بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر آیا سرکه سیب برای کاهش وزن مؤثر است؟ مصرف قارچ سمی ۶۳ نفر را مسموم و یک نفر را به کام مرگ کشاند خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم
سرخط خبرها

آلزایمر، مهمترین عارضه خوردن گوشت کوسه است

  • کد خبر: ۸۹۶۸۶
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰
آلزایمر، مهمترین عارضه خوردن گوشت کوسه است
محققان دانشگاه میامی در جدیدترین تحقیقات خود دریافتند که مصرف بخش‌های باله، ماهیچه و غضروف ۱۰ گونه کوسه که پرمصرف‌ترین این گونه‌ها در جهان هستند، سبب بروز آلزایمر می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دانشمندان دانشگاه میامی در یک مطالعه جدید، غلظت بالایی از سموم مرتبط با بیماری های عصبی را در باله ها و ماهیچه های ۱۰ گونه کوسه پیدا کردند. این تیم تحقیقاتی پیشنهاد می‌ کند که محدود کردن مصرف کوسه‌ ها می‌ تواند مزایای سلامتی مثبتی برای مصرف‌ کنندگان و همچنین حفاظت از کوسه داشته باشد، زیرا تعدادی از کوسه‌ های مورد تجزیه و تحلیل در این مطالعه به دلیل صید بیش از حد در معرض خطر انقراض هستند.

نمونه ‌های باله و بافت ماهیچه‌ ای ۱۰ گونه کوسه موجود در اقیانوس‌ های اطلس و آرام برای غلظت ‌های دو سم  جیوه و β-N متیلامینو-L-آلانین (BMAA) جمع‌آوری شد. پروفسور دبورا مش (Deborah Mash)، استاد نورولوژی و سرپرست این تیم تحقیقاتی اعلام کرد: این مطالعات با بیماری‌ های تخریب‌ کننده عصبی مانند بیماری آلزایمر و اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) مرتبط هستند.

محققان دانشکده علوم دریایی و جوی و دانشکده پزشکی دانشگاه میامی غلظت ‌های جیوه و سم BMAA را در باله‌ ها و ماهیچه ‌های همه گونه‌ های کوسه در سطوحی شناسایی کردند که ممکن است سلامت انسان را تهدید کند. در حالی که هر دو  سم جیوه و BMAA به خودی خود خطری برای سلامتی به همراه دارند، ممکن است در کنارهم اثرات سمی شدیدتری داشته باشند. 

از آنجایی که کوسه‌ ها شکارچی بوده و در بالاترین سطح شبکه غذایی زندگی می‌ کنند، بافت‌ های آن ‌ها تمایل به تجمع و تمرکز سموم دارند که ممکن است نه تنها سلامتی خود کوسه را تهدید کند، بلکه مصرف‌کنندگان انسانی قطعات کوسه را نیز در معرض خطر قرار می‌ دهد.

نیل هامرشلاگ از دیگر محققان این پروژه تحقیقاتی در این رابطه می گوید: محصولات کوسه از جمله باله، غضروف و گوشت کوسه به طور گسترده در آسیا و در سطح جهان در جوامع آسیایی، به عنوان یک غذای لذیذ و به عنوان منبع طب سنتی چینی مصرف می شود. علاوه بر این، مکمل های غذایی مختلفی حاوی غضروف کوسه در سطح جهانی مصرف می شود.

نتایج پژوهش های ما نشان می دهد انسان هایی که از قطعات گوشت کوسه استفاده می کنند ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری های عصبی باشند. مردم باید آگاه باشند و مصرف بخش های مختلف کوسه را محدود کنند.

از سوی دیگر حدود ۱۶ درصد از گونه های کوسه در جهان در معرض انقراض هستند. گونه های کوسه نمونه برداری شده در این مطالعه از نظر وضعیت تهدید از کمترین نگرانی (کوسه سر کلاهک) تا در خطر انقراض (سر چکشی بزرگ) توسط اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) متغیر است.

منبع: سینا پرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->