مهاجرانی پس از تماشای فیلم «پیرپسر»: فضای فرهنگی باید مجال گفت‌و‌گو بدهد همایون، بازیگر معروف سینمای پیش از انقلاب، درگذشت گیشه داغ؛ رقابت کمدی‌ها با فیلم پرحاشیه این روزهای سینما رئیس سازمان سینمایی: سینما در روزهای جنگ تعطیل نشد + تصاویر ابوالفضل پورعرب گواهینامه درجه یک هنری گرفت + عکس نگاهی به قسمت اول سریال «از یاد رفته» | نمایشی از روابط پیچیده و پرتنش مراسم یادبود یعقوب صباحی در تماشاخانه ایران‌شهر روایت واکین فینیکس از وحشتناک‌ترین شب زندگی‌‌اش ویدئو | گریم سنگین پرویز پرستویی در سریال «شکارگاه» کافکا و همسر شکسپیر در پنجاهمین دوره جشنواره تورنتو بیانیه خانه مطبوعات خراسان رضوی درباره ممانعت از ورود رسانه‌ها به حوزه کنکور در دانشگاه فردوسی مشهد دبیر هفته کتاب در سال ۱۴۰۴ را بشناسید پربیننده‌ترین سریال‌های ۲۰۲۵ را بشناسید ساخت یک مجموعه مستند درباره سپهبد شهید غلامعلی رشید برگزاری آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی بازگشت «کامرون دیاز» به سینما پس از ده سال
سرخط خبرها

معرفی کتاب «فاطمه (س) از نگاه علی (ع)» نوشته محمد محمدیان

  • کد خبر: ۹۲۵۹۸
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۲
معرفی کتاب «فاطمه (س) از نگاه علی (ع)» نوشته محمد محمدیان
کتاب «فاطمه (س) از نگاه علی (ع)»، نوشته محمد محمدیان و روایت زندگی حضرت زهرا (س) از نگاه امیرالمومنین (ع) است.

به گزارش شهرآرانیوز - کتاب «فاطمه (س) از نگاه علی (ع)»، نوشته محمد محمدیان و روایت زندگی حضرت زهرا (س) از نگاه امیرالمومنین (ع) است.

نویسنده در بخشی از مقدمه می‌نویسد: «براى ترسیم چهره ملکوتى دخت رسول خدا (ص) و تبیین ابعاد شخصیت بی ‏نظیر زهراى اطهر (س) کسى بهتر از امیرالمومنین (ع) نمی‌تواند لب به سخن بگشاید. امیرالمومنین (ع) از عمق ایمان و صفاى دل فاطمه (س) خبر داشت و اوج گرفتن وى را در آسمان معرفت شاهد بود و از تلاطم امواج محبت در سینه دریایى زهرا حکایت‌ها داشت. امیرالمومنین (ع) عظمت روح زهرا را می‌شناخت و تعظیم ملائکه بزرگ الهى را در برابر استوارى و صلابت وی مشاهده کرده بود و بر خود می‏ بالید که همسرى همچون زهرا دارد.»

در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «یکی از حقوق حتمی فرزندان که برعهده والدین است، انتخاب نام زیبا برای آنان است. در کلمات رسول خدا (ص) و ائمه معصومین (ع) تاکید فراوانی بر این حق فرزندان شده است، تاآنجاکه این حق را در کنار حق تعلیم و تربیت و حق ازدواج قرار داده اند...

«فطم» در لغت به معنای بریدن و قطع شدن است. به کودکی که از شیر گرفته می‌شود، فطیم می‌گویند. در ترک عادت نیز از این کلمه استفاده می‌شود که به دلیل فاصله گرفتن از عادت و قطع نمودن آن است، بنابراین معنای لغوی فاطمه، بریده شدن و جدایی و منقطع گشتن است. اما از چه چیزی بریده و منقطع گشته است، نیاز به توضیح دارد که در کلمات معصومین (ع) به این سوال در سطوح مختلفی پاسخ داده شده است.

در حدیثی، به بریده شدن حضرت فاطمه (س) و فرزندانش از آتش جهنم اشاره و در احادیث دیگر به بریده شدن از شر و بدی تاکید شده است. امام صادق (ع) به یونس فرمود: آیا می‌دانی چرا فاطمه، فاطمه نامیده شده است؟ عرض کرد: شما دلیل آن را بفرمایید. حضرت فرمود: «فطمت من الشر»؛ برای اینکه از شر بریده شده و در بعضی از روایات، به بریده شدن دست مردم از معرفت آن بزرگوار اشاره شده است. امام صادق (ع) فرمودند: و فاطمه، فاطمه نامیده شد؛ برای اینکه مردم از شناخت وی ناتوانند.

حضرت فاطمه (س) نام‌های دیگری نیز دارند که هرکدام از آن‌ها نشانگر جهتی از شخصیت آن بزرگوار بوده و ما را به جهتی از فضایل وی راهنمایی می‌کند.

جابر از امام صادق (ع) دلیل نامیده شدن حضرت فاطمه (س) به زهرا را پرسید. حضرت فرمودند: «خداوند بزرگ او را از نور و عظمت خویش آفرید. هنگامی که نور وجود فاطمه (س) درخشیدن گرفت، آسمان‌ها و زمین با نور وی روشن شدند و دیدگان ملائکه خیره گشت. تمامی ملائکه در برابر خداوند به سجده افتادند و عرضه داشتند: معبود ما و مولای ما! این چه نوری است که این چنین تابان است و درخشندگی دارد؟»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->