درگیری دو مربی بدنسازی به جنایت انجامید| قاتل بخشیده شد! آیا ادارات اراک و استان مرکزی فردا دوشنبه (۱۸ تیر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تهیه بسته‌های آموزشی وزارت بهداشت برای پیاده‌روی اربعین امکان تغییر گروه آزمایشی و حوزه امتحانی در کنکور ۱۴۰۳ وجود دارد؟ تصادف دو دستگاه خودرو پراید، سه مصدوم برجای گذاشت دستگیری عاملان قتل جوان شرور پس از سه هفته آیا ادارات استان قم فردا دوشنبه (۱۸ تیر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ آیا قاتلان استخدام شده، ‌قاتلان سریالی هستند؟ حکم قصاص برای مامور پلیس صادر شد | شلیک مرگبار به متهم فراری نمک دریا دارای ناخالصی‌های سرطان‌زاست| آلودگی نمک‌های رنگی و سنتی به فلزات سنگین جنایت تکان‌دهنده با رویای مهاجرت از کشور ربودن زن جوان به بهانه ازدواج در تهران پلمب دو سالن زیبایی بدلیل تداخل پزشکی در مشهد(۱۷تیر ۱۴۰۳) مجازات حبس برای قاچاقچیان عروس دشت‌های ایران آیا ادارات استان یزد پنجشنبه‌ها تعطیل است؟ ۸۳ فقره سرقت از مجتمع‌های مسکونی در غرب مشهد رمزگشایی شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) کشف ۳۵۰۰ عدد قرص غیرمجاز از یک واحد صنفی متخلف در مشهد نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۳ چه زمانی اعلام می‌شود؟ اسامی پذیرفته‌شدگان آزمون آموزگار ابتدایی و استثنایی ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات دستگیری اعضای باند لیلا در لانه سیاه توسط پلیس مشهد + عکس
سرخط خبرها

خستگی مزمن گاهی منشأ روحی دارد

  • کد خبر: ۸۸۳۰
  • ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۱
خستگی مزمن گاهی منشأ روحی دارد
دکتر جواد کرباسفروشان متخصص داخلی و فوق تخصص غدد
همه ما از خستگی و مشغله زیاد در زندگی شکایت داریم و از این بابت کلافه و سردرگم هستیم که چه کاری باید انجام بدهیم. اگر این مشکل را با اطرافیانتان درمیان گذاشته باشید، راهکار‌های مختلفی مانند استراحت بیشتر و تغذیه سالم‌تر را به شما پیشنهاد داده اند که با جدی گرفتن بازهم نتیجه مثبتی عایدتان نشده است. این احساس خستگی و کسالت دائمی مشکلی نیست که فقط شما با آن درگیر باشید. براساس آمار‌های موجود تنها در کشوری مانند آمریکا بیش از یک میلیون زن
۳۰ تا ۵۰ سال چنین مشکلی دارند.
احساس خستگی که درباره آن حرف می‌زنیم، فقط یک حس نیست و گاهی درنتیجه بی توجهی، به یک سندرم مزمن هم تبدیل می‌شود. بیماری‌ای که علل مختلفی دارد و شما باید با مراجعه به پزشک آن را تشخیص دهید و درمان بکنید. در ادامه به چند علت شایع از این مشکل اشاره‌ای می‌کنیم.
کم خونی: یکی از معمولی‌ترین علل احساس خستگی، کم خونی است. به دلیل کمبود گلبول‌های قرمز خون که باید اکسیژن را از ریه‌ها به بافت‌ها و سلول‌ها ببرند، فرد احساس ضعف شدید و تنگی نفس می‌کند. کم خونی هم می‌تواند به علت کمبود آهن یا ویتامین، ازدست دادن خون، خونریزی داخلی یا یک بیماری مزمن نظیر آرتریت روماتوئید، سرطان یا نارسایی کلیه ایجاد شود.
کم کاری تیروئید: اگرچه این غده بسیار کوچک است، اما نقش بسیار مهم و حیاتی در فعالیت‌های روزانه بدن دارد. غده تیروئید هورمون‌هایی را ترشح می‌کند که سوخت و ساز بدن را کنترل می‌کند. ترشح بیش از حد این هورمون (پرکاری تیروئید)، سوخت و ساز بدن را سرعت می‌بخشد. در این شرایط شما احساس خستگی می‌کنید و انجام کار‌های روزانه برایتان سخت خواهد بود.
دیابت: در سال‌های اخیر و با تغییر سبک زندگی مردم، شاهد ابتلای افراد بیشتری به دیابت نوع ۲ هستیم. بیماری که با احساس خستگی و نداشتن انرژی کافی در بدن نیز شناخته می‌شود. افراد مبتلا به دلیل کمبود ویتامین‌ها و افسردگی که بیماری ایجاد می‌کند بیشتر از دیگران احساس خستگی می‌کنند.
کمبود ویتامین ها: کمبود گروه ویتامین‌های B، کلسیم، ویتامین D، ویتامین C، روی، فسفر و... نقش مهمی در احساس خستگی دارند؛ بنابراین داشتن یک تغذیه سالم که همه ویتامین‌ها در آن گنجانده شود می‌تواند احساس خستگی را رفع کند.
اختلال در خواب: نداشتن یک خواب با کیفیت می‌تواند بعد از بیدار شدن در شما احساس خستگی ایجاد کند. گروهی می‌خوابند، اما خوابشان چندان عمیق نیست. گروهی نیز به دلیل مشکلات و بیماری‌هایی که دارند نمی‌توانند خواب با کیفیتی داشته باشند، از این رو هنگامی که بیدار می‌شوند احساس خستگی مداوم دارند.
تغذیه نامناسب: یکی دیگر از مشکلاتی که سبب احساس خستگی و کسالت می‌شود تغذیه نادرست و مصرف بیش از اندازه فست فودها، غذا‌های آماده، چرب، پرکالری و به ویژه شیرین است، از این رو توصیه می‌کنیم حتما وعده صبحانه را به صورت کامل و از موادغذایی سالم تغذیه کنید که شامل ترکیبی از پروتئین، کربوهیدرات و غلات باشد.
بیماری قلبی تشخیص داده نشده: خستگی می‌تواند علامت بیماری قلبی هم باشد، به ویژه در بانوان. اگر اضافه وزن دارید، ورزش سبکی را شروع کنید، اما اگر بعد از مدتی حتی با کاهش شدت ورزش، همچنان احساس ناراحتی می‌کنید، ممکن است بیماری قلبی تشخیص داده نشده داشته باشید.
آرتروز: پزشکان یکی از دلایل احساس خستگی را درد‌های مفصلی مانند آرتروز و روماتیسم می‌دانند. این بیماری به سادگی تشخیص داده می‌شود، بنابراین می‌توانید با رفتن به نزد پزشک و گرفتن درمان‌های مناسب، احساس خستگی را در خودتان ازبین ببرید.
افسردگی: این بیماری افزون بر اینکه بر روی روان اثر سوء می‌گذارد، سبب اختلالات فیزیکی مانند خستگی و سردرد هم می‌شود. اگر احساس خستگی و کسالت دائمی دارید و این احساس همراه با حس ناامیدی، غم و اندوه و کاهش اشتهاست، ممکن است به افسردگی مبتلا شده باشید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->