به گزارش شهرآرانیوز - جاوید کریم، از بنیان گذاران «یوتیوب»، با اعلام نارضایتی از تصمیم گوگل بر مخفی کردن تعداد دیس لایکها پیش بینی کرده است که این تصمیم درنهایت به زوال یوتیوب میانجامد. یوتیوب هفته پیش با اعمال جدیدترین تغییرات در رابط کابری اش اعلام کرد که قصد دارد به مرور تعداد دیس لایکهای ویدئوها را در سرتاسر پلتفرم خود مخفی کند.
گوگل دلیل این اقدام را مقابله با آزار و اذیت و تقویت «رابطه محترمانه بین تولید کنندگان محتوا و کاربران» بیان میکند، ولی تعداد زیادی از یوتیوبرها و کاربران مخالف این تصمیم هستند، به نظر آنها تعداد دیس لایکها راهی برای بیان سلیقه جامعه کاربران و همچنین روشی برای تشخیص سریع ویدئوهای گمراه کننده و اسپم است که گاهی از سوی الگوریتمهای خود یوتیوب «پروموت» میشوند.
جاوید کریم، سومین بنیان گذار یوتیوب و خالق اولین ویدیوی آپلود شده در آن تصمیم گوگل برای پنهان کردن دیس لایکها را محکوم کرده و معتقد است که این اقدام باعث زوال یوتیوب میشود. کریم نظر خود را از راه عجیبی بیان کرده است؛ او توضیحات (دیسکریپشن) ویدئوی معروف خود را به این صورت تغییر داده است: «چرا یوتیوب میخواهد تغییری را اعمال کند که همه با آن مخالف هستند؟
[یوتیوب حتما] دلیلی برای این کار دارد، ولی این دلیل خوبی نیست و به صورت عمومی به اشتراک گذاشته نخواهد شد. قابلیت تشخیص سریع و آسان محتوای بد، ویژگی اساسی هر پلتفرمی است که محتوای آن را کاربران تولید میکنند. چرا؟ چون همه محتوای تولید شده از سوی کاربران خوب نیست و نمیتواند باشد. درحقیقت، بیشتر این محتوا خوب نیست و البته اشکالی هم ندارد. [مهم این است که]فرایند دارد جواب میدهد و نامی برای آن وجود دارد: خردجمعی.
هنگامی که پلتفرم در این روند دخالت کند، فرایند از کار خواهد افتاد و درنهایت باعث انحطاط پلتفرم میشود. آیا یوتیوب میخواهد به جایی تبدیل شود که همه چیز در آن [ازلحاظ کیفی]متوسط است؟ وقتی تمام یوتیوبرها موافق هستند که حذف تعداد دیس لایکها ایدهای احمقانه است، به احتمال زیاد واقعا همین طور است؟»
جاوید کریم در بیانیهای که دیروز منتشر کرد، ویدئوی اعلام خبر حذف دیس لایک به وسیله مت کوال را با ویدئوی مصاحبه معروف جرمیا دنتون، سرباز آمریکایی به اسارت درآمده در جنگ ویتنام، مقایسه کرد. دنتون در آن ویدئو مجبور شده بود به مصاحبهای ساختگی درباره رضایت از شرایط اسارت تن دهد و کلماتی را تکرار کند که ویتنامیها به او گفته بودند؛ اما توانست از طریق پلک زدن کلمه «شکنجه» را با کد مورس به جهانیان برساند.