وعده بیمه مرکزی؛ پرداخت خسارات خودروهای انفجار بندرعباس بدون کسر فرانشیز بیمه آیین‌نامه جدید اعتبارسنجی بانکی ابلاغ شد| مهلت ۳ ماهه برای اجرای قانون پیش بینی قیمت ارز و دلار (چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) معامله ۸۳.۶ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران افزایش حقوق فروردین ۱۴۰۴ به حساب بازنشستگان نشست (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون تامین مالی اتاق ایران: باید حرمت اموال بخش خصوصی رعایت شود گزارش صندوق بین المللی پول| ایران دومین اقتصاد برتر غرب آسیا+جزئیات رسیدگی به شرکت‌های فروش آنلاین طلا روی میز فرمانداری| مشهد، میزبان بیشترین تعداد بانوان طلافروش در کشور نهمین نمایشگاه تخصصی طلا و جواهر مشهد آغاز شد| رونمایی از نخستین شمش طلا و نقره ضدجعل بررسی قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | چانگان، یک میلیارد و ۸۲۰ میلیون تومان بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افت نسبی قیمت‌ها شیر خام گران شد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | قیمت لبنیات افزایش می‌یابد؟ اولتیماتوم بانک مرکزی به صرافی‌های رمزارز آغاز فروش اقساطی ۳ محصول کرمان موتور (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جزئیات جابه‌جایی پول از بزرگان بورسی به کوچک‌تر‌ها | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه افت قیمت طلا و سکه در مشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جزئیات قیمت قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دلار به کانال ۸۱ هزار تومان رسید فهرست اقلام مشمول نرخ ارز ترجیحی مشخص شد رشد بی سابقه ۱۳.۶ درصدی تقاضای مصرف برق کشور قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوجه‌فرنگی کیلویی ۱۵ هزار تومان چه تعداد هواپیمای فعال در کشور داریم؟ ترخیص سریع‌تر مواد اولیه برای رشد تولید علت لغو برخی از قطار‌های مسافربری مشهد-سرخس در اردیبهشت ماه چیست؟ قیمت جهانی طلا امروز (سه‌شنبه، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد فرصت‌سوزی در خراسان رضوی با بی‌توجهی به مولدسازی | خواب ۳۱ همت سرمایه در املاک مازاد ورود دوباره خودرو به بورس کالا قوت گرفت دود حادثه بندرعباس در چشم اقتصاد خراسان رضوی | گزارش شهرآرانیوز از تأثیرات حادثه بندر شهید رجایی بر صنایع استان
سرخط خبرها

رونق اقتصاد مقاومتی با رویکرد نذر اشتغال

  • کد خبر: ۸۸۹۶۵
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۸
رونق اقتصاد مقاومتی با رویکرد نذر اشتغال
مشارکت مردمی در طرح نذر با توجه به اثری که در بهبود زیرساخت‌های اشتغال مناطق محروم خواهد داشت، می‌تواند آثار به‌مراتب پایدارتر و بلندمدت‌تری در مقایسه با دیگر ابعاد نذر شکل دهد. استقبال مردمی از این قبیل طرح‌ها از یک سو موجب کمک به ایجاد شغل پایدار و از سوی دیگر موجب بهبود وضعیت اجتماعی افراد در یک محله و جامعه خواهد شد.

نازنین محمدرضازاده | شهرآرانیوز؛ این روز‌ها هرجا که قدم می‌گذاریم صحبت از بحران‌های اقتصادی موجود و تأثیر آن بر وضعیت اشتغال و تأمین نیاز‌های معیشتی اقشار آسیب‌پذیر در میان است، به طوری که همه نهاد‌های دولتی و تشکل‌های مردمی به دنبال یافتن موثرترین مرحم بر زخم عمیق معیشت و وضعیت اشتغال گروه‌های آسیب‌پذیرند. اقتصاد مقاومتی برای تحقق به صورت کامل نیازمند ارکانی، چون مقاوم بودن، مردمی بودن و حمایت از تولید ملی است. امروزه بر تک‌تک افراد جامعه واجب است که از همه توان خود برای استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود با هدف کمک به بهبود شرایط موجود و تحقق کامل مفهوم اقتصاد مقاومتی استفاده کنند و در راستای کمک به فراهم آوردن زیرساخت‌های ضروری کسب‌و‌کار که لازمه داشتن درآمد پایدار برای اقشار آسیب‌پذیر است، مسئولیت‌پذیر باشند.

