ماجرای تلخ زوج جوان مشهدی که طعمه شیادان اینترنتی در اصفهان شدند گوشی هوشمند، عامل پنهان در تأخیر گفتار کودکان دستگیری قاتل پل غدیر شیراز در کمتر از ۲۴ ساعت دستگیری زن و شوهر سارق در بهارستان آیا مصرف زیاد آب کبد را چرب می‌کند؟ جان باختن راکب موتورسیکلت بر اثر برخورد با کامیون تداوم مهاجرت پزشکان برای نظام سلامت مشکل ساز خواهد شد نگین سبز رامسر به ثبت ملی رسید دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان هزینه برداشت نقشه تصاحب ملک میلیاردی در طرقبه شاندیز با ورود پلیس نقش بر آب شد حوادث رانندگی؛ عامل اصلی مرگ‌های غیر طبیعی در کشور ۲۱کشته و ۲۶ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس اسکانیا در استان فارس (۲۸ تیر ۱۴۰۴) مسافت و زمان سفر از مرز‌های ایران به نجف و کربلا حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی از فردا (یکشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۴) واریز می‌شود آتش سوزی پالایشگاه آبادان مهار شد | نشت پمپ علت وقوع این حادثه بود (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وقوع آتش سوزی در واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان | عملیات اطفا در حال انجام است + فیلم (۲۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری رایگان کلاس‌های تقویتی برای دانش‌آموزان دهک‌های پایین در روستاها صدور سند تک‌برگ کاروانسرای مشهد میقان (۲۸ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از پرونده قتل «امیرمحمد خالقی» فرصت‌های اقتصادی حاصل از میوه‌های فصلی | فکر زمستون تو جیک جیک تابستون چرا نسل زِد (Z) علاقه‌ای به سلام‌کردن موقع شروع صحبت با تلفن ندارند؟ کاهش چشمگیر خطر ابتلا به آلزایمر با مصرف منظم گردو هشدار وزارت بهداشت درباره پشه آئدس دستورالعمل نظارت بهداشت محیط در محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد هشدار به مراکز همسریابی: در صورت ورود به حیطه صیغه‌یابی و چندهمسری، مجوزتان باطل می‌شود تاکسی حرارتی! جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیارد ریالی به کشور برگردانده شد صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۸ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آشنایی با قولنامه و جایگاه قانونی آن

  • کد خبر: ۸۷۷۱۲
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۴
آشنایی با قولنامه و جایگاه قانونی آن
قولنامه نوعی قرارداد اولیه میان خریدار و فروشنده است. بنابراین، تنظیم قولنامه یکی از اصلی‌ترین مسائل حقوقی است که باید درباره آن اطلاعات کافی داشته باشید.

محمدمعین وطن‌خواه | شهرآرانیوز؛ گاهی افراد قصد خرید یا فروش مالی را دارند، اما به هر دلیلی مقدمات آن فراهم نیست. برای نمونه، خریدار پول کافی ندارد یا لازم است فروشنده به دریافت حساب‌های شهرداری و دارایی اقدام کند. در این حالت، طرفین به تنظیم قراردادی عادی تحت عنوان قولنامه یا مبایعه‌نامه اقدام می‌کنند. در حقیقت، قولنامه نوعی قرارداد اولیه میان خریدار و فروشنده است. بر این اساس، طرفین متعهد می‌شوند در زمان و مکانی مشخص (دفتر اسناد رسمی) حضور یابند و با شرایط تعیین‌شده در قرارداد، معامله را به صورت رسمی منعقد کنند. بنابراین، تنظیم قولنامه یکی از اصلی‌ترین مسائل حقوقی است که باید درباره آن اطلاعات کافی داشته باشید.

