برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

کرونا بیشتر جان مردان را گرفته است تا زنان!

  • کد خبر: ۸۸۸۷۹
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۰
کرونا بیشتر جان مردان را گرفته است تا زنان!
دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که ویروس کرونا درباره جنسیت نیز تبعیض قائل می‌شود و مردان بیش از زنان بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست می‌دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که مردان در سراسر جهان بیش از زنان از بیماری کرونا فوت کرده اند. البته نرخ ابتلا در میان زنان و مردان تقریبا برابر است، اما مرگ بیشتر به سمت مردان می‌رود.

در آلمان ۶۶ درصد جان‌باختگان کرونا، در اسپانیا ۶۵ درصد و در چین ۶۴ درصد آن‌ها مرد بوده اند.

بر اساس گزارش نیویورک تایمز این تفاوت در مرگ و میر‌های مرتبط با کووید از اوایل همه‌گیری، قبل از واکسیناسیون عمومی در جوامع مشهودتر بود.

 مردان همچنین احتمال بیشتری دارد که برخی از عارضه‌های سخت و سنگین واکسن‌های کووید-۱۹ را تجربه کنند.

حتی پس از واکسینه شدن، مردان کاهش سریع‌تری در میزان تشکیل ایمنی را تجربه کنند. دلایل این موضوعات همچنان نامشخص است.

داده‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها نشان می‌دهد که در ایالات متحده، زنان ۴۵.۶ درصد از مرگ‌ومیر‌های کووید-۱۹ و مردان ۵۴.۴ درصد را تشکیل می‌دهند. (مردان اندکی کمتر از نیمی از جمعیت ایالات متحده را تشکیل می‌دهند.)

همچنین در سطح جهانی، نرخ مرگ و میر در مردان حدود ۵۰ درصد بیشتر بوده است.

یک مطالعه در جولای ۲۰۲۱ نشان داد که در مقایسه با زنان، مردان مبتلا به بیماری کرونا تقریباً ۵۰ درصد بیشتر لوله گذاری تنفسی و ۲۲ درصد بیشتر بستری شدن در بیمارستان را تجربه کرده اند.

برخی از عوارض ناشی از واکسن کووید-۱۹، اگرچه نادر است، اما به نظر می‌رسد بیشتر در بین مردان اتفاق می‌افتد تا زنان. یک مطالعه اخیر روی واکسن فایزر نشان داد که بروز میوکاردیت - التهاب عضله قلب - در میان مردان تقریباً ۱۸ برابر بیشتر از زنان بالای ۱۶ سال است.

همچنین شواهدی وجود دارد که ایمنی ناشی از واکسن فایزر در بین مردان با سرعت بیشتری کاهش می‌یابد. مطالعه اخیر دیگری نشان داد که شش ماه پس از دوز دوم واکسن، سطح آنتی بادی‌ها به طور قابل ملاحظه‌ای در بین مردان کمتر از زنانمی شود. در میان مردان ۶۵ ساله و بالاتر، سطوح آنتی بادی خاصی پس از واکسیناسیون ۴۶ درصد کمتر از زنان واکسینه شده در همان سن بود.

چه چیزی می‌تواند دلیل این تفاوت‌ها باشد؟ برخی بر این باورند که نرخ بالای مرگ و میر کووید-۱۹ در بین مردان به دلیل نرخ کمتر واکسیناسیون است. کمی بیش از ۵۰ درصد از مردان آمریکایی در مقایسه با ۵۵ درصد زنان به طور کامل واکسینه شده اند. با این حال، نرخ واکسیناسیون به تنهایی نمی‌تواند همه پیامد‌های بدتر کرونا را در بین مردان نشان دهد، زیرا تفاوت در مرگ و میر و سایر عوارض قبل از در دسترس بودن واکسن‌ها است.

برخی از محققان پیشنهاد می‌کنند که نرخ مرگ و میر بالاتر در میان مردان جعلی است. برخی دیگر معتقدند که عواملی مانند پایبندی به پوشیدن ماسک یا شرایط بهداشتی زمینه‌ای به احتمال زیاد تفاوت‌ها را توضیح می‌دهند.

در اوایل همه گیری این نظریه مطرح شد که این تفاوت جنسیتی در زمینه مرگ و میر و ابتلا به کرونا ممکن است در نرخ بالاتر سیگار کشیدن در بین مردان باشد.

همچنین توضیحات بیولوژیکی برای تفاوت‌ها وجود دارد که باید روشن شوند یا حداقل مستحق مطالعه بیشتر هستند.

محققان دانشگاه ییل خاطرنشان کردند که تفاوت‌های مشخصی در پاسخ‌های ایمنی به عفونت‌ها بین مردان و زنان وجود دارد. به عنوان مثال، بیماری‌هایی مانند سل در بین مردان شایع‌تر است و مردان تمایل به بار‌های ویروسی بالاتری از ویروس هپاتیت C و ایدز دارند. همان محققان تفاوت‌هایی را در پاسخ‌های ایمنی مردان و زنان به کووید-۱۹ یافتند. به عنوان مثال، مردان مبتلا به کووید-۱۹ سطوح بالاتری از پروتئین‌های التهابی در خون داشتند که پاسخ‌های ایمنی را تنظیم می‌کنند. این می‌تواند منجر به پاسخ ایمنی بیش از حد به ویروس کرونا شود.

سایر محققین استدلال می‌کنند که عوامل هورمونی ممکن است در بازی نقش داشته باشند. تستوسترون ممکن است پاسخ ایمنی مردان را کاهش دهد، در حالی که استروژن ممکن است در زنان به داشتن سلول‌های ایمنی B بیشتر که آنتی بادی تولید می‌کنند، نقش داشته باشد. استروژن ممکن است نوعی از سلول‌های ایمنی را که تصور می‌شود در میوکاردیت نقش دارند، مهار کند.

با این حال، دلایلی که به نظر می‌رسد مردان وضعیت بدتری دارند عمدتاً یک راز باقی مانده است. تحقیقات بسیار بیشتری برای درک آن مورد نیاز است، و به احتمال زیاد چندین عامل در بازی وجود دارد.

منبع:  جام جم آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->