یادی از زنده‌یاد دکتر جمال‌الدین مستقیمی، پدر علم آناتومی ایران | کاشف کالبد‌ها مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تغییر کرد | عزل «محترمانه» فیروزی پس از حادثه کودک کاشمری حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟ مراقبت‌های دوره‌ای کودکان باید براساس زمان طلایی تشخیص بیماری‌ها باشد آیا تأمین‌اجتماعی برای واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از بانک‌های دیگر قرض گرفته است؟ مرگ مشکوک ۲ کودک پس از مصرف ماکارونی در تهران چالش‌های مراقبت از  سالمندان در خانه کشف ۲۶ فقره سرقت قطعات خودرو در شهر مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از  تعیین سقف پذیرش در برخی مراکز درمانی | ماجرای سقف گذاری بیمه چیست؟ کشف ۵۰ میلیارد ریال لوازم جانبی قاچاق تلفن همراه در ترمینال مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند هفت‌نفره سرقت و مالخری اموال مسروقه در مشهد | تعویض موادمخدر با کالای سرقتی بررسی قوانین فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور زنجیره تولید و تأمین دارو با کمبود نقدینگی مواجه است بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳) | آغاز بارش باران از فردا تا شنبه پرداخت دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان لشکری (۶ آذر ۱۴۰۳) + زمان ابلاغ احکام حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟ جزئیات بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی | مبلغ پرداختی به خانواده‌های بازنشستگان فوت‌شده چقدر است؟ ۵ ماده غذایی مفید برای فصل سرما آمار نگران کننده ابتلا به ایدز در کشور مشهد جزو شهر‌های موفق کشور در درمان زخم‌ها و اسکار‌های ناشی از بیماری سالک است آیا احکام جدید متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در آذرماه ۱۴۰۳ صادر می‌شود؟ جزئیات تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد | افزایش سقف تعهدات بستری فوق‌تخصصی به ۸۵ میلیون تومان پیش‌بینی کاهش دما و ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی شنبه (۱۰ آذر ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای درمان کبد چرب چیست؟ ۲ دارویی که باعث التهاب روده می‌شوند، کدام‌اند؟ آخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند مخوف آدم‌ربایان بی‌رحم در پایتخت
سرخط خبرها

آیا غذا دادن به حیوانات ولگرد کار مفیدی است؟

  • کد خبر: ۸۷۸۵۲
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۰
آیا غذا دادن به حیوانات ولگرد کار مفیدی است؟
شبکه‌های اجتماعی پر شده است از افرادی که به حیوانات ولگرد غذا می‌دهند. بسیاری از فعالان محیط زیست و کارشناسان این حوزه با این روند دلسوزانه و غذارسانی به حیوانات مخالف اند.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ همه چیز به یک ویدئوی کوتاه برمی گردد که بین کاربران شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود؛ ویدئویی که در آن، خانمی در یک فضای خارج از محدوده شهری ظرف‌های زیادی را پر از گوشت کرده و بساط پذیرایی مفصل از حیوانات و عمدتا سگ‌های ولگرد آن منطقه را مهیا کرده است.

ویدئویی که البته مشابهش پیش از این هم در شبکه‌های اجتماعی به چشم خورده است و عده‌ای که با عنوان حامیان محیط زیست معرفی می‌شوند، آن را تهیه و بازنشر می‌کنند و می‌گویند هدفی که دنبال می‌کنن‍د، حیوان دوستی است و کمک به حیوانات بی سرپناه موجود در طبیعت.

بازنشر این ویدئو باعث شد یک مرتبه دیگر و به صورت جدی تر، این پرسش برای بسیاری پیش بیاید که آیا چنین کار‌هایی واقعا مصداق حیوان دوستی است و کمک به محیط زیست؟ یا برعکس، اخلال واردکردن در نظام طبیعت و پدیدآوردن صدمات جبران ناپذیر در چرخه محیط زیست؟ کارشناسان و متخصصان این حوزه، در این باره حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. بسیاری از فعالان محیط زیست و کارشناسان این حوزه با این روند دلسوزانه و غذارسانی به حیوانات مخالف اند.

دکتر حسین آقاخانی، کارشناس محیط زیست، می‌گوید این حیوانات فرصت طلب و مهاجم هستند و وقتی با حمایت ما روبه رو می‌شوند، به طور غریزی تکثیرشان افزایش می‌یابد و سپس با تلفیق ۲ رفتار وحشی (مانند حمله به دیگر جانوران و به ویژه حیات وحش و حتی انسان ها) و مهربانانه (ایجاد ارتباط با آن گروه از مردمی که به آن‌ها غذا می‌دهند)، به شمار آن‌ها افزوده می‌شود و این موضوع به شدت آسیب زاست.

فعالان دیگر این حوزه نیز معتقدند نباید با عملکرد و دلسوزی بیجا کاری کنیم که حیوانات حیات وحش اهلی شوند و با اعتماد بیش ازحد به انسان‌ها مطمئن شوند که کسی هست برای آن‌ها غذا تأمین کند. چون مسئله اعتماد، تاب آوری حیوانات دربرابر وضعیت سخت را کاهش می‌دهد.

به این صحبت‌های کارشناسانه البته می‌توان علت‌های دیگری را هم اضافه کرد؛ علت‌هایی که کمی تأمل در باب این موضوع، آن‌ها را به خوبی بر همگان روشن می‌کند. شاید شما هم پیرامون شهر‌ها با حجم زباله‌هایی که احتمالا بیشتر آن‌ها پلاستیکی هستند، روبه رو شده باشید.

زباله‌هایی که تا سال‌های آینده به مرز انفجار می‌رسد و سودای طبیعت دوستی نباید مسبب شکل گیری جریانی خلاف این هدف باشد. یا تاکنون به این فکر کرده اید که وقتی ما به گروهی از حیوانات غذا می‌دهیم، آن‌ها را در یک نقطه جمع می‌کنیم و اگر یکی از آن‌ها بیماری داشته باشد، باعث سرایت آن به دیگر حیوانات، محیط زیست و حتی انسان می‌شود؟ شاید بهتر باشد طبیعتی را که خودش می‌داند چگونه رشد کند، ترمیم شود و زندگی کند و زندگی ببخشد، به حال خویش رها کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->