۱۵ درصد مشهدی‌ها، مالک اراضی قولنامه‌ای هستند| لایحه تشویق تفکیک اراضی در دستور کار شهرداری خلیل موحد جانشین هاشم دائمی در شورای شهر مشهد شد سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون‌شهری شهرداری مشهد، نمونه ای از یک سازمان موفق است افتخارات طلایی هادی رضایی، دارنده نشان مشهدالرضا(ع) | از معلولیت تا قهرمانی جهانی برگزیده نشان مشهد الرضا (ع) در سال ۱۴۰۲: این رویداد فضایی برای معرفی افراد سرآمد است هوای امروز مشهد، برای گروه‌های حساس ناسالم است (۳ دی ۱۴۰۳) | برای مقابله با آلودگی هوا باید برنامه‌محور پیش برویم افزایش چشمگیر آلاینده‌ها در مشهد | هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۳ دی ۱۴۰۳) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان کلانشهر مشهد صادر شد | مشهدی‌ها ماسک تنفسی بزنند (۳ دی ۱۴۰۳) «کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد
سرخط خبرها

طهوریان عسکری: درصدد جهانی شدن آرامگاه فردوسی برای انتقال پیام جمهوری اسلامی هستیم

  • کد خبر: ۸۹۵۲۸
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۱
طهوریان عسکری: درصدد جهانی شدن آرامگاه فردوسی برای انتقال پیام جمهوری اسلامی هستیم
رئیس کمیسیون ویژه توس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: اعتقاد ما این است در کنار بارگاه نورانی علی بن موسی الرضا (ع) که نقطه ثقل جهانی است، توس و آرامگاه فردوسی هم ظرفیت جهانی شدن برای انتقال پیام جمهوری اسلامی دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، مجید طهوریان عسکری، رئیس کمیسیون ویژه توس شورای اسلامی شهر مشهد، با اشاره به آخرین وضعیت توس گفت: سال ۷۵ رهبر انقلاب از توس بازدید می‌کنند و دست نوشته‌ای می‌دهند و نگاه ما در شورای ششم معطوف به همان دست‌نوشته و راهبرد رهبری است.

وی افزود: رهبری در ابتدای این دست‌نوشته میفرمایند من در کنار زیارت امام رضا (ع)،  آمده‌ام تا از توس بازدید کنم. اولین پیامی که ایشان ارائه می‌دهند این است که توس و مقام فردوسی در کنار و بعد از زیارت علی بن موسی الرضا (ع) قرار دارد و این نگاهی که می‌گوید توس و فردوسی همتراز است در صحبت‌های رهبری شفاف بیان شده است.

عضو شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به چهار کلید واژه کلی و اصلی سخنان رهبر معظم انقلاب تاکید کرد: ایشان می‌گویند اینجا خطه‌ای فرهنگی و تاریخی است که توسط دولت باید مورد توجه قرار گیرد و باید زیباسازی شود و به آبادانی آن هم توجه کرد. در نهایت می‌فرمایند اینجا شهر پر قصه‌ای است. میراث ماندگاری دارد که به غارت می‌رود.

طهوریان عسکری عنوان کرد: مسائل فرهنگی، تاریخی، زیباسازی، آبادانی و میراثی پنج کلید واژه‌ای است که باید بدان توجه کرد. نگاه ما در شورای ششم بر همین مبناست. اولویت کار‌هایی که شهرداری باید برای توس در نظر داشته باشد مسئله فرهنگی است چراکه رهبری تقدم و تاخر در ادبیات‌شان مورد اهمیت است.

وی با اشاره به موضوع تاریخی و اساطیری توس گفت: نکته بعدی بحث زیباسازی است. آیا مجموعه توس بر اساس نگاه فرهنگی و تاریخی سیما و منظرش زیباسازی شده است یا نه؟ اگر سه حوزه اول رخ دهد، ولی به آبادانی نرسیم، اتفاق خاصی نمی‌افتد.

طهوریان عسکری اظهار کرد: سال ۹۰ محدوده توس به شهرداری واگذار می‌شود، ولی شهرداری، دولت نیست. اگر قرار است شهرداری ورود پیدا کند، پیشرفت و آبادانی‌اش هزینه دارد که این هزینه باید از درون بافت خودش تامین شود و به قول متخصصین شهرسازی تراز صفر باشد و تراز منفی نداشته باشد.

رئیس کمیسیون ویژه توس شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: سال ۱۳۹۰ حدودا  ۳۶۰۰ هکتار تحویل شهرداری می‌شود، اما طرح راهبردی در دوره ریاست جمهوری گذشته تدوین می‌شود که ۳۶۰۰ هکتار تبدیل به ۱۸۰۰ هکتار شد یعنی فضا‌هایی که منابع درآمدی اتصال توس به شهر مشهد باشد تا مدیریت شهری هزینه‌ها را تامین کند، حذف شده است.

عضو شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه سوالی که در دوره جدید مطرح است این بوده که تعهدات دولت در دوره‌های قبل اجرا نشده گفت: مجموعه توس با ۳۶۰۰ هکتار به شهرداری در سال ۹۰ داده شده و حالا که طرح راهبردی در نقطه پایانی است تا طرح تفصیلی بنویسیم به شهرداری تنها ۱۸۰۰ هکتار داده می‌شود اگر بنا باشد در توس هزینه کنیم و مجموعه مدیریت شهری درآمدی نداشته باشد بهتر است پای‌مان را بیرون بکشیم و دولت از منابع خودش اداره کند.

طهوریان عسکری اضافه کرد: رهبر انقلاب در خصوص توس دستور دادند و دستورشان ۲۵ سال زمین مانده است. این بدین معنا نیست که بخواهیم پا پس بکشیم و در دوره آبادانی توس نقش نداشته باشیم، اما اگر بخواهیم توس را توسعه دهیم دیگر نهاد‌های دولتی هم باید دست به دست دهند و کمک کنند تا شهرداری هم بتواند متولی گری کند.

وی افزود: پروژه‌هایی که در دوره گذشته کلید خورده در این دوره راه خود را ادامه خواهد داد. جالب است بدانید شورای پنجم در بودجه ۱۴۰۰ مشهد  تبصره‌ای نوشته که تمامی منابع مرتبط با طرح‌های مطالعاتی از سر فصل هزینه‌های شهرداری در خصوص توس حذف و قرارداد‌ها هم حتی لغو شود، اما در دوره جدید طرحی آماده کردیم که این تبصره از بودجه ۱۴۰۰ حذف شود.

به گفته این نماینده مردم در شورای اسلامی شهر بر خلاف نگاه پایانی دوره پنجم به زودی به آبادانی توس کمک خواهد شد.

طهوریان عسکری تاکید کرد: توس از نظر نظام شهرسازی منطقه منفصل شهر مشهد است که تنها ۱۸۰۰ هکتار آن در دسترس شهرداری است. در این خصوص با استانداری مکاتبه کردیم، اما این مبنی بر این نیست که پا را پس کشیده‌ایم.

عضو شورای اسلامی شهر مشهد در پایان گفت: دنبال منافع شهر هم هستیم تا تضییع نشود. دوره ششم توجه ویژه به مسائل فرهنگی تاریخی با نگاه جهانی خواهد داشت. اعتقاد ما این است در کنار بارگاه نورانی علی بن موسی الرضا (ع) که نقطه ثقل جهانی است، توس و آرامگاه فردوسی هم ظرفیت جهانی شدن برای انتقال پیام جمهوری اسلامی دارد.

منبع: برنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->