به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از دیلی میل، پروفسور تیم اسپکتور اپیدمیولوژیست بریتانیایی هشدار داده است که علائم اومیکرون بیشتر شبیه علائم سرماخوردگی کلاسیک است تا کووید و تزریق واکسن احتمالاً به کاهش علائم شدید ویروس در صورت ابتلا به بیماری کمک میکند.
تجزیه و تحلیل موارد در لندن، جایی که این ویروس جدید با بیشترین سرعت در حال رشد است، شایعترین علائم ویروس را بین ۳ تا ۱۰ دسامبر گزارش کرد: آبریزش بینی، سردرد، خستگی، عطسه و گلو درد. هیچ یک از اینها علائم کلاسیک ویروس کرونا نیست یعنی: سرفه مداوم، درجه تب بالا یا تغییر و از دست دادن حس چشایی و بویایی. اسپکتور، میگوید: «علائم اومیکرون را که شبیه علائم سرماخوردگی است تشخیص بدهید. علائم اومیکرون عمدتاً علائم سرماخوردگی، آبریزش بینی، سردرد، گلودرد و عطسه است بنابراین افراد باید در خانه بمانند، زیرا ممکن است کرونا باشد.
پروفسور اسپکتور در اظهارنظرهای این هفته گفته است که علائم «کلاسیک» کووید مانند تب، سرفه یا از دست دادن بویایی، اکنون فقط در تعداد کمی از موارد وجود دارد؛ و او اضافه کرد که به نظر میرسد اومیکرون از تاثیرگذاری واکسنها در برابر ابتلا کم میکند، اما این واکسنها همچنان برای همه مردم جهان حیاتی هستند. او گفت: «ما همچنین شاهد دو تا سه برابر بیشتر شدن ابتلاهای خفیف اومیکرونی هستیم که از دلتا بیشتر میشوند.»
مطالعات مختلفی در رابطه با این انجام شده که اومیکرون تا چه اندازه سریع است. بررسیهای اولیه نشان داده است که اومیکرون ۷۰ برابر از دلتا سریعتر میباشد.
گروهی از محققان دانشگاهی در هنگ کنگ همچنین دریافتند که نوع جدید ۱۰ برابر کندتر از نسخه قبلی خود در ریهها تکثیر میشود. این یافته به این نظریه میافزاید که اومیکرون نسبت به انواع گذشته خفیفتر است.
محققان بافت ریه را در آزمایشگاه در معرض سویه اصلی کووید که سال گذشته در ووهان شناسایی شد، همراه با دو نوع آن قرار دادند تا نحوه رفتار ویروسها پس از عفونت را مقایسه کنند.
اومیکرون در این آزمایش سریعتر در برونش تکثیر شد. برونش جایی در لولههایی است که نای و ریهها را به هم متصل میکنند.
مشخص شد که دلتا خیلی سریعتر در ریهها تکثیر میشود، جایی که بیشتر ویروس میتواند منجر به شدیدترین بیماری شود.
این یافته ممکن است سرنخ بیولوژیکی پشت این باشد که چرا پزشکان اصرار دارند افراد آلوده به این سویه فقط علائمی شبیه سرماخوردگی دارند.
اما از سویی دیگر آزمایشات دیگری انجام شده که مدعی است اومیکرون آن طور که میگویند خفیف و ملایم نیست.
در حال حاضر تعداد کمتری از بیماران مبتلا به کووید در مقایسه با موجهای قبلی در بخشهای بیمارستانی در آفریقای جنوبی بستری میشوند و این امیدها را برانگیخته است که این سویه نسبت به رقبای قبلی کشندهتر است.
اما این نظریه که اومیکرون خفیفتر است فعلا از سویی گروهی از دانشمندان و ویروس شناسان بریتانیایی رد شده چرا که به اعتقاد آنها اومیکرون در شرایطی بروز کرده که جمعیت زیادی از مردم جهان واکسینه شده اند بنابراین مقابل ویروسها قوی ترند.
شاید اگر واکسنی در کار نبود آنگاه اومیکرون از دلتا قویتر و خطرناکتر بود. البته همه اینها هنوز تایید نشده است، اما چیزی که مشخص به نظر میرسد این است که اومیکرون علائمی همانند سرماخوردگی خفیف دارد.
منبع: جام جم آنلاین