هنگام تنظیم قولنامه ملک، باید به چه نکاتی توجه کرد؟

مهم‌ترین نکته‌ای که هنگام خرید خانه، هم خریدار هم فروشنده برای نوشتن قولنامه باید به آن توجه کنند، اعتبار داشتن بنگاه یا مشاور املاکی است که قولنامه قرار است در آنجا بسته شود.
گاهی ممکن است ملک مورد معامله تحت مالکیت چند نفر باشد. در این صورت، همه مالکان باید پای معامله حضور داشته باشند یا یک نفر به وکالت از همه آن‌ها در معامله حضور یابد.

نحوه پرداخت‌ها و واگذاری‌ها باید به صورت دقیق ذکر شود. اگر خریدار قرار است چک ارائه کند، باید مشخصات چک در قولنامه بیاید و اگر مدارکی مانند اصل سند باید از سوی فروشنده ارائه شود، باید عنوان آن‌ها در قولنامه ثبت شود.
در پایان تنظیم قولنامه باید مهر و امضای بنگاه و امضای طرفین قرارداد وجود داشته باشد. علاوه بر امضای خود طرفین، هرکدام از آن‌ها باید
۲ نفر را به عنوان شاهد به همراه داشته باشند.

چند نکته درباره نوشتن قولنامه خودرو

  • ترجیحا شرایط پرداخت نکردن مبلغ را در زمان مشخص‌شده بیان و در صورت خودداری از پرداخت، تاریخی را برای فسخ معامله تعیین کنید. در این شرایط، می‌توانید مبلغی را برای حق فسخ و جریمه انجام ندادن تعهد در نظر بگیرید.
  • تاریخ دقیق حضور در مرکز تعویض پلاک یا دفتر اسناد رسمی را مشخص و شرایطی را برای حضور نیافتن خریدار یا فروشنده درج کنید.
  • در مبایعه‌نامه خودرو باید مسئولیت پرداخت جریمه‌های خودرو، عوارض شهرداری و حل مشکلات کیفری و مدنی آن را تا تاریخ تحویل، بر عهده فروشنده بگذارید.
  • حتما قبل از تنظیم قولنامه خودرو، آن را نزد یک کارشناس ببرید و برگه‌های کارشناسی را ضمیمه کنید. هم‌چنین خریدار باید همه بخش‌های خودرو و لوازم جانبی، اسناد و مدارک و بیمه‌نامه را کامل بررسی کند.

جزئیات تنظیم قولنامه زمین

  • توصیه می‌شود به مدارک و اسناد احراز هویت فرد فروشنده و طرف قرارداد مراجعه کنید. به دنبال سند و گواهی‌ای باشید که مالکیت فروشنده را اثبات کند.
  • مطمئن شوید زمین مصادره‌ای نباشد. برای این کار، به اداره کشاورزی محدوده مورد نظر بروید و استعلام زمین را درخواست کنید.
  • استعلام دیگری را باید از اداره منابع طبیعی بگیرید. با این استعلام، مشخص می‌شود زمین مرتع نیست، دولتی نیست، مشکلات حقوقی مربوط به منابع طبیعی ندارد و در حریم رودخانه، سد، جنگل و ... قرار ندارد.
  • در قرارداد می‌توان این مورد را هم ذکر کرد که اگر چک‌های بانکی خریدار در زمان مشخص پرداخت نشود، قرارداد فسخ می‌شود و فروشنده می‌تواند قولنامه زمین روستایی را با فرد دیگری ثبت کند.

چند توصیه به خریدار و فروشنده

  • خریدار باید مشخصات مالی را که قصد خرید آن را دارد با آنچه در سند قید شده است مطابقت دهد و روشن شود مال در وثیقه یا رهن یا در توقیف نباشد.
  • اگر مورد معامله از طریق ارث به فروشنده رسیده است، خریدار باید گواهی انحصار وراثت را مشاهده کند، فتوکپی برابر اصل آن را از فروشنده بگیرد و تصفیه‌حساب مالیات بر ارث را نیز ملاحظه کند.
  • اگر فروشنده قیمت معامله را با چک دریافت می‌کند، باید توجه داشته باشد که در صورت برگشت خوردن چک، وی تنها می‌تواند وجه چک را مطالبه کند و نمی‌تواند معامله را برهم بزند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->