رسانه روسی نوشت: آمریکا و ایران، مسائل را بدون رژیم صهیونیستی حل می‌کنند شهادت نزدیک به ۱۳۰۰ نفر در کمتر از ۲۰ روز در غزه رئیس جمهور، شهرام دبیری، مسافر قطب جنوب را از دولت اخراج کرد عربستان حملات رژیم صهیونیستی به غزه را محکوم کرد ۲ حمله هواپیماهای متجاوز آمریکایی به استان صعده یمن دستگاه امنیتی آمریکا در تلاطم | برکناری ژنرال تیموتی هاگ بدون توضیح! انصارالله هشدار داد: آتش‌بس در غزه، شرط صلح منطقه‌ای حمله موشکی روسیه به اوکراین؛ ۱۲ کشته و بیش از ۵۰ زخمی در یک روز + جزئیات انفجارها سخنگوی القسام هشدار داد: نیمی از اسرای زنده صهیونیست در خط مقدم حمله ارتش اشغالگر | مسئولیت جان آن‌ها با نتانیاهو است مجمع جهانی بیداری اسلامی بیانیه داد: سازش‌کاران با صهیونیست‌ها به سرنوشت بدی دچار می‌شوند آنروا از کشتار روزانه ۱۰۰ کودک پرده برداشت غیرقابل‌پیش‌بینی‌بودن تصمیم نهایی ترامپ درباره ایران به روایت یک رسانه عبری‌زبان پاسخ تجاری چین به آمریکا؛ اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر واردات آمریکایی تعرفه‌های اروپا علیه آمریکا از ماه آینده اعمال می‌شود فیدان: آنکارا به هیچ وجه موافق حمله به ایران نیست رهبر انصارالله: محاصره و کشتار در غزه، جنایتی وحشیانه با حمایت آمریکا است دفاع معاون پیشین ترامپ از اظهارات جنگ‌طلبانه او علیه ایران ناپدیدشدن بیش از ۷ هزار نظامی اوکراینی در کورسک رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: شرط مذاکره با آمریکا، داشتن موضع برابر و دوری از قلدرمآبی است دشمن به دنبال این است که امید به آینده را از مردم ایران بگیرد یونیسف: روزانه ۱۰۰ کودک در غزه کشته یا زخمی می‌شوند محکومیت استفاده ابزاری آلمان و انگلیس از سازوکارهای حقوق‌بشری علیه ایران ۸۳۸ مسافر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باختند حسن فرحات یکی از رهبران حماس، به شهادت رسید (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ادعای جدید ترامپ درباره احتمال مذاکره مستقیم با ایران واکنش عجیب ترامپ به ریزش بازار سهام آمریکا وزیر راه و شهرسازی: ۵ هزار نقطه حادثه‌خیز تصادفات در کشور شناسایی شده است حمله موشکی جنبش انصارالله یمن به سرزمین‌های اشغالی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

شکست سناریو جدایی تهران-باکو با سفر نخست وزیر آذربایجان به ایران

  • کد خبر: ۸۹۱۴۳
  • ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۰
شکست سناریو جدایی تهران-باکو با سفر نخست وزیر آذربایجان به ایران
سفر معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان به ایران در راستای کاهش تنش‌ها بین ۲ کشور انجام شد و تلاش‌ها برای جدایی تهران و باکو از یکدیگر بی نتیجه ماند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ روز یکشنبه شاهین مصطفی اف، معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان، در رأس یک هیئت عالی رتبه اقتصادی وارد تهران شد. این نخستین سفر یک مقام رسمی آذربایجان به ایران پس از سوءتفاهم‌های گذشته میان ۲ کشور است.

به گزارش نورنیوز، برنامه ریزی برای دیدار رؤسای جمهور ۲ کشور در حاشیه اجلاس آینده سران اکو در عشق آباد ترکمنستان که بنابر اعلام در ۷ آذر برگزار خواهد شد نیز در دست پیگیری است.

مصطفی اف که ریاست آذربایجانی کمیسیون دولتی همکاری‌های اقتصادی، تجاری و فرهنگی جمهوری آذربایجان و ایران را برعهده دارد، در این سفر یک روزه با مقامات وزارت راه وشهرسازی، نفت و امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

اما سفر امروز معاون نخست وزیر آذربایجان به تهران از چند وجه حائز اهمیت است: نخست اینکه پس از درگیری‌های سال گذشته در قره باغ و به واسطه ایفای نقش مخرب برخی بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه ای، روابط ۲ کشور تحت تأثیر برخی سوءتفاهم‌ها قرار گرفت و به تازگی نیز تنش‌های کلامی به واسطه پاره‌ای اظهارنظر‌ها بالا گرفته بود. این اتفاق دیپلماتیک نشان می‌دهد که تیر دشمنان ۲ ملت به سنگ خورده است و ۲ کشور درحال بازگشت به مسیر قبلی شان و توسعه روابط گرم و تاریخی میان تهران-باکو هستند.

