تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد
سرخط خبرها

نماینده مردم مشهد: میراث‌فرهنگی در ۲ ماه پرونده ثبتی اژدرکوه را تهیه کند

  • کد خبر: ۸۸۸۴۱
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۵
  • ۱
نماینده مردم مشهد: میراث‌فرهنگی در ۲ ماه پرونده ثبتی اژدرکوه را تهیه کند
حجت‌الاسلام پژمانفر، نماینده مردم مشهد گفت: ثبت یک اثر ۲ ماه زمان می‌برد و ما از میراث فرهنگی می‌خواهیم تا ۲ ماه آینده پرونده ثبت اژدرکوه را تهیه کند تا بعد بتوانیم به‌صورت قانونی مانع فعالیت معدن در اژدرکوه شویم.

سیدی | شهرآرانیوز؛ داستان معادن فعال در اژدرکوه همچون کلافی درهم‌پیچیده و درعین‌حال ساده است. هیچ‌گاه مردم و ارگان‌های مسئول برای حل این مشکل پای یک میز ننشسته و حرف‌های یکدیگر را نشنیده بودند. دود این بی‌خبری به چشم مردم مشهد می‌رفت که با نابودی کوه منفرد شمالی شهر آلودگی هوا به‌سمتشان سرریز می‌شد، رنجش برای دوستداران تاریخ و هویت ایران بود که میراث هزاران‌ساله را در معرض نابودی می‌بینند، غم نانش را کشاورزان ودامداران روستای فارمد می‌خورند، بیم جانش را کوه نوردانی دارند که هر هفته به این کوه صعود می‌کنند و صدای انفجارهایش هم نصیب مردم فارمد می‌شد.

حجت‌الاسلام پژمانفر به‌عنوان یکی از نمایندگان مشهد در مجلس شورای اسلامی که دغدغه‌مند حوزه محیط زیست است، عصر دیروز برای حل این مشکل پیش‌قدم شد و با تشکیل جلسه‌ای در دفترش با حضور رئیس اداره حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، سرپرست معاونت میراث فرهنگی استان، معاون امور معادن استان، انجمن‌های مردم‌نهاد محیط‌زیستی، کوه نوردان، جمعی از اهالی روستای فارمد و اصحاب رسانه موضوع معادن فعال در اژدرکوه را بررسی کرد. چند نکته در این جلسه از سوی افراد مختلف مطرح شد که مهم‌ترینش کوتاهی میراث برای ثبت این اثر در فهرست میراث معنوی ایران بود.

هرچند مسئولان میراث‌فرهنگی معتقد بودند هیچ سفال و اثر تاریخی در این کوه برای ثبت پیدا نشده است، حجت‌الاسلام پژمانفر بحث اسطوره‌ای‌بودن این کوه و نیاز به ثبت آن از منظر میراث معنوی را پیش کشید و گفت: ما نمی‌خواهیم هزینه اجتماعی درست کنیم، این کوه سرمایه اجتماعی است که باید حفظ شود. این گلایه به میراث‌فرهنگی وارد است که اگر قبل از پایان مدت قرارداد معدن، اژدرکوه را ثبت کرده بود، به اینجا نمی‌رسیدیم.

این کوه مستند به قول‌های مردمی و داستان‌هایی که سینه‌به‌سینه نقل شده است، ارزش حفظ و ثبت در فهرست میراث ملی را دارد و انتظارمان این است که میراث، از ماهیت مادی و معنوی ما حفاظت کند. از آنجایی که توس در مسیر ثبت جهانی قرار دارد، اگر کارشناسان یونسکو ببینند که ما به میراث خودمان بی‌توجه هستیم، بی‌شک توس را ثبت نخواهند کرد.
نماینده مردم مشهد گفت: ثبت یک اثر ۲ ماه زمان می‌برد و ما از میراث فرهنگی می‌خواهیم تا ۲ ماه آینده پرونده ثبت اژدرکوه را تهیه کند تا بعد بتوانیم به‌صورت قانونی مانع فعالیت معدن در اژدرکوه شویم.

جابه‌جایی معدن و دادن مکانی معوض برای بهره‌برداری آهک به معدن‌کاران اژدرکوه پیشنهاد بعدی نماینده مردم مشهد برای حل این مشکل بود. او ادامه داد: ما نمی‌خواهیم حق قانونی معدن‌کار نیز ضایع شود، بنابراین باید طبق قانون راه‌حلی برای این مشکل پیدا کرد. البته که طبق قانون، معدن‌کاران موظف‌اند پس از پایان کار زخم‌های ایجادشده در طبیعت را ترمیم کنند و معدن اژدرکوه نیز از این قاعده مستثنا نیست.
وجود یک خلأ قانونی برای نگرفتن استعلام مجدد تمدید پروانه‌های معدنی، موضوع دیگری بود که حجت‌الاسلام پژمانفر قول بررسی آن در مجلس شورای اسلامی را داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
0
0
دقیقا همینطوره. بسیار مطلب کامل و کارشناسی شده بود به طوری که حق معدنچی ها هم لحاظ گردیده بود. من در مشهد زندگی میکنم و مطمئنا نادیده گرفتن فعالیتی که ابتدا دود و آلودگی اش ابتدا در چشم ماهایی که بومی هستیم، میرود. درود بر دلسوزانی که پیگیری میکنند.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->