بلانکو به صورت توافقی از استقلال جدا شد رؤسای هیئت‌های استان‌ها در دوراهی کفاشیان و تاج | یک انتخابات پیچیده در راه است شرط نویدکیا برای قبول سرمربیگری نساجی قرعه خوب شاگردان چمنیان در آسیا حمایت مدیران استقلال از موسیمانه با تبصره | پیتسو چند بازی فرصت دارد؟ دریبل درویش در ترکیه| آقای ایتالیایی روی نیمکت پرسپولیس؟ ۲ گزینه نهایی جذاب برای جانشینی الهامی| وحید هاشمیان در لیگ برتر؟ آبی‌ها فسخ نمی‌کنند دروژدک بازیکن جدید تراکتور کیست؟ + هایلایت گل‌ها رئال مادرید، پر درآمدترین باشگاه ورزشی دنیا مربی تیم ملی تکواندو بانوان کشورمان، لژیونر شد عبادی پور در تیم منتخب هفته لیگ والیبال لهستان دروژدک رسماً تراکتوری شد + عکس برنامه هفته هفدهم لیگ برتر فوتبال فصل ۰۴-۱۴۰۳ | جدال سرخ‌های پایتخت و تبریز در آزادی انتقال قرضی سامان فلاح به ملوان رونمایی سیتیزن‌ها از صلاح جدید محرومیت ۲ ساله در انتظار پرتابگر ایرانی انتقاد وزیر نفت از هزینه‌‌کرد هلدینگ خلیج فارس برای استقلال گره در داستان بلانکو و استقلال
سرخط خبرها

بازی فوتبال کرواسی و روسیه و یک نکته فنی

  • کد خبر: ۸۸۰۸۸
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۷
بازی فوتبال کرواسی و روسیه و یک نکته فنی
شب گذشته کرواسی، نایب قهرمان جام جهانی روسیه موفق شد در جدال برابر میزبان دور قبل رقابت های جام جهانی به برتری دست یابد و به جام جهانی قطر صعود کند.

گروه ورزش/ شهرآرانیوز، از سری مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر یک شنبه شب گذشته دیدار دو تیم کرواسی و روسیه در ورزشگاه پولیود شهر اسپلت کرواسی در حالی برگزار شد که بیش از ۹۰ دقیقه بارش سیل آسای باران در ورزشگاه شرایط خاص و کم نظیری را رقم زد.

در این نوشتار نه بحث فنی بازی را و نه تحلیل داوری بلکه برگزاری یک مسابقه در شرایط جوی نامساعد را مورد بررسی قرار میدهیم. بارش باران با هر مقدار به تنهای نمی‌تواند باعث تعطیلی مسابقه شود مگر اینکه به خاطر برودت زیاد این باران با مه گرفتگی و برف شدید همراه گردد. این مسابقه هم علی رغم بارش زیاد تعطیل نشد و با توجه به آب گرفتگی زیاد زمین چمن، تا دقیقه ۹۴ ادامه پیدا کرد و با نتیجه ۱ بر صفر به سود کرواسی به پایان رسید. سوال اینجاست که در یک کشور اروپایی و در یک ورزشگاه مدرن و استاندارد از لحاظ طراحی –ساخت و نگهداری و با آن کیفیت زمین چمن چرا این حجم آب گرفتگی اتفاق افتاده است؟

سوال بعدی اینجاست که اگر با همین شرایط، مسابقه‌ای در کشور ما اتفاق بیفتد عوامل برگزاری –مربیان و بازیکنان و گزارشگران و رسانه‌ها چه عکس العمل و بازخوردی را به هواداران و مخاطبان بازگو می‌کنند؟ نکته این نوشته دقیقا در همین جاست.

برگردیم به زمین مسابقه، جایی که در زمان گرم کردن بازیکنان ۴۰ دقیقه قبل از بازی قسمت‌های زیادی از منطقه هجده قدم به تیرگی میزد و معلوم بود چمنی وجود ندارد. علت آن در آمیختگی چمن با خاک و له شدن طوقه –ساقه و برگ چمن در این مناطق به علت خیس بودن بیشتر از حد زمین بود نکته بعدی و فنی اینکه نفوذ پذیری آب در خاک در زمین چمن ورزشگاه‌ها به عوامل متعددی بستگی دارد؛ که این نفوذ پذیری در کیفیت مسابقه تاثیر گذار می‌باشد. میزان فشردگی خاک-بافت خاک- خصوصیات شیمیایی خاک و همچنین عملیات نگهداری زمین چمن از جمله هوادهی و تج برداری در افزایش نفوذ پذیری آب بسیار حائز اهمیت می‌باشد. در بازی انجام شده به علت آنکه خاک بیشتر از حد معمول در مجاورت باران و آب قرار گرفته، کوبیدگی و سفت شدن خاک بوجود آمده که این کوبیدگی باعث عدم نفوذ مناسب آب به سطح شیب بندی زمین و زه کشی آن شده و زمین قابلیت هدایت آب به مجرا‌های کنار را از دست داده و موجب جمع شدن آب و گل و شل شدن زمین شده است.

در واقع زمین چمن قدرت نفوذ پذیری خودرا برای دفع آب زیاد باران از دست داده است. این موضوع ممکن است در هر ورزشگاهی که با این حجم از باران روبرو شود بوجود آید و ربطی به کیفیت زمین چمن و استاندارد‌های رایج نگهداری ندارد و باید توجه داشت که در اظهار نظر‌ها و تجزیه و تحلیل‌ها در این شرایط نکات فنی چمن را بدانیم تا دچار اشتباه نشویم

مجید مولایی، مسئول ورزشگاه امام رضا علیه السلام

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->