رکورد معاملات شمش طلا شکسته شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) وضعیت بازار طلا مشهد پس از انتخابات ریاست جمهوری چگونه خواهد بود؟ بررسی قیمت جدیدترین گوشی‌های موبایل دو سیم کارت (۱۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت انواع خودرو‌های خارجی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | کاهش ۴.۵ درصدی سوزوکی سیاز افزایش ۱۱۹ درصدی حقوق و دستمزد کارگران در سه سال اخیر | حقوق کارگران طی ۳ سال گذشته متناسب با تورم افزایش یافت قیمت انواع خودرو‌های داخلی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | ادامه روند کاهش قیمت‌ها شرایط دریافت ارز اربعین ۱۴۰۳ اعلام شد | خرید دینار از بانک مرکزی با صرفه دومیلیون‌تومانی نسبت‌به بازار آزاد روی خوش بورس برای دومین روز متوالی | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) مروری بر قواعد محاسبه و پرداخت اجاره‌بها | کرایه خانه را چگونه بپردازیم؟ سکه طرح جدید در مشهد ۳۰۰ هزار تومان ارزان‌تر شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، دلار، ارز دیجیتال (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | هیجان دیروز فروکش کرد سقف ثبت سفارش بازرگانان جدید ۱۰۰ هزار دلار شد هشدار بازرسی مشهد به مشاوران املاک بدون پروانه‌کسب: اجازه تبلیغات ندارید حراج حضوری شمش طلای مرکز مبادله امروز، ۱۷ تیرماه، برگزار می‌شود + جزئیات فروش فوق‌العاده سایپا (خودرو کوییک GXR-L) از روز سه‌شنبه (۱۹ تیر ۱۴۰۳) + جزئیات آغاز ثبت سفارش خودرو‌های وارداتی برای جانبازان از امروز یکشنبه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) + لینک سامانه انتصاب معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی  استقبال بازارهای مالی از رئیس جمهور | بورس سبز پوش شد پاسخ به سوالات در مورد «طرح طبقه‌بندی مشاغل» | شرایط پرداختِ مابه‌التفاوت به کارگران چیست؟ نرخ امروز میوه و صیفی‌جات اعلام شد | کدو و بادمجان مناسب غذا‌های تابستانی را چند بخریم؟ (۱۷ تیر ۱۴۰۳) مطالبه‌های کارگران از رئیس‌جمهور منتخب نرخ سود بین‌بانکی کاهشی شد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) نخستین قرارداد پولی میان ایران و روسیه امضا شد زمان برگزاری پانزدهمین حراج سکه طلا مشخص شد | متقاضیان چقدر واریز کنند؟ با ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان نقدینگی چه موبایل‌هایی می‌توان خرید؟ (۱۶ تیر ۱۴۰۳) واکنش مثبت ۸۸ هزار واحدی شاخص بورس به پایان انتخابات | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

توسعه پایدار اقتصاد شهری بر مبنای اقتصاد هوشمند

  • کد خبر: ۸۸۱۶۰
  • ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۴
توسعه پایدار اقتصاد شهری بر مبنای اقتصاد هوشمند
دکتر سیدعلی عادل - متخصص اقتصاد شهری

باتوجه به رشد روزافزون جوامع شهرنشین، مسائل و مشکلات زیادی نیز در تامین نیاز‌های آنان پیش روی مسئولان و مدیران شهری قرار خواهد گرفت؛ به ویژه از نیمه دوم قرن بیستم بدین سو، نظریات متنوعی در زمینه بهبود و ارتقای سطح زندگی شهروندان مانند تاب آوری، نوشهرگرایی، توسعه میان افزا و... مطرح شده است که در این میان، نظریه شهر هوشمند بسیار مهم و ضروری است و توجه ویژه مسئولان عرصه شهری را به خود جلب کرده است.

در تصمیم گیری‌های مهم شهری باید سه عنصر اجتماع، اقتصاد و محیط زیست درنظر گرفته شود و براساس این سه عنصر، یک شهر هوشمند از سه مولفه یا ستون اصلی برای ارتقای کیفیت زندگی شهری برخوردار است و باید اذعان کرد بخشی از راه نجات اقتصاد شهر به عنوان یکی از سه عنصر مهم، اقتصاد هوشمند است که یکی از ۶ مولفه شهر هوشمند به شمار می‌آید.

اقتصاد هوشمند راننده اصلی شهر‌های  هوشمند، اقتصادی است که کنشگران، عملیات و تعاملات خود را برپایه فناوری دیجیتال و زیرساخت‌های اطلاعاتی و ارتباطاتی انجام می‌دهند و رفتار هوشمندانه از خود نشان می‌دهند. هوشمندی، فراتر از یک نام یا عنوان است و اقتصاد هوشمند به کمک فناوری‌های نوین و دانش محور توسعه می‌یابد و محصولات، خدمات و شیوه‌های جدید کسب وکار را ارائه می‌کند که قابلیت دستیابی به بازار‌های رقابتی محلی، منطقه‌ای و جهانی را دارد.

اقتصاد هوشمند در یک زیست بوم کامل شکل می‌گیرد و طبیعی است که این مهم قبل از هرچیزی به همراهی و همدلی نیاز دارد. برای رسیدن به «اقتصاد هوشمند شهری» و اهتمام آن در شهر، باید بازیگران اصلی آن مشخص شوند و نقش هرکدام تبیین شود. شهرداری به عنوان نهاد بسترساز و ناظر و کلان و شهروندان به عنوان موتور حرکت اقتصادی، دو بازیگر اصلی اقتصاد هوشمند هستند.

بازیگر اول: مهم‌ترین نقش شهرداری، تدوین نقشه عملیاتی و ایجاد بستر مناسب برای حرکت در مسیر اقتصاد هوشمند است. این نقشه راه باید راهبرد‌ها و جهت گیری‌ها را تبیین کند و متناسب با آن، برخی اقدامات زیرساختی و فرایندی انجام گیرد و ابزار‌های نوین که تلفیقی از حوزه مالی و آی تی است مانند کیف پول، استفاده از بستر بلاکچین و توکنی کردن دارایی، بررسی و اجرا شود. در ادوار گذشته شهرداری مشهد به شهرداری الکترونیک، یکپارچه سازی خدمات در قالب سایت و نرم افزار و ایجاد کیف پول پرداخته شده است، اما آیا این اقدامات توانسته است بستر اقتصاد هوشمند را فراهم کند؟

بازیگر دوم: موتور محرک اقتصاد هوشمند، شهروندان هوشمند هستند که باید ضمن آگاهی و دسترسی به بستر‌های شهر هوشمند، خلاقیت و نوآوری را به اقتصاد شهری متصل کنند. ایجاد بستر‌هایی مانند کارخانه نوآوری و سامانه‌های پرورش خلاقیت مانند ایده شهر در شهرداری مشهد، اتفاقات خوبی است، اما نباید رها شود، بلکه لازم است شهروندان مشهدی را به سمت خلق ایده‌های کاربردی کسب وکار و توسعه اقتصادی پایدار شهری هدایت کند و اقتصاد هوشمند در این بستر تقویت شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->