خواب با کیفیت و کافی در مبارزه با عفونت‌ها به بدن کمک می‌کند.

یکی از نتایج به‌دست‌آمده از تحقیقات در زمینه خواب و سلامتی، این است که بین کمبود خواب و افسردگی رابطه مستقیمی وجود دارد. در یکی از این مطالعات، الگو‌های خودکشی طی مدت ۱۰ سال بررسی شدند و نتیجه این بود که کمبود خواب یکی از عوامل مؤثر در بروز اینگونه حوادث است. مجله روان‌پزشکی استرالیا و نیوزیلند مطلبی را منتشر کرد که می‌گوید در افرادی که به اختلالات خواب مانند بی‌خوابی دچار هستند، احتمال بروز علائم افسردگی بیشتر است.

خواب، با هوش عاطفی و اجتماعی انسان‌ها رابطه مستقیمی دارد. کسی که خواب کافی ندارد، به احتمال زیاد در تشخیص و درک احساسات و حالات، دچار مشکل می‌شود. در یکی از تحقیقات انجام‌شده، پاسخ افراد به محرک‌های عاطفی مورد بررسی قرار گرفت و نتیجه بیانگر این بود که میزان همدلی عاطفی در افرادی که خواب کافی نداشتند، کمتر بود.

منبع: آخرین خبر 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->