ویدئو| اظهارات ظریف درباره موضوع حجاب و حقوق بشر در گفت‌وگو با سی.ان.ان انتصاب مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل‌رسانه شهرداری و مدیر منطقه سه شهرداری مشهدمقدس برگزاری نشست هم‌اندیشی بین دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در خصوص برنامه‌ریزی‌های لازم برای ایام چراغ برات جانمایی و نصب ۳۳ نمایشگر شهری در مشهد پویش شمس، آموزش نکات بهداشتی و سلامتی زنان و کودکان به بانوان محلات حاشیه شهر مشهد + ویدئو هوای ۹ منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۳ بهمن ۱۴۰۳) بازدید استاندار خراسان رضوی از سد شوریجه و تصفیه‌خانه‌های شماره ۷ و التیمور مشهد (۲ بهمن ۱۴۰۳) مهم‌ترین پروژه ایمن‌سازی رانندگی در بولوار وکیل‌آباد مشهد در حال اتمام است مدیر اجرایی مراکز معاینه فنی خودرو مشهد: ۲۰ درصد خودرو‌های زیر چهار سال در مرحله نخست معاینه فنی رد شدند آغاز رنگ‌آمیزی جداول طرح استقبال از بهار ۱۴۰۴ از ۴ بهمن‌ماه در مشهد افزایش ۲ برابری توفقگاه‌های ناوگان باری سنگین در ششمین دوره مدیریت شهری مشهد عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد: ۶۰ درصد پروژه سیاهه انتشار آلاینده‌های هوای شهر مشهد، تا پایان ۱۴۰۳ تکمیل می‌شود ارجاع ۷۹۱ مورد کشتار غیربهداشتی به مراجع قضایی در خراسان رضوی طی ۹ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ سامان‌دهی کرانه کشف‌رود مشهد با احداث بوم‌پارک مسئول مرکز پالایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهر مشهد: سالانه ۲۵۰ هزار تن انواع آلاینده هوا در شهر مشهد منتشر می‌شود سهم ۶۴ درصدی منابع متحرک از آلاینده‌های محیط زیست مشهد رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد مطرح کرد: توجه ویژه به هوشمندسازی و تحقق شهر هوشمند در مشهد هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط سالم قرار دارد (۲ بهمن ۱۴۰۳) برگزاری سومین دوره مسابقات نوجوانان مشهدی با محوریت انقلاب اسلامی
سرخط خبرها

مشهدالرضا (ع) پرنشاط و شاداب در نوروز ۱۴۰۱

  • کد خبر: ۹۲۶۱۷
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۴
مشهدالرضا (ع) پرنشاط و شاداب در نوروز ۱۴۰۱
حسن منصوریان - رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت و گردشگری شورای اسلامی شهر مشهد

نیاز انسان امروز به هنر ازجمله نیاز‌هایی است که به استدلال نیاز ندارد. زیرا هر انسانی، با هر سطحی از فرهنگ، فکر و اندیشه‌ای، به این موضوع آگاه است. میراث‌فرهنگی و آثار فرهنگی به‌جامانده از اقوام و پیشینیان از مشخصه‌های پیشرفت و تعالی یک جامعه هستند.

درست است که آثار تاریخی، بناها، ساختمان‌ها، مساجد وسازه‌های باارزش تاریخی نیز میراث گران‌بهایی برای جوامع به حساب می‌آیند، اما آنچه در ارتقای فرهنگی جامعه مؤثر است، هنر فرهنگی یا فرهنگ هنری است. به‌عبارت دیگر، نتیجه آثار فرهنگی هنرمندان اعم از کتاب‌ها، اشعار، خطاطی، نقاشی، تصویرگری و... باور‌ها و ارزش‌های جوامع را منتقل می‌سازند و نشان‌دهنده هویت و اصالت یک جامعه هستند. رهبر معظم انقلاب نیز بار‌ها فرموده‌اند که «هنر در اسلام هم وسیله است و هم هدف.»

اگر محتوایی خوب در قالبی خوب عرضه نشود، جنبه زیبایی‌اش را از دست می‌دهد و ضد اثر می‌شود؛ بنابراین عقل و قلب باید در کنار یکدیگر و هماهنگ باشند و این مسئله به هنر برمی‌گردد.

هنر یعنی مهندسی و مدیریت یک موضوع به‌طور کامل. در قرآن نیز به فصاحت و بلاغت، شیوایی و زیبایی هم تأکید شده است و چه‌بسا ساختار‌های سنگینی که در قالبی زیبا و هنری بیان شده است تا بر دل‌ها تأثیر بگذارد و با انسان‌ها ارتباط برقرار شود.

دراین میان شهر فضایی است از فعالیت‌ها، کارکرد‌های گوناگون فرهنگی، اجتماعی، اداری، تجاری و... که عناصر و اجزای شهری به‌صورتی آراسته، هماهنگ و واجد نظم با ارزش‌های بصری و کالبدی سازمان یافته است. مهم‌ترین نکته‌ای که از فضای شهر به ذهن متبادر می‌شود، هویت است و نخستین نشانه هویتی هر شهر یا منطقه، سیمای شهری خواهد بود.

در سال‌های اخیر بسیاری از مناطق شهری به‌علت دگرگونی‌های اقتصادی، صنعتی و تغییرات بافت جمعیتی، دستخوش تغییرات عمده فرهنگی شده‌اند و یکی از راه‌حل‌هایی که می‌تواند مانعی دربرابر نابودی هویت و فرهنگ و تاریخ مردم شود، استفاده از نماد‌ها و المان‌ها در شهرهاست.

امروز که هویت شهر‌ها با شتاب زیادی دستخوش تغییرات است، جایگاه‌های (یادمان‌های) شهری به‌عنوان عناصر هویت‌بخش شهر دوچندان می‌نماید و نقش مهمی در فرایند شکل‌گیری، تغییر و بازتولید هویت شهری دارند و با قرارگیری در فضا‌های عمومی به‌عنوان مکان‌های ملموس، نقاط مهم و اثرگذار شهر می‌توانند باعث هویت‌بخشی و ارتقای سطح معنوی، فرهنگی و اجتماعی شهروندان شوند.

خدمت‌رسانی مجاوران به خیل عظیم زائران مرقد مطهر امام رضا (ع) در مشهد، تاریخی کهن و سرشار از خاطرات دارد. همچنان‌که بایسته‌های میزبانی از زائران نیز همواره بخش مهمی از دغدغه‌های مدیریت‌شهری در این شهر بوده است. توجه به آراستگی فضا‌های همگانی و استفاده از ظرفیت هنر در افزودن معنا و کیفیت بصری به شهر، موجب برگزاری سلسله‌جشنواره‌های سالانه‌ای از سال۱۳۸۷ شد.

تاکنون ۱۳دوره این جشنواره در دوره‌های مدیریت‌شهری برگزار شده که دچار نوعی تکرار شده است؛ بنابراین نیازمند نگاهی برای نشر معارف انسان‌ساز رضوی در مقیاس جهانی است. اکنون، در چهاردهمین سال برگزاری جشنواره، قرار است میزبانی از آثار هنری در تراز بین‌المللی نیز به تجربه‌های گذشته افزوده شود و فصلی جدید از جلوه‌های هنر شهری در «جهان‌شهر برکت و کرامت» آغاز شود.

«جشنواره هنر‌های شهری مشهد» در روز‌های بانشاط نوروز، فضای شهر را به نمایشگاهی بزرگ از آثار هنرمندان ایرانی از مجسمه‌سازان، معماران، طراحان گرافیک محیطی، نقاشان و… تبدیل کرده و بخشی از خاطرات معاصر مشهد را شکل داده است.

هدف از برگزاری این جشنواره، ایجاد رویکرد مفهومی و موضوعی به مباحث هویتی و تاریخی مشهد است. در بخش بین‌الملل این جشنواره از هنرمندان داخل و خارج از کشور دعوت شده است تا با انتشار مفاهیم و گفتمان رضوی، شهر مشهد را با نگاه جهان‌شهر برکت و کرامت ارتقا دهند.

تلاش می‌کنیم با کمک از خلاقیت‌ها، نماد‌های زیبا از آثار هنرمندان و کارشناسان امور شهرآرایی در آستانه روز‌های آغازین بهار که مصادف است با میلاد باسعادت منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) و بهار قرآن در فضای عمومی شهر جانمایی شود تا همگام با نوشدن طبیعت، فضایی پربهجت در راستای افزایش روحیه نشاط و شادابی به شهروندان مشهدالرضا (ع) و زائران و مسافران نوروزی پدید آوریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->