پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش شدت گرما از فردا با احتمال رگبار باران در برخی نقاط فشار کاری، اضافه کار اجباری و حقوق ناچیز پرستاران مشهدی | «پرستاری» در کُما اهدای عضو؛ نماد همدلی، گذشت و رشد اجتماعی آیا لاغری سریع با دانه چیا واقعیت دارد؟ قتل فقط با  یک ضربه | جنایتی که مقتول ۴۸ ساعت بعد از حادثه جان باخته بود، بازسازی شد سوخت‌وساز بدن با این مواد غذایی بالا می‌رود در بیانیه کانون شورا‌های اسلامی کار استان تهران مطرح شد: محکومیت رفتار گزینشیِ تأمین اجتماعی در اجرای ضریب ۱.۵ مشاغل سخت و زیان‌آور قصاص فرد حمله کننده به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمار نهایی شمار جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی توسط پلیس قندخون بالای دوران کودکی را جدی بگیرید پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و وقوع رعدوبرق در ۱۵ استان (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرکز پیوند بافت در آرامستان بهشت‌رضا(ع) مشهد، اول خرداد ۱۴۰۴ آغازبه‌کار می‌کند ۸۰۰ بیمار دچار نارسایی کلیه در شرق کشور چشم به راه اهدای عضو هستند اصلاح آیین‌نامه بازنشستگی سخت و زیان‌آور در دستور کار تأمین اجتماعی ۲ فاکتور مهم سبک زندگی که بر آلزایمر اثرگذارند راهکاری برای کاهش احتمال آلرژی غذایی در کودکان ویپ‌ها «ریه پاپ‌کورنی» هدیه می‌آورند! قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ طرح تدریس زبان‌های آلمانی و فرانسوی در مدارس به کجا رسید؟ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟
سرخط خبرها

خستگی مزمن گاهی منشأ روحی دارد

  • کد خبر: ۸۸۳۰
  • ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۱
خستگی مزمن گاهی منشأ روحی دارد
دکتر جواد کرباسفروشان متخصص داخلی و فوق تخصص غدد
همه ما از خستگی و مشغله زیاد در زندگی شکایت داریم و از این بابت کلافه و سردرگم هستیم که چه کاری باید انجام بدهیم. اگر این مشکل را با اطرافیانتان درمیان گذاشته باشید، راهکار‌های مختلفی مانند استراحت بیشتر و تغذیه سالم‌تر را به شما پیشنهاد داده اند که با جدی گرفتن بازهم نتیجه مثبتی عایدتان نشده است. این احساس خستگی و کسالت دائمی مشکلی نیست که فقط شما با آن درگیر باشید. براساس آمار‌های موجود تنها در کشوری مانند آمریکا بیش از یک میلیون زن
۳۰ تا ۵۰ سال چنین مشکلی دارند.
احساس خستگی که درباره آن حرف می‌زنیم، فقط یک حس نیست و گاهی درنتیجه بی توجهی، به یک سندرم مزمن هم تبدیل می‌شود. بیماری‌ای که علل مختلفی دارد و شما باید با مراجعه به پزشک آن را تشخیص دهید و درمان بکنید. در ادامه به چند علت شایع از این مشکل اشاره‌ای می‌کنیم.
کم خونی: یکی از معمولی‌ترین علل احساس خستگی، کم خونی است. به دلیل کمبود گلبول‌های قرمز خون که باید اکسیژن را از ریه‌ها به بافت‌ها و سلول‌ها ببرند، فرد احساس ضعف شدید و تنگی نفس می‌کند. کم خونی هم می‌تواند به علت کمبود آهن یا ویتامین، ازدست دادن خون، خونریزی داخلی یا یک بیماری مزمن نظیر آرتریت روماتوئید، سرطان یا نارسایی کلیه ایجاد شود.
کم کاری تیروئید: اگرچه این غده بسیار کوچک است، اما نقش بسیار مهم و حیاتی در فعالیت‌های روزانه بدن دارد. غده تیروئید هورمون‌هایی را ترشح می‌کند که سوخت و ساز بدن را کنترل می‌کند. ترشح بیش از حد این هورمون (پرکاری تیروئید)، سوخت و ساز بدن را سرعت می‌بخشد. در این شرایط شما احساس خستگی می‌کنید و انجام کار‌های روزانه برایتان سخت خواهد بود.
دیابت: در سال‌های اخیر و با تغییر سبک زندگی مردم، شاهد ابتلای افراد بیشتری به دیابت نوع ۲ هستیم. بیماری که با احساس خستگی و نداشتن انرژی کافی در بدن نیز شناخته می‌شود. افراد مبتلا به دلیل کمبود ویتامین‌ها و افسردگی که بیماری ایجاد می‌کند بیشتر از دیگران احساس خستگی می‌کنند.
کمبود ویتامین ها: کمبود گروه ویتامین‌های B، کلسیم، ویتامین D، ویتامین C، روی، فسفر و... نقش مهمی در احساس خستگی دارند؛ بنابراین داشتن یک تغذیه سالم که همه ویتامین‌ها در آن گنجانده شود می‌تواند احساس خستگی را رفع کند.
اختلال در خواب: نداشتن یک خواب با کیفیت می‌تواند بعد از بیدار شدن در شما احساس خستگی ایجاد کند. گروهی می‌خوابند، اما خوابشان چندان عمیق نیست. گروهی نیز به دلیل مشکلات و بیماری‌هایی که دارند نمی‌توانند خواب با کیفیتی داشته باشند، از این رو هنگامی که بیدار می‌شوند احساس خستگی مداوم دارند.
تغذیه نامناسب: یکی دیگر از مشکلاتی که سبب احساس خستگی و کسالت می‌شود تغذیه نادرست و مصرف بیش از اندازه فست فودها، غذا‌های آماده، چرب، پرکالری و به ویژه شیرین است، از این رو توصیه می‌کنیم حتما وعده صبحانه را به صورت کامل و از موادغذایی سالم تغذیه کنید که شامل ترکیبی از پروتئین، کربوهیدرات و غلات باشد.
بیماری قلبی تشخیص داده نشده: خستگی می‌تواند علامت بیماری قلبی هم باشد، به ویژه در بانوان. اگر اضافه وزن دارید، ورزش سبکی را شروع کنید، اما اگر بعد از مدتی حتی با کاهش شدت ورزش، همچنان احساس ناراحتی می‌کنید، ممکن است بیماری قلبی تشخیص داده نشده داشته باشید.
آرتروز: پزشکان یکی از دلایل احساس خستگی را درد‌های مفصلی مانند آرتروز و روماتیسم می‌دانند. این بیماری به سادگی تشخیص داده می‌شود، بنابراین می‌توانید با رفتن به نزد پزشک و گرفتن درمان‌های مناسب، احساس خستگی را در خودتان ازبین ببرید.
افسردگی: این بیماری افزون بر اینکه بر روی روان اثر سوء می‌گذارد، سبب اختلالات فیزیکی مانند خستگی و سردرد هم می‌شود. اگر احساس خستگی و کسالت دائمی دارید و این احساس همراه با حس ناامیدی، غم و اندوه و کاهش اشتهاست، ممکن است به افسردگی مبتلا شده باشید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->