سه علت اصلی سقط جنین در کشور باران و لغزندگی برخی جاده‌های شمالی خراسان رضوی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان باختن یک چوپان بر اثر سقوط از ارتفاعات شهرستان قوچان خراسان رضوی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در بزرگراه کلانتری مشهد؛ ۶ مصدوم به بیمارستان منتقل شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه روند رسیدگی قضایی پرونده حادثه انفجار بندر شهید رجایی افزایش قیمت داروی راپامیون صحت ندارد واکنش پلیس به حادثه پیست اتومبیلرانی ورزشگاه آزادی تلاش ناکام قاچاقچیان برای ربودن کتیبه باستانی در حریم تخت جمشید حادثه هولناک در پیست آزادی | برخورد خودروی مسابقه با عکاس و فیلمبردار + فیلم تصادف زنجیره‌ای در جاده شاندیز| یک تن کشته و ۴ نفر مصدوم شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷۶۰ متهم به سرقت و معتاد متجاهر در مشهد دستگیر شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی بر گسترش نهضت عدالت آموزشی بدون تشریفات ۲۵ مصدوم در پی آتش سوزی یک کارخانه در شهرک صنعتی توس مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند
سرخط خبرها

آیا غذا دادن به حیوانات ولگرد کار مفیدی است؟

  • کد خبر: ۸۷۸۵۲
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۰
آیا غذا دادن به حیوانات ولگرد کار مفیدی است؟
شبکه‌های اجتماعی پر شده است از افرادی که به حیوانات ولگرد غذا می‌دهند. بسیاری از فعالان محیط زیست و کارشناسان این حوزه با این روند دلسوزانه و غذارسانی به حیوانات مخالف اند.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ همه چیز به یک ویدئوی کوتاه برمی گردد که بین کاربران شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود؛ ویدئویی که در آن، خانمی در یک فضای خارج از محدوده شهری ظرف‌های زیادی را پر از گوشت کرده و بساط پذیرایی مفصل از حیوانات و عمدتا سگ‌های ولگرد آن منطقه را مهیا کرده است.

ویدئویی که البته مشابهش پیش از این هم در شبکه‌های اجتماعی به چشم خورده است و عده‌ای که با عنوان حامیان محیط زیست معرفی می‌شوند، آن را تهیه و بازنشر می‌کنند و می‌گویند هدفی که دنبال می‌کنن‍د، حیوان دوستی است و کمک به حیوانات بی سرپناه موجود در طبیعت.

بازنشر این ویدئو باعث شد یک مرتبه دیگر و به صورت جدی تر، این پرسش برای بسیاری پیش بیاید که آیا چنین کار‌هایی واقعا مصداق حیوان دوستی است و کمک به محیط زیست؟ یا برعکس، اخلال واردکردن در نظام طبیعت و پدیدآوردن صدمات جبران ناپذیر در چرخه محیط زیست؟ کارشناسان و متخصصان این حوزه، در این باره حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. بسیاری از فعالان محیط زیست و کارشناسان این حوزه با این روند دلسوزانه و غذارسانی به حیوانات مخالف اند.

دکتر حسین آقاخانی، کارشناس محیط زیست، می‌گوید این حیوانات فرصت طلب و مهاجم هستند و وقتی با حمایت ما روبه رو می‌شوند، به طور غریزی تکثیرشان افزایش می‌یابد و سپس با تلفیق ۲ رفتار وحشی (مانند حمله به دیگر جانوران و به ویژه حیات وحش و حتی انسان ها) و مهربانانه (ایجاد ارتباط با آن گروه از مردمی که به آن‌ها غذا می‌دهند)، به شمار آن‌ها افزوده می‌شود و این موضوع به شدت آسیب زاست.

فعالان دیگر این حوزه نیز معتقدند نباید با عملکرد و دلسوزی بیجا کاری کنیم که حیوانات حیات وحش اهلی شوند و با اعتماد بیش ازحد به انسان‌ها مطمئن شوند که کسی هست برای آن‌ها غذا تأمین کند. چون مسئله اعتماد، تاب آوری حیوانات دربرابر وضعیت سخت را کاهش می‌دهد.

به این صحبت‌های کارشناسانه البته می‌توان علت‌های دیگری را هم اضافه کرد؛ علت‌هایی که کمی تأمل در باب این موضوع، آن‌ها را به خوبی بر همگان روشن می‌کند. شاید شما هم پیرامون شهر‌ها با حجم زباله‌هایی که احتمالا بیشتر آن‌ها پلاستیکی هستند، روبه رو شده باشید.

زباله‌هایی که تا سال‌های آینده به مرز انفجار می‌رسد و سودای طبیعت دوستی نباید مسبب شکل گیری جریانی خلاف این هدف باشد. یا تاکنون به این فکر کرده اید که وقتی ما به گروهی از حیوانات غذا می‌دهیم، آن‌ها را در یک نقطه جمع می‌کنیم و اگر یکی از آن‌ها بیماری داشته باشد، باعث سرایت آن به دیگر حیوانات، محیط زیست و حتی انسان می‌شود؟ شاید بهتر باشد طبیعتی را که خودش می‌داند چگونه رشد کند، ترمیم شود و زندگی کند و زندگی ببخشد، به حال خویش رها کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->