شهادت ۳ نیروی پلیس در پی حادثه تروریستی در چابهار (۲۱ تیر ۱۴۰۴) سولاریوم چه خطراتی را برای پوست ایجاد می‌کند؟ نتایج آزمون ورودی مدارس سمپاد ۱۴۰۴، هفته اول شهریورماه اعلام خواهد شد هشدار سازمان غذا و دارو درباره تبلیغات قطره‌های چشمی در فضای مجازی اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۱ تیر ۱۴۰۴) نایب‌رئیس کمیسیون آموزش مجلس: تعویق آزمون استخدامی آموزش‌ و پرورش منتفی است توصیه‌های تغذیه‌ای برای بهبود وضعیت افراد گرمازده لبنیات غیرپاستوریزه، عامل اصلی انتقال بیماری‌های مشترک انسان و حیوان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۱ تیر ۱۴۰۴) | ۳ روز رگبار باران و رعد و برق در ۱۶ استان هنگام گزش مار و عقرب، کدام کارها را نکنیم؟ حکم اعدام عامل اصلی پرونده تجاوز و قتل «نیان» دختربچه بوکانی، در ملأعام اجرا شد (۲۱ تیرماه ۱۴۰۴) دستگیری سارقان خوار بار فروشی‌های مشهد افزایش اضطراب زنان باردار هم‌زمان با جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل هشدار سازمان غذا و دارو نسبت به ۹ فرآورده غیرمجاز مراقبت از مو و پوست در بازار جان باختن ۴ نفر در حادثه واژگونی خودرو در محور فرخشهر به بروجن (۲۰ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۱۱ نفر در نزاع جمعی در نیشابور (۲۰ تیر ۱۴۰۴) ثبت جهانی غارهای پارینه‌سنگی خرم آباد در فهرست میراث جهانی یونسکو زلزله ۴.۱ ریشتری نهبندان در خراسان جنوبی را لرزاند (۲۰ تیر ۱۴۰۴) گسترده‌ترین گرمای تابستانی در راه کشور (۲۰ تیر ۱۴۰۴) ویدئو| نقص فنی مینی‌بوس در مشهد حادثه آفرید نهمین دوره ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان آغاز شد (۱۹ تیر ۱۴۰۴) +جزئیات ماجرای حادثه انفجار در یکی از برج‌های منطقه چیتگر تهران چه بود؟ (۱۹ تیر ۱۴۰۴) پرداخت معوقات ۱۴ هزار میلیاردی فرهنگیان بازنشسته در دوران جنگ مراقب باشید خُلقتان گرمازده نشود | هوای گرم به‌جز جسم، خلق‌وخو را هم متأثر می‌کند ابلاغ دستورالعمل بازگشایی موزه‌ها و اماکن تاریخی پس از جنگ (۱۹ تیر ۱۴۰۴) بازدید وزیر آموزش و پرورش از محل برگزاری آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد مراقب جاسوسی های موساد در قالب مشاوره پزشکی باشید نماینده صلیب سرخ جهانی در ایران: از تلاش‌ها و شجاعت نیرو‌های امدادی ایران قدردانی می‌کنم تأکید وزیر میراث فرهنگی بر تبدیل صنایع دستی گلستان به برند جهانی
سرخط خبرها

کدامیک بهتر است، تنفس از راه دهان یا بینی؟

  • کد خبر: ۸۹۹۷۳
  • ۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۰
کدامیک بهتر است، تنفس از راه دهان یا بینی؟
آیا می‌دانستید که احتمال تنگی نفس و خروپف از طریق تنفس دهانی تا حدود بسیار زیادی افزایش می‌یابد و سیستم تنفسی بدن ما می‌تواند حجم تنفسی و همچنین طول عمر از دست رفته به دلیل تنفس دهانی را دوباره به بدن بازگرداند؟ البته اگر از همین جایی که هستید برگردید و با بینی نفس بکشید.

به گزارش شهرآرانیوز، شاید مهمترین تأثیر تنفس عمیق از راه بینی که خیلی سریع هم به چشم می‌آید آرامش است، با هر نفس عمیقی که می‌کشید هم ذهن را تقویت میکنید و هم حافظه تان را بهبود میبخشید.

دلایل بسیار زیادی برای نفس کشیدن از راه بینی وجود دارد. همچنین ممکن است مشکلات زیادی بعد از نفس کشیدن از راه دهان برای فرد ایجاد شود به همین دلیل در این قسمت این مشکلات را به شما معرفی خواهیم کرد.

مشکلات تنفس از راه دهان

تنفس از راه دهان به طرز ویژه‌ای احتمال سرفه و آپنه خواب را بالا می‌برد.
تنفس دهانی می‌تواند عاملی برای دهان بد بو باشد، زیرا تجمع باکتری‌ها در دهان افزایش پیدا می‌کند.
تنفس دهانی باعث خشکی زبان، دندان و لثه می‌شود. در نتیجه سطح اسید در دهان باعث پوسیدگی دهان و مشکلات لثه می‌گردد.