دوم اینکه به طبع رژیم صهیونیستی که در ایجاد سوءتفاهم‌های اخیر میان ایران و آذربایجان نقشی محوری داشت، به شدت از این سفر ناخشنود است؛ زیرا همه تلاش‌های چند سال گذشته اش را در راستای جدایی ۲ همسایه تا حدود زیادی بر باد رفته می‌بیند. ازهمین رو، سفیر این رژیم روز گذشته در باکو با تکرار لفاظی هایش سعی کرده بود آخرین تیرش را برای تخریب روابط تهران-باکو شلیک کند.

تل آویو به عقیده خودش در سال‌های گذشته در تلاش بوده است تا ضمن ایجاد جای پایی محکم در این کشور، نخست از عمق نفوذ سیاسی و معنوی ایران در میان ملت عزیز آذربایجان بکاهد و دوم این کشور را به کشوری متخاصم علیه ایران تبدیل کند، غافل از اینکه ریشه‌های درهم تنیده فرهنگی و اعتقادی ۲ کشور به این آسانی ازهم گسسته نمی‌شود و مسئولان عالی تهران و آذربایجان نیز هوشمندتر از آن هستند که در دام‌های این چنینی گرفتار شوند.

سوم اینکه ایران در سال‌های گذشته و در همه بحران‌های ایجادشده در منطقه به وسیله غرب و به ویژه ایالات متحده و رژیم صهیونیستی و با وجود جنگ روانی گسترده آن‌ها به خوبی نشان داده است که نه تنها ذره‌ای چشمداشت به خاک هیچ کشوری ندارد، بلکه با همه توان خواهان برقراری صلح و امنیت دائمی و کامل در منطقه است و در تحقق این مسیر همه توانش را حتی با اهدای خون عزیزانش به کار بسته است.
بر این اساس، به نظر می‌رسد سفر مصطفی اف به تهران می‌تواند آغازی مهم در مسیر ترمیم فضای موجود میان ۲ کشور باشد و زنگ خطر را برای شیاطینی که همه تلاششان را برای برهم زدن مناسبات تهران-باکو به کار بسته اند، به صدا دربیاورد.

رایزنی برای ادامه همکاری‌ها

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه کشورمان، در دیدار با مصطفی اف از روند روبه گسترش مناسبات تجاری بین ۲ کشور و پیوند‌های عمیق ۲ ملت گفت و آزادسازی اراضی جمهوری آذربایجان را زمینه ساز آغاز فصل نوین در مناسبات اقتصادی ۲ کشور خواند و بر لزوم بهره گیری از ظرفیت‌های اقتصادی دوطرف در حوزه‌های تجارت، حمل ونقل، انرژی و گردشگری تأکید کرد.

امیرعبداللهیان با اشاره به توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران، آمادگی شرکت‌های ایرانی برای مشارکت در بازسازی مناطق تازه آزادشده را اعلام کرد و با استناد به موفقیت‌های ۲ کشور در زمینه واکسیناسیون، بر لزوم تسهیل مراودات اتباع دوطرف و برقراری دوباره پرواز‌ها میان ۲ کشور تأکید کرد.

معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از دیدار‌های سازنده اش با وزرای نفت و راه وشهرسازی جمهوری اسلامی ایران، از نزدیک بودن ۲ کشور به توافقات تاریخی در حوزه‌های نفت، گاز و حمل ونقل خبر داد. وی با تأکید بر نقش سازنده وزیران امور خارجه ۲ کشور در عبور از تنش‌های اخیر، از برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ۲ کشور در اوایل سال میلادی آینده خبر داد.
دوطرف همچنین درباره اجلاس پیش روی سران اکو و اسناد توافقات بین ۲ کشور رایزنی کردند.

خبر‌های خوب از بهبود روابط

همچنین سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان، در نشست خبری دیروز درباره سفر معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان و برنامه احتمالی برای دیدار رؤسای جمهور ایران و آذربایجان در حاشیه نشست سران اکو در عشق آباد، گفت: سفر معاون نخست وزیر آذربایجان سفر مهم و سازنده‌ای بود و ملاقات‌های بسیار فشرده‌ای را با برخی اعضای کابینه داشت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه همچنین دیدار مفصلی با حسین امیرعبداللهیان داشتند و پروژه‌های زیادی بحث شد، اظهار کرد: ان شاءا... بعد از تنش ناخواسته و غیرلازم رسانه‌ای که با درایت دوطرف از آن عبور کردیم، وارد مرحله جدیدی شویم. خبر‌های خوب دیگری درباره روابط ۲ کشور در راه است و آذربایجان این سفر را مبنایی برای عملیاتی کردن برخی پروژه‌ها تعریف کرد.

از سویی، رسانه‌های جمهوری آذربایجان در گزارش‌های متعددی به انعکاس دیدار‌های انجام شده در سفر معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان و موضوعات مذاکره شده در همکاری ۲ کشور همسایه در حوزه‌های انرژی، تجاری، حمل ونقل و نیز تدوین توافقنامه تجارت ترجیحی پرداختند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->