تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر
سرخط خبرها

دارو‌های «ام‌اس» ۱۳۰۰ درصد گران‌تر

  • کد خبر: ۹۲۷۱۰
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۵
دارو‌های «ام‌اس» ۱۳۰۰ درصد گران‌تر
مدیرعامل انجمن ام اس خراسان رضوی: هرماه ۳۰ تا ۴۰ بیمار جدید ام اس در مشهد شناسایی می‌شود

لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ به گفته متولیان حوزه تأمین داروی استان، باوجود اضافه شدن ماهانه ۳۰ تا ۴۰ نفر به آمار بیماران ام اس در مشهد، چندماه است که دارو‌های رایگان داخلی مبتلایان ام اس به مبلغی بین ۱۶۰ تا ۵۰۰ هزار تومان رسیده و برخی دارو‌های خارجی نیز ۸ تا ۱۰ میلیون تومان در بازار فروخته می‌شود.
۲ روز پیش حیدر محمدی، مدیرکل امور دارویی سازمان غذاودارو، اعلام کرد که در کشور حدود ۳۸تا۴۰قلم کمبود دارو داریم که اگر تا آخر سال ارز لازم تأمین نشود، کمبود‌های دارویی به ۴۰۰تا۵۰۰ قلم دارو خواهد رسید.

افزایش قیمت در برخی اقلام دارویی

بررسی‌های میدانی خبرنگار ما از نحوه توزیع و پخش دارو در بازار عرضه، از افزایش قیمت در برخی اقلام و نیز کمبود در گروهی دیگر از اقلام دارویی بیماری ام اس در شهر حکایت دارد. در این باره مسئولان بخش توزیع دارو در داروخانه هلال احمر مشهد اعلام کردند که «دی‌متیل فومارات» در داروخانه موجود نیست. بخش اطلاعات دارویی داروخانه امام (ره) نیز در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره افزایش قیمت چندبرابری برخی دارو‌های خارجی، گفت: برخی دارو‌هایی که به تازگی خریده شده، با افزایش قیمت روبه روست.

ادامه افزایش قیمت‌ها در سال آینده

دبیر انجمن داروسازان خراسان رضوی نیز به خبرنگار ما گفت:، چون ارز دولتی برای برخی دارو‌های خارجی برداشته شده است، بی شک سال آینده افزایش قیمت چندبرابری در عرضه دارو‌ها را شاهد خواهیم بود.
محمدرضا افخمی با بیان اینکه برخی دارو‌های ام اس وارداتی است، افزود: آمپول‌های «بتافرون» و «آوونکس» وارداتی است و باید با ارز به کشور وارد شوند. در وضعیت کنونی که ارز حدود ۳۰ هزار تومان است، طبیعی است که افزایش قیمت در داروی وارداتی اتفاق بیفتد.

بیمه زیربار افزایش قیمت داروی داخلی نمی‌رود

مدیرعامل انجمن ام اس خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: در بخش بیماری ام اس ۲ دسته داروی تولید داخل و خارج داریم. در گذشته بخش عمده‌ای از دارو‌های داخلی برای مبتلایان رایگان عرضه می‌شد.
سیدسعید سیدزادگان افزود: به تازگی در ارائه دارو‌های داخلی، شرکت‌های داروساز افزایش قیمت را لحاظ کرده اند و از سوی دیگر بیمه‌ها نیز زیربار این افزایش قیمت‌ها نرفته اند. این موضوع باعث شد تا بیماران برای دریافت این نوع دارو‌ها که قبلا رایگان عرضه می‌شد، مجبور به پرداخت هزینه شوند.

وی با بیان اینکه قیمت این دارو‌ها بعد از حذف ارائه رایگان از ۱۶۰ هزار تومان تا ۴۰۰ هزار تومان