یکی دیگر از نتایج غیر منتظره تنفس دهان مخصوصاً هنگام خواب، کم آبی است. تا به حال چند بار شده که بعد از تنفس دهانی در خواب با یک دهان خشک از خواب بیدار شده باشید. بعضی از تحقیقات نشان می‌دهد که تنفس دهانی می‌تواند با آسم مرتبط باشد.
ورزشکاران نیز از تنفس دهانی رنج می‌برند. هنگامی که دم و بازدم از طریق دهان انجام شود، میزان اکسیژن در ریه‌ها کاهش پیدا می‌کند.

بعضی از تحقیقات نشان می‌دهد که اختلال کم توجهی و بیش فعالی با تنفس دهانی تشدید می‌شود.
کودکانی که از طریق دهان نفس می‌کشند، بیش از بقیه در معرض مشکلات غیر طبیعی ساختار صورت، موقعیت سر و مشکلات تنفسی قرار می‌گیرند.

فواید مهم دیگر تنفس از راه بینی

تنفس از راه بینی مخصوصاً همراه با مقاومت جریان هوا که برای بیرون دادن نفس از بینی همراه است، باعث می‌شود تا هوا در ریه‌ها بیشتر باقی بماند و در نتیجه میزان اکسیژن وارد شده به جریان خون با هر نفس حدود ۲۰ درصد افزایش پیدا می‌کند.

راه بینی بیش از دهان و گلو برای جذب گرما و رطوبت موجود در هوا طراحی شده است. دمای تنفس می‌تواند به بیش از ۴۰ درجه فارنهایت از طریق بینی به ریه‌ها برسد. این موضوع برای هوای سرد بسیار حائز اهمیت است.

تنفس از راه بینی به از بین بردن جرم ها، مواد حساسیت زا و باکتری‌ها کمک می‌کند.

نفس کشیدن به صورت منظم از راه بینی هنگام دم و بازدم راحت‌تر است.

یک تنفس عمیق از راه بینی مغز را تقویت و حافظه را سریع‌تر می‌کند. افرادی که از راه بینی نفس بکشند و دم عمیقی داشته باشند طبق تحقیقات توانایی بیشتری در تشخیص سریعتر یک چهره دارند، زیرا فعالیت مغز در ناحیه آمیگدال و هیپوکامپوس در زمان دم از راه بینی بسیار بیشتر و بهتر از زمان بازدم است.

زمان وارد شدن هوا به داخل ریه عصب‌های نواحی دستگاه بویایی، آمیگدال و هیپوکامپوس موجود در سیستم لیمبیک تحریک می‌شوند. در زمان قرارگیری در یک موقعیت خطرناک تعداد تنفس‌ها بیشتر شده و این امر تاثیر زیادی در تصمیم گیری و یادآوری و عملکرد سریع‌تر مغز دارد.

نیتریک اکسید نقش بسیار مهمی در پاسخ سیستم ایمنی ایفا می‌کند که از راه بینی آزاد می‌شود و همراه با جریان هوا وارد ریه فرد می‌شود.

تنفس عمیق از راه بینی نقش موثری در تقویت مغز و حافظه دارد.

تنفس عمیق از راه بینی سبب تمرکز حواس و آرامش ذهن می‌شود و با هر نفس عمیق ذهن شما آسوده‌تر می‌شود.

تنفس عمیق از راه بینی فواید جسمی نیز دارد. در بازدم‌های عمیق بدن شل و ریلکس و منبسط می‌شود.

افرادی که تنفس سطحی دارند و دم و بازدم عمیقی ندارند، طول عمر متوسط و کمی خواهند داشت، اما کسانی که تنفس عمیق دارند و تعداد دم و بازدم آن‌ها در یک دقیقه کمتر می‌شود و در یک دقیقه ۱۶ بار نفس می‌کشند، عمر بیشتری دارند.

یک نفس عمیق از راه بینی می‌تواند برای بدن تأثیر بسزایی داشته باشد. پس زمانی که دچار هیجان‌های عصبی مانند ترس، اضطراب، خشم، کینه، انتقام و حسادت، بیماری شدید، برای آرام شدن خود نفس عمیق بکشید تا آرام شوید و اضطرابتان کم شود.

بعضی از مشکلات تنفسی از راه دهان، فقط به دلیل عادت فرد است و بعضی از آن‌ها به دلیل مسدودیت راه بینی است که باید تحت درمان قرار بگیرد.

اگر احساس می‌کنید که راه تنفس شما مسدود شده است، حتماً در مورد نگرانی‌های خود با درمانگر صحبت کنید. او می‌تواند راه درمانی مناسب را پیش روی شما قرار دهد.

هر مورد بیماری باید جداگانه مورد بررسی قرار بگیرد، زیرا ویژگی‌های هر فرد و مشکلاتش منحصر به فرد است. پزشک می‌تواند دستورالعمل مناسب در مورد تغذیه، دارو و درمان را در اختیار فرد قرار دهد.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->