سامان‌دهی آنچه خیر را برکت می‌دهد

یکی از پدیده‌های مهم اقتصادی در جوامع اسلامی که با فرهنگ و مذهب افراد در جامعه گره خورده است، مسئله نذر است. با توجه به اهمیت و ابعاد اقتصادی نذر در سطح کلان ملی و هم‌چنین تأثیر مثبت استفاده از نذورات مردمی در راستای تهیه زیرساخت‌های کسب‌و‌کار در مناطق محروم و تأثیری که این مهم می‌تواند بر فقرزدایی، رونق تولید و کمک به حل مشکلات کنونی اقتصادی شهر ایفا کند، تفکر به آن در راستای تحقق اهداف امری درخور توجه است.

مشارکت مردمی در طرح نذر با توجه به اثری که در بهبود زیرساخت‌های اشتغال مناطق محروم خواهد داشت، می‌تواند آثار به‌مراتب پایدارتر و بلندمدت‌تری در مقایسه با دیگر ابعاد نذر شکل دهد. استقبال مردمی از این قبیل طرح‌ها از یک سو موجب کمک به ایجاد شغل پایدار و از سوی دیگر موجب بهبود وضعیت اجتماعی افراد در یک محله و جامعه خواهد شد.

آگاهی، توان‌سنجی و محله‌محوری

طراحی ساز و کار مناسب به طوری که مبالغ نذور در مناسب‌ترین مکان‌ها با توجه به توان‌سنجی نیروی کار محلات و انتخاب بهینه‌ترین نوع تولید با توجه به استانداردها، ریسک و عرضه و تقاضای بازار محصولات پیشنهادی صرف شود، امری ضرور است و موجب توسعه کسب و کار در محلات و فراهم آوردن زیرساخت‌های کارآفرینی در حاشیه شهر و از سوی دیگر موجب توسعه فرهنگ مشارکت در سرمایه‌گذاری با کمک خود مردم محله و هم‌چنین تقویت حس خودباوری و توانمندی در بانوان محله می‌شود و در نهایت، با تکمیل زنجیره ارزش، به ایجاد محله‌های تخصصی تولیدی کمک خواهد کرد.

تأثیر بانوان بر سامان‌دهی نذورات

همه نهاد‌های دولتی و نهاد‌های مردمی می‌توانند با توجه به توان تخصصی مربوط در بحث شناسایی، توانمندسازی نیروی کار، ایجاد لینک ارتباطی با بازار‌های فروش محصولات تولیدی و تقویت کانال توزیع با توجه به هدف مشترکشان که کمک به اشتغال پایدار است همکاری کنند. با همکاری همه‌جانبه و کارا و هدفمند همه واحد‌های متخصص موجود و شفافیت اطلاعات مسیر فعالیت و تقسیم فعالیت، دسترسی به اشتغال پایدار محلی، به وجود آمدن حاشیه‌های شهر تخصص‌محور، افزایش رفاه خانوار و در نهایت توسعه شهری دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراین بانوان می‌توانند در طرح نذر و کمک به اشتغال نقش محوری داشته باشند، زیرا اصولا ستون بافت برکت و نو آوری در ساختار خانواده شکل می‌گیرد و مادران نقش گسترده‌ای در تربیت نسلی خواهند داشت که می‌تواند شکل جدیدی به اقتصاد مقاومت در شرایط نامناسب ببخشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->