ماجرای نیترات زیاد در هندوانه‌های ایرانی چیست؟ + پاسخ کارشناسی قاتل فراری قبل از خروج از کشور دستگیر شد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) نگرانی رئیس پلیس راهور فراجا از واردات خودروهای بی کیفیت و تردد آنها در جاده‎‌ها طرح رتبه‌بندی برای کادر اداری مدارس هم اجرا می‌شود| به‌روز‌رسانی پاداش بازنشستگی معلمان از سال ۱۴۰۴ نجات خراسان رضوی از معضل کمبود مدرسه تا یک‌سال دیگر| مدرسه‌سازی، نقطه آغاز توسعه آموزش و پرورش است رئیس سازمان بهزیستی: تاب‌آوری مهمترین عامل در مقابله با آسیب‌های اجتماعی است بحران آب در ایران | واردات آب یا انتقال آب، کدام به‌صرفه‌تر است؟ زلزله نسبتا شدید قم را لرزاند (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جزئیات آیا واکسن کرونا در بروز برخی بیماری‌ها تأثیر داشته است؟ هوش مصنوعی جای معلم را نمی‌گیرد | معلم پرورش‌دهنده امید در دانش‌آموزان است المپیاد‌های ورزشی درون مدرسه‌ای از اول مهر ۱۴۰۴ تقویت می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | آغاز روند کاهش دما از فردا شایعات و واقعیت‌های واکسن HPV و بیماری زگیل تناسلی در فضای مجازی | تب مجازی گارداسیل به احترام بزرگ تر‌ها خطر آلودگی روغن‌های سنتی فاقد نشان سیب سلامت انجام ۴۰ عمل جراحی قلب باز در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ظرفیت دفن در بهشت‌زهرا(س) رو به اتمام است | اموات تهرانی‌ها از مِهر ۱۴۰۴ روی زمین می‌مانند کاهش ۷ درصدی زادوولد‌ها در  خراسان رضوی | جوانی جمعیت رو به زوال خطر پوکی استخوان در کمین این افراد است هشدار متخصصان درباره مصرف زیاد دارچین مراقب توت خوری در خیابان باشید ویتامینی مهم برای سوخت و ساز بدن افزایش تعرفه زایمان بدون درد لاغری سریع، مرگ آرام! تصویب ۹ رشته هنری جدید برای هنرستانی‌ها بحران آب در ۴۴ سد کشور | وضعیت اسف‌بار سفره آب‌های زیرزمینی به دلیل برداشت‌های بی‌رویه تولد سالانه ۳ تا ۴ هزار نوزاد کم شنوا در کشور طرح محیط‌یار در مدارس اجرا می‌شود | باید دانش‌آموزان را با مفاهیم محیط زیست آشنا کنیم انتظار بازنشستگان تأمین‌اجتماعی برای صدور احکام حقوقی بر مبنای متناسب‌سازی ۷۰ درصدی | بازنشستگان: واریز حقوق را به تعویق نیندازید قتل دایی بر سر ارث و میراث | فرزندان مقتول خواستار قصاص پسر عمه‌شان شدند شربت مرگبار و سرقت ۱۰ میلیاردی در مشهد؛ افشای شگرد شیطانی سارقان خارجی در پوشش نظافتچی منزل!
سرخط خبرها

اعتیاد و مصرف موادمخدر زمینه‌ای برای بروز سایر آسیب‌های اجتماعی است

  • کد خبر: ۹۲۳
  • ۰۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۵
محمد حسن جهان-دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی

۲۶ ژوئن مصادف با ۵ تیرماه از سوی سازمان ملل متحد به منظور ابراز عزم سیاسی ملت‌ها در امر مبارزه با پدیده‌ی خانمان‌سوز و شوم مواد مخدر به عنوان یادبود روز بین المللی مبارزه با مواد مخدر و برگزاری جشن توسط دولت‌ها اعلام شده است تا همه ساله در این روز در سراسر دنیا اقدامات ویژه‌ای در جهت کنترل و پیشگیری و مبارزه با این معضل انجام گیرد.

اعتیاد به‌عنوان چهارمین بحران جدی جهان، یکی از دغدغه‌های بزرگ رهبر معظم انقلاب است و ایشان در جلسه با سران قوا، وزیران و مسئولان بر پیشگیری از اعتیاد تاکید فرمودند.اعتیاد و مصرف موادمخدر زمینه‌ای برای بروز سایر آسیب‌های اجتماعی است که کاهش و مهار آن باید بیش از پیش مورد توجه جدی و همه جانبه قرار گیرد.

در اين راستا سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر فرصت مناسبي برای گسترش آگاهی و جلب حمایت عمومی علیه آسیب‌های ویرانگر مواد مخدر و همچنین ارائه راهکارهای کارساز در پیکار بی‌امان و همه‌جانبه با این معضل بزرگ اجتماعی است. از اين برنامه هایی در حوزه فرهنگي پيشگيري،درمان ، مقابله با عرضه ،صيانت و گفتمان سازي اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر با تبيين دستاوردهاي حاصله ،توسط دستگاه های اداری و سمن ها پیش بینی شده و به عموم جامعه اطلاع رساني می شود.

اولویت‌های کاری سال 1398 در ‏خصوص مبارزه با مواد مخدر با رویکرد یاری گر هم باشیم  در 5 حوزه کاری مقابله با عرضه و امور ‏بین الملل، حوزه فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد، حوزه درمان و کاهش آسیب اعتیاد، حوزه ‏صیانت اجتماعی وتوسعه مشارکت های مردمی و حوزه مدیریتی و فرابخشی به عنوان ‏شاکله اصلی مورد توجه قرار گرفته است‎.

جمع‌آوري، نگهداري، درمان و رسيدگي به معتادان متجاهر اولويت نخست ستاد است که اجراي آن بايد در کوتاه‌مدت انجام شود. اقدامات پيشگيرانه را در راس فعاليت‌هاي ستاد مبارزه با مواد مخدر است. توجه به اين حوزه، اولويت بلند مدت ستاد است و بايد با اقدامات پيشگيرانه از ورود حتي يك نفر به چرخه اعتياد جلوگيري كنيم. متوقف کردن رشد مصرف مواد مخدر در بين جوانان و نوجوانان و تلاش براي درمان معتادان را از ديگر اقدامات براي مبارزه با شيوع مواد مخدر توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر می باشد.

جهان در ادامه به تشریح روند مبارزه با مواد مخدر از آغاز تا کنون پرداخت و گفت: شناخت موادمخدر در جهان، سابقه‌ای بس طولانی دارد. به شهادت تاریخ، رواج دهنده این مواد در ایران عوامل انگلستان بودند که در عصر صفویه راه‌های کشت خشخاش و استفاده از تریاک را رواج دادند؛ به نحوی که ابتدا به دربار صفویه راه یافت و بعداز آلوده کردن شاهان و شاهزادگان و درباریان صفوی به درون مردم سرایت کرد و نحوه گسترش آن به قدری وسیع و سریع بود که بعداز گذشت زمانی کوتاه تبدیل به اپیدمی شده و درون قهوه خانه ها به صورت رسمی به عنوان تفنن استعمال می شد.

یکی از بخش های بسیار مهم و تاثیرگذار درمقابله با اعتیاد ، برنامه های فرهنگی است که در صورت همسو بودن و مداومت اثر گذاری بیشتری دارند و می توانند در آگاه سازی مردم موثر باشند و استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد گامی موثر در راستای اجرای برنامه های پیشگیری از اعتیاد دارد.

منشا بسیاری از آسیب های اجتماعی بویژه اعتیاد از هم گسیختگی خانواده هاست و اغلب جرایم جامعه ریشه در اعتیاد دارد تلاش در جهت پیشگیری اعتیاد تداوم راه شهدای مبارزه با مواد مخدراست.

پدر و مادران عزیز هر روز 3 سؤال از خودشان بپرسند و جواب آن را بدانند ، فرزند من کجاست؟ با چه کسی هست؟ چه کاری انجام می دهد؟ زیرا ریشه کنی اعتیاد در جامعه مستلزم هوشیاری والدین است.غفلت از آگاه سازی جامعه موجب گسترش اعتیاد خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->