آیت‌الله علم‌الهدی: جایگاه احزاب در جامعه ولایی، نقش آفرینی در مدیریت است | تصمیم‌گیری قاطع و مدیریت رهبری، دشمن را غافلگیر کرد امیر سرلشکر عبدالرحیم موسوی کیست؟ حذف وثیقه خروج از کشور مشمولان برای زیارت عتبات عالیات در ماه‌های محرم و صفر ۱۴۰۴ جزئیات طرح تشدید مجازات جاسوسی و همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیستی و دول متخاصم ادعای رسانه صهیونیستی: ایران قصد حذف وزیر جنگ اسرائیل را داشت وزیر خارجه آلمان علت حمایت کشورش از تجاوز به ایران را توجیه کرد تعداد شهدای نیروی دریایی ارتش درپی حمله رژیم صهیونیستی به ۴ تن رسید حضور هیئتی از رهبران حماس در مراسم تشییع شهدای اقتدار تأکید یک نماینده مجلس بر رسیدگی فوری به لایحه ساماندهی اتباع خارجی با توجه به شرایط کشور جان بولتون: ترامپ در حمله به ایران انگیزه‌های شخصی داشت سردار فدوی: بالاترین درجه معنوی در سپاه شهادت است عارف: مردم به رغم اعتراض به برخی از مسائل کشور، برای دفاع از ایران به میدان آمدند | لزوم بازنگری سیاست‌ها و اقدامات چهار دهه گذشته پزشکیان در وزارت کشور: قدر این مردم را باید بدانیم که با هر تفکری پای کشورشان ایستادند چند کودک و زن فلسطینی در حملات جدید صهیونیست‌ها به غزه به شهادت رسیدند شروط فعالیت در حوزه پهپادهای نظامی + جزئیات اعتراف گروسی به توانمندی ایران | تهران می‌تواند ظرف چند ماه تولید اورانیوم غنی‌شده را آغاز کند شاهد روباه | حمایت روبیو از گروسی سردار قاآنی همراه با همسرش در مراسم خاک‌سپاری شهیدان محمود باقری و حاجی‌زاده (۸ تیر ۱۴۰۴) + فیلم شرط‌های مجلس برای واردات پهپاد غیرنظامی + جزئیات کانال ۱۳ عبری: حملات موشکی ایران، به تأسیسات استراتژیک و پایگاه‌های ارتش اسرائیل آسیب جبران‌ناپذیر زده است قالیباف: خائنان به ایران جایی بهتر از فاضلاب تاریخ ندارند + فیلم عزم فرانسه برای به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین سرلشکر موسوی: در صورت تکرار تجاوز پاسخ محکمی می‌دهیم اقرار میدل‌ایست‌آی به شکست اسرائیل از ایران تظاهرات گسترده صهیونیست‌های ساکن تل آویو برای مطالبه آتش بس غزه دبیر کل حزب الله لبنان: قادر به شکست رژیم اسرائیل هستیم بزرگداشت شهدای هفتم تیر و شهدای اقتدار در مشهد برگزار شد
سرخط خبرها

تهران- باکو در مسیر بهبود روابط

  • کد خبر: ۸۵۲۱۳
  • ۰۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۶
تهران- باکو در مسیر بهبود روابط
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان، و جیحون بایرامف، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان، در یک گفت و گوی تلفنی درباره روابط دوجانبه به بحث و تبادل نظر پرداختند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ امیرعبداللهیان در این مکالمه با اشاره به تماس‌های سازنده اخیر دو وزیر، از آزادی دو راننده ایرانی بازداشت شده در جمهوری آذربایجان تمجید و این اقدام را «سازنده» توصیف کرد که می‌تواند فضای لازم را به منظور حل و فصل سوءتفاهمات فراهم کند. وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در این گفت وگوی تلفنی، گام‌های مثبت بیشتر و تسهیل تردد کامیون‌های ایرانی در مناطق مرزی با جمهوری آذربایجان را خواستار شد. امیرعبداللهیان در این تماس بر لزوم اتخاذ رویکردی مثبت و نگاه دو کشور به آینده و فعال سازی هرچه سریع‌تر کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور تأکید کرد. امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد که ایران مصمم به توسعه و تعمیق هر چه بیشتر روابط دوجانبه با جمهوری آذربایجان است.

جیحون بایرامف هم در این گفت وگوی تلفنی با استقبال از گام‌های مثبت دو کشور برای حل و فصل سوءتفاهمات، آزادی دو راننده ایرانی و دستور نهاد‌های ذی ربط در ایران در خصوص قوانین تردد مرزی را پیامی از سوی دو طرف درراستای حل سوءتفاهمات خواند. وزیر خارجه آذربایجان همچنین تعریف پروژه‌های مشترک اقتصادی بین دو کشور را دارای آثاری مثبت توصیف کرد و فعال سازی کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را خواستار شد. در پایان این تماس، دو طرف درباره ادامه رایزنی‌ها توافق کردند.

امیرعبداللهیان پس از تماس تلفنی با همتای جمهوری آذربایجان اعلام کرد که روابط تهران و باکو در سایه احترام متقابل توسعه می‌یابد. وزیر امور خارجه در صفحه توئیتر خود نوشت: «‏جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان دو همسایه مسلمانند، با مشترکات فراوان. با همکارم آقای جیحون بایرامف درباره نقشه راه رو به جلو مناسبات همه جانبه، گفت وگویی صریح، صمیمی و سازنده داشتیم. روابط دو دولت و دو ملت در سایه احترام متقابل توسعه می‌یابد.»

سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه، روز پنجشنبه ۲۹ مهر از آزادی دوراننده ایرانی بازداشت شده در جمهوری آذربایجان خبر داد و اعلام کرد: دو شهروند ایرانی و دو راننده ایرانی که چندی پیش توسط پلیس جمهوری آذربایجان بازداشت شده بودند، بعد از رایزنی‌های وزیر امور خارجه کشورمان در نیویورک و سپس رایزنی تلفنی با وزیر خارجه جمهوری آذربایجان، آزاد و تحویل سفارت ایران شدند و الان هم برگه عبور آن‌ها درحال آماده سازی است برای اینکه بلافاصله وارد خاک ایران شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->