واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

مصرف آنتی بیوتیک‌ها باید سرساعت و طبق دستور پزشک باشد

  • کد خبر: ۹۰۳۹۲
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۰۰:۳۰
مصرف آنتی بیوتیک‌ها باید سرساعت و طبق دستور پزشک باشد
آنتی بیوتیک‌ها در بین دارو‌های امروزی، بیشترین دارو‌های تجویزی هستند و از آنجایی که آنتی بیوتیک‌ها در اغلب موارد غیر ضروری یا نادرست استفاده شده اند، میکروب‌ها به این مواد مقاوم شده اند.

به گزارش شهرآرانیوز، مورخان بر این باور هستند که در گذشته‌های دور به غیر از جنگ‌های بزرگ و خانمان سوز، مهم‌ترین علت مرگ و میر انسان‌ها، بیماری‌های عفونی بوده‌است. اپیدمی‌های بسیار سنگین مانند وبا، طاعون، تیفوس و سل میلیون‌ها انسان را به کام مرگ می‌کشاندند تا اینکه الکساندر فلمینگ حدود ۱۰۰ سال قبل پنی‌سیلین را کشف کرد.

۲۰ سال بعد و در اوج جنگ جهانی دوم آنتی‌بیوتیک‌ها به تولید انبوه رسیده و از آن روز جان انسان‌های زیادی را نجات دادند و بعد از آن مدام دانش انسان در مورد باکتری‌ها زیاد شد و آنتی‌بیوتیک‌های مختلف و منحصر به فردی برای انوع بیماری‌ها ساخته شد.

آنتی‌بیوتیک‌ها یا چرک خشک‌کن‌ها دو دسته هستند. دسته اول آنتی‌بیوتیک‌های سرپایی که در مطب‌ها و کلینیک‌ها مصرف می‌شود و دوم آنتی‌بیوتیک‌های بیمارستانی که برای بیماران بستری مصرف می‌شود. آن‌ها به اشکال مختلف قرص، کپسول، پماد‌های پوستی یا چشمی و آمپول‌های عضلانی یا وریدی تولید می‌شوند.

آنتی‌بیوتیک‌ها فقط روی باکتری‌ها اثرگذار هستد و اگر عامل بیماری ویروس یا قارچ باشد، بی‌تاثیر خواهند بود. مثلا اگر کسی به سرماخوردگی ویروسی یا آنفلوآنزا مبتلا باشد، آنتی‌بیوتیک‌ها نه تنها هیچ کمکی نمی‌کنند بلکه ممکن است باعث ایجاد مقاومت میکروبی شوند که این پدیده از بزرگترین چالش‌های پیش روی دنیا است. زمانی که آنتی‌بیوتیک‌ها را بی‌جهت استفاده می‌کنیم باکتری‌های مفید، نابود شده و باکتری‌های مضر، قوی‌تر شده و دیگر آنتی‌بیوتیک‌ها بر آن‌ها اثر نمی‌گذارند؛ بنابراین نباید بدون توصیه پزشک از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده کرد.

متاسفانه سرانه مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در ایران ۱۶ برابر مقدار جهانی است و این میزان استفاده بی‌رویه می‌تواند تا چند سال آینده مشکل اساسی درست کند. اگر بیمار هستید و با مصرف چند دز اول آنتی‌بیوتیک‌ها حالتان بهتر شد، حتما تا آخرین دانه آنتی‌بیوتیک تجویزی را مصرف کنید؛ چون با دز‌های اول باکتری‌های ضعیف از بین می‌روند و دقیقا زمانی که قرار است باکتری‌های قوی هم نابود شود، مصرف را قطع می‌کنید و باکتری‌های قوی تکثیر شده و دیگر آنتی‌بیوتیک‌ها کارایی لازم نداشته و عفونت قوی‌تر شود. آنتی‌بیوتیک‌ها را سر ساعت و با دستور پزشک مصرف کنید.

آنتی‌بیوتیک‌ها وقتی موثر هستند که غلظت آن‌ها در خون به مقداری مشخص رسیده و همان قدر باقی بماند و اگر نامرتب مصرف شوند؛ سطح‌شان در خون تغییر کرده و باکتری‌ها شروع به تکثیر می‌کنند.

موقع تجویز آنتی‌بیوتیک از پزشک درباره عوارض آن، بهترین زمان مصرف، تداخل با سایر دارو‌ها و طریق مصرف را بعد، قبل یا هنگام غذا بپرسید.

برخی افراد به برخی گروه‌های آنتی‌بیوتیک‌ها حساسیت دارند که این حساسیت می‌تواند به صورت جوش‌های ریز، کهیر، تورم لب‌ها، صورت و زبان و در موارد شدید به سختی تنفس و کاهش فشارخون و یا حتی به کما منجر شود. کسانیکه به یک نوع آنتی‌بیوتیک حساسیت دارند، ممکن است به سایر آنتی‌بیوتیک‌های آن خانواده هم حساسیت داشته باشند و حتما باید پزشک خود را در جریان قرار دهند.

در خانم‌های باردار برخی آنتی‌بیوتیک‌ها از جفت عبور کرده و به جنین آسیب می‌زند. همچنین در دوران شیردهی نیز برخی دارو‌ها از طریق شیر وارد بدن کودک می‌شود؛ بنابراین خانم باردار و شیرده باید این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارد تا از آنتی‌بیوتیک بی‌خطر استفاده شود.

بنابراعلام معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران، آنتی‌بیوتیک خود را برای دوستان و آشنایان پیشنهاد نکنید؛ حتی اگر علامت بیماری آن‌ها مشابه شما باشد. مقاومت آنتی‌بیوتیک از مهم‌ترین تهدید‌ها برای سلامتی و ادامه حیات تمام موجودات کره زمین است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->