شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود برگزاری همایش روز روانشناس و مشاور در مشهد | ارتقای سلامت جامعه باعث تشخیص روانشناس نما‌ها می‌شود انفجار گاز در نیشابور، یک کشته و یک مصدوم بر جای گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) رییس سازمان حج و زیارت: میانگین سن حجاج امسال ۵۷ سال است جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد طی سال جاری (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) افزایش نسبی دما در غالب مناطق کشور تا اواسط هفته آتی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تالاب جازموریان جان دوباره گرفت ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود نزاع دسته جمعی در پل قویون ارومیه+ فیلم سیل بیش از ۲۶۰۰ نفر از مردم را گرفتار کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) کنکور سراسری ۱۴۰۳ در خراسان‌جنوبی دوباره برگزار می‌شود آغاز رقابت داوطلبان گروه علوم تجربی در نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد مذاکرات مزدی کانون بازنشستگان تامین اجتماعی ادامه دارد| مبنای افزایش حقوق کدام قانون است؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) سیلاب به سنگان خواف رسید سلامت روان ایرانی‌ها پایش می‌شود پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم مشاغل ذهنی خطر زوال عقل را کاهش می‌دهند نحوه اضافه کردن دوران سربازی به سوابق بیمه تامین اجتماعی اعلام شد تخلیه برخی از روستا‌های زیرکوه در خراسان‌جنوبی به‌علت سیلاب + عکس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آیا مصرف مواد مخدر بر سلامت قلب تاثیرگذار است؟

  • کد خبر: ۹۰۹۸۴
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۰
آیا مصرف مواد مخدر بر سلامت قلب تاثیرگذار است؟
محققان در پژوهشی مروری، تحقیقات انجام شده مبنی بر ارتباط بین اعتیاد و بیماری‌های قلبی را بررسی کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، اعتیاد یکی از بزرگترین معضلات جوامع بشری است که نه تنها موجب اختلالات رفتاری و اجتماعی می‌شود بلکه با تاثیر بر جنبه‌های مختلف سلامت جسمی، خسارت مالی هنگفتی را بر فرد، خانواده و جامعه وارد می‌کند. تاکنون مواد اعتیادآور مختلفی از جمله الکل، سیگار، تریاک و ... در جوامع مختلف گزارش شده است. محققان در پژوهشی مروری، تحقیقات انجام شده مبنی بر ارتباط بین اعتیاد و بیماری‌های قلبی را بررسی کرده‌اند.

در این مطالعه مروری برای جستجوی مقالات از پایگاه‌های اطلاعاتی pubmed، iranmedex، sid، ISI و Scopus طی سال‌های ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۷ با تاکید بر مقالات ۱۰ سال اخیر استفاده شد. این بررسی مروری با استناد به ۲۰ مقاله انجام شده است.

در این پژوهش آمده است: اعتیاد به تریاک، شایع‌ترین نوع اعتیاد در ایران است. در این مطالعه، اثر تریاک و ارتباط بین اعتیاد به تریاک با وقوع آریتمی و به دنبال آن سکته قلبی، آترواسکلروز و دیگر بیماری‌های قلبی از جمله فشار خون، چربی، قند خون و ایسکمی که مرتبط با بیماری قلبی هستند، بررسی شدند. برخی اختلالات قلبی در بیماران معتاد به تریاک شایع‌تر است که آریتمی قلبی از آن جمله است و بنابراین بعد از سکته قلبی در معرض خطر بالاتری قرار دارند.

نویسندگان این مقاله می‌گویند: همچنین مصرف تریاک به طور مزمن باعث کاهش میزان HDL و افزایش فشار خون می‌شود، که هر دو عامل مذکور می‌توانند زمینه‌ساز بیماری‌های عروق کرونر باشند و باعث افزایش فشار خون شوند و افراد معتاد نیازمند اقدامات فوری برای کنترل افزایش فشار خون می‌باشند.

در این مطالعه بیان شده است: یکی از باور‌هایی که امروزه در جامعه ما رواج پیدا کرده است این است که مصرف مواد مخدر به ویژه تریاک باعث کاهش قند خون و چربی‌های خون و پیشگیری از خطرات بیماری‌های عروق کرونر می‌شود. اثر تریاک بر روی قند خون در موش آزمایشگاهی و خرگوش باعث کاهش قند خون می‌شود. مطالعات دیگر نشان داده‌اند که مورفین در موش صحرایی باعث افزایش سطح پلاسمایی کلسترول و کاهش سطح کلسترول در قشر نیمکره‌های مغزی موش صحرایی سالم شده است.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد اعتیاد به مواد مخدر با اثرات متفاوتی بر چربی خون، قند خون، فشار خون، آترواسکلروز و با بیماری‌های قلبی همراه است.

این مطالعه توسط آرش کریمی، از گروه بیهوشی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، مصطفی چراغی و مهرنوش صدیقی، از مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی لرستان و پژمان هاشم‌زاده از گروه بیوتکنولوژی دانشگاه علوم پزشکی لرستان انجام شده است. نتایج حاصل از این مطالعه در دومین شماره‌ی بیست‌وسومین دوره نشریه یافته منتشر شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->