سعید روستایی و پیمان معادی در فهرست رای دهندگان اسکار هشدار وزیر فرهنگ درباره صداهای تفرقه‌افکنِ پس از جنگ چرا آهنگ «بوم، بوم، تل‌آویو»؛ در پاسخ حملات موشکی ایران به اسرائیل جهانی شد؟ + ویدئو نقدی بر وضعیت کنونی شعر آئینی | احساسات و گریه در شعر سوگ‌محور باید همراه محبت ولایت و شعور باشد برگزاری نشست انتقال تجربه با حضور عادل تبریزی در سینما هویزه مشهد شعر افشین علا خطاب به رژیم صهیونی | عاقبت بیت‌المقدس را رها خواهیم کرد فریبرز عرب‌نیا: ترجیح می‌دهم در کنار مردم کشور عزیزم باشم + فیلم سریال محرمی «جایی برای همه» روی آنتن شبکه دو + زمان پخش آمار فروش سینماها در روزهای جنگ بین اسرائیل و ایران اکران سیار فیلم‌های کودکانه در مشهد کارگردان فیلم بعدی «جیمز باند» مشخص شد «کاتیا فولمر» ایران‌شناس آلمانی درگذشت فصل پایانی سریال «اسکویید گیم» در راه است تکرار سریال «مختارنامه» از شبکه آی‌فیلم (محرم ۱۴۰۴) + زمان پخش قدردانی سخنگوی پلیس از اصحاب قلم در دوران جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران | عزیزان رسانه، گل کاشتید، دستانتان را می‌بوسم برنامه‌های حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد برای جبران خسارات گروه‌های موسیقی و نمایشی اجرای باشکوه ارکستر سمفونیک تهران در میدان آزادی حسام خلیل‌نژاد، بازیگر سینما و تلویزیون: اگر امروز هنری هست، میراث شهیدان است فیلم‌های آخر هفته تلویزیون (۵ و ۶ تیر ۱۴۰۴) + شبکه و زمان پخش
سرخط خبرها

امیری اسفندقه: شعر و ترانه ناب برای سردار سلیمانی یکی از همان انتقام‌های ماست

  • کد خبر: ۹۰۹۶۹
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۴
امیری اسفندقه: شعر و ترانه ناب برای سردار سلیمانی یکی از همان انتقام‌های ماست
مرتضی امیری اسفندقه، دبیر علمی و هنری نخستین کنگره «شعر سردار سربداران»، درباره برگزاری این کنگره توضیحاتی داده است.

به گزارش شهرآرانیوز - مرتضی امیری اسفندقه روز دوشنبه (۱۵ آذر) در نشست خبری نخستین کنگره شعر «سردار سربداران» گفت: در باب سپهبد سلیمانی مراسم شعر کم برگزار نشده و حتی قبل از شهادت وی نیز شاهد برگزاری چنین رویداد‌هایی بوده ایم و اولین شب شعر و مراسم فرهنگی از سوی دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری انجام شد.  پس از شهادت هم شب شعر‌های منطقه‌ای و محلی برگزار و کتاب‌های تجمیع سروده‌ها در مورد سردار شهید منتشر شد. اما این نخستین کنگره است که بزرگتر و جامع الطراف‌تر از شب شعر است و دقت و رقت قلب بالاتری می‌طلبد و آمال و آلام دیگری مطرح می‌کند همچنان که نکات علمی را نیز مدنظر دارد. این بود که به همت بنیاد سردار سلیمانی اولین کنگره بنا و خشت اول آن نهاده شد.  بر آن شدیم تمام شعر‌هایی که در باب سردار سروده شده جمع آوری شود و نیز آنچه از این به بعد قرار است سروده شود. همچنین قرار است نتیجه فعالیت گروه‌های علمی و پژوهشگران هرچه در این حوزه تلاش و اقدام کنند و حتی فراتر از شعر، از این پس جمع آوری شود.

استعدادیابی یکی از اهداف کنگره شعر سردار سربداران است

اسفندقه در ادامه گفته است: در این کنگره ۳۲۲ نفر شرکت کردند که برخی از آنها مستعد هستند، چون کنگره بنا را بر استعدادیابی هم گذاشته و برخی از صاحبان آثار رسیده، درجه شاعری‌شان در حد استعدادی با قابلیت پرورش یافتن است. همه آثار دریافتی شعر نیستند برخی از خالقان آثار استعدادهایی دارند که باید شناسایی و آموزش داده شوند، نباید رها شوند، ارتباط این استعدادها با کنگره با هدف حمایت پرورشی حفظ خواهد شد.

وی در ادامه با اعلام اینکه کنگره افتتاحیه دارد اما اختتامیه خیر، افزوده است: این کنگره تازه شروع به بررسی و شناسایی صاحبان آثار خواهد کرد و برگزیده نشده‌ها رها نخواهند شد. بنا داریم صیانت و مراقبت از شخصیت سردار و این مکتب به صورت علمی صورت گیرد، در حوزه شعر قالب آزاد گذاشته شد تا تنوع قالب‌ها همانند شخصیت سردار که بدون مرزبندی و به عنوان پل ارتباطی محکم میان نیروها بود، در این کنگره لحاظ شود.

بنابراین در تمام قالب ها از همه استان ها اثر خواستیم، اما در حوزه داوری به دلیل برقراری عدالت و نظردهی سنجیده، حوزه ها و قالب های مختلف جدا شدند.

یک بخش مهم در زمینه فعالیت هایی که باید در مورد سردار سلیمانی مورد توجه قرار دهیم، انتقام یابی است و انتقام یابی ما این است که بخش فرهنگی ما فعال شود، یک شعر و ترانه و سرود ناب برای سردار سلیمانی یکی از همان انتقام های ماست، 

به دنبال بین المللی کردن کنگره در سال آینده هستیم

محمد زرویی نصرآباد به عنوان دبیر اجرایی کنگره نیز گفته است: حدود ۷۰ اثر از میان آثار رسیده به کنگره به مرحله نهایی راه یافته اند که در مراسم اختتامیه روز ۱۸ آذر از نفرات اول تا سوم هر دو بخش نیمایی و کلاسیک تقدیر خواهد شد.

به دنبال بین المللی کردن کنگره در سال آینده هستیم و رایزنی هایی با شاعران و انجمن های شعر مقاومت و شهادت صورت گرفته است.

کتابی از آثار رسیده به کنگره نیز در دست تهیه است که بهترین سروده ها در مورد حاج قاسم در آن گردآوری می شود.

نخستین کنگره شعر سردار سربداران توسط بنیاد «مکتب شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی» با هدف گردآوری برترین اشعار در قالب‌های متنوع به منظور ثبت حماسه شهادت سردار دل‌ها برگزار شده است.

این رویداد ادبی در دو بخش کلاسیک و نو در تمامی قالب‌های شعری اعم از غزل، مثنوی، دوبیتی، قطعه، رباعی، سپید و نیمایی فراخوان ارسال اثر داده بود که بعد از پایان زمان فراخوان و با دریافت ۳۰۰ اثر، داوری آثار شروع شد که در هر بخش، گروهی از شاعران صاحب‌نام کشور، ارزیابی آثار را برعهده گرفتند.

مصطفی محدثی خراسانی و سعید یوسف‌نیا، از شاعران کشور، سرداوران و مسئولان کمیته‌های شعر کلاسیک و شعر نو این کنگره شعری هستند.

داوری آثار بخش کلاسیک را نیز حسین اسرافیلی، هادی سعیدی کیاسری و ناصر فیض برعهده دارند، داوران بخش شعر نو نیز مصطفی علی‌پور، مهدی سیار و حمیدرضا شکارسری هستند.

منبع: ایرنا

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->