جواب پازل امروز میجر (جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳) ۱۰ گوشی پرفروش جهان در سه ماهه‌ی سوم ۲۰۲۴ + آیفون ۱۵ درصدر تأثیرات دوران جدید ریاست جمهوری ترامپ بر دنیای فناوری معرفی فناوری‌ای که از بدن انسان برای تأمین انرژی گجت‌های پوشیدنی استفاده می‌کند ایلان ماسک اپل و گوگل را تهدید کرد: اگر سربه‌راه نشوید، تسلا گوشی هوشمند می‌سازد جواب پازل امروز میجر (پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳) معرفی بهترین ابزار‌های حذف صدای خواننده از آهنگ با کمک هوش مصنوعی + عکس معرفی InkSight؛ هوش مصنوعی جدید گوگل برای تبدیل دست‌نویس به متن دیجیتال + عکس آخرین وضعیت ماهواره‌های «هدهد» و «کوثر» | تزریق به مدار با موفقیت انجام شده است + فیلم جواب پازل امروز میجر (چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳) آیا گلکسی زد فلیپ FE سال ۲۰۲۵ عرضه می‌شود؟ تغییر قابلیت بلاک در ایکس | حالا پست‌های عمومی شما را همه می‌بینند پرواز اولین تاکسی برقی تویوتا در آسمان ژاپن + فیلم (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پرتاب موفق دو ماهواره ایرانی به فضا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) + فیلم با هدف خدمت‌رسانی در حوزه کتاب‌داری، یک محصول دانش‌بنیان در کتابخانه‌های مهم کشور استفاده می‌شود جواب پازل امروز میجر (سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳) بالاترین سرعت پهنای باند اینترنت موبایل متعلق به کدام کشورهاست؟ قابلیت‌های جدیدی که در iOS ۱۸.۲ ارائه می‌شود محمد جعفرپور به عنوان مدیرعامل شرکت مخابرات ایران معرفی شد چرا برخی از ویدئوهای اینستاگرام تار و بی‌کیفیت هستند؟ جواب پازل امروز میجر (دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تولید نوعی یخ که از خورشید داغ‌تر است

  • کد خبر: ۸۸۴۶۳
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۹
تولید نوعی یخ که از خورشید داغ‌تر است
یخ از نظر ما یک چیز واقعا «سرد» است، اما در اثر فشار‌های شدید، مانند هسته سیارات بزرگ، اتفاق عجیبی ممکن است رخ دهد؛ یخ می‌تواند جامد بماند، اما دمایی گرم‌تر از سطح خورشید داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یخ از نظر ما یک چیز واقعا «سرد» است، اما در اثر فشار‌های شدید، مانند هسته سیارات بزرگ، اتفاق عجیبی ممکن است رخ دهد؛ یخ می‌تواند جامد بماند، اما دمایی گرم‌تر از سطح خورشید داشته باشد.
این نوع یخ آبی «یخ اَبَریونی» نامیده می‌شود و به فهرست حدود ۲۰ فازی که آب می‌تواند از نظر ساختاری تشکیل دهد که یخ، مایع و بخار را نیز شامل می‌شود، اضافه شده است.

اکنون، محققان در نشریه نیچر فیزیکس، کشف و توصیف دو فاز یخ اَبَر یونی را گزارش داده اند که راهی برای بازآفرینی مطمئن و پایدار یخ برای مدت طولانی‌تر از آنچه قبلا به دست آمده بود، یافته اند تا بتوانند آن را مطالعه کنند. یکی از این فاز‌های اَبَر یونی بین ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار برابر فشار اتمسفر در سطح دریا و در دمای تا چند صد درجه بیش از ۱۰۰۰ درجه سانتی گراد گسترش می‌یابد. فاز دیگر تا نیمی از فشار تجربه شده در مرکز زمین و با دمای هزاران درجه گسترش می‌یابد.

ویتالی پراکاپنکا، استاد پژوهشی دانشگاه شیکاگو و دانشمند پرتو‌های پیشرفته در منبع فوتون پیشرفته آزمایشگاه ملی آرگون در بیانیه‌ای اعلام کرد: «شگفت آور بود؛ همه فکر می‌کردند این فاز ظاهر نمی‌شود مگر زمانی که شما در فشار بسیار بالاتری نسبت به جایی که ما برای اولین بار آن را پیدا کردیم قرار بگیرید، اما به لطف چندین ابزار قدرتمند توانستیم ویژگی‌های این یخ جدید را که فاز جدیدی از ماده محسوب می‌شود، به دقت ترسیم کنیم.»
در دما‌های بالاتر و فشار‌های باورنکردنی، یخ جامد می‌ماند، اما ساختار اتمی به طور چشمگیری تغییر می‌کند، ولی وقتی فشار و دما از بین برود، یخ به حالت عادی خود باز می‌گردد.

پراکاپنکا بیان می‌کند: «یک مکعب، را تصور کنید که یک شبکه اتصالی در آن قرار گرفته است که در آن اتم‌های اکسیژن در گوشه‌های مکعب قرار دارند و با اتم‌های هیدروژن به هم متصل شده اند. وقتی به این فاز اَبَریونی جدید تبدیل می‌شود، شبکه منبسط می‌شود و به اتم‌های هیدروژن اجازه می‌دهد تا به اطراف مهاجرت کنند در حالی که اتم‌های اکسیژن در موقعیت‌های خود ثابت می‌مانند.

این شبیه یک شبکه اکسیژن جامد است که در اقیانوسی از اتم‌های هیدروژن شناور نشسته است.» یخ اَبَریونی چگالی کمتری نسبت به یخ معمولی دارد، که از قبل می‌دانیم چگالی آن کمتر از آب مایع است. در این فاز رنگ هم عوض می‌شود؛ در حالی که یخ آب بسته به نحوه یخ زدن آن، می‌تواند شفاف تا سفید ابری باشد، یخ اَبَریونی تیره‌تر است، زیرا با نور تعامل متفاوتی دارد.

پراکاپنکا می‌گوید: «این حالت جدیدی از ماده است، بنابراین اساساً به عنوان یک ماده جدید عمل می‌کند و ممکن است با آنچه ما فکر می‌کردیم متفاوت باشد.» دانشمندان سیاره شناسی معتقدند شرایط شدید فشار و دمای مشابهی ممکن است در داخل نپتون و اورانوس و همچنین سیارات غول پیکر یخی فراتر از منظومه شمسی وجود داشته باشد. شناخت خواص یخ اَبَریونی ممکن است به ما در درک خواص این سیارات کمک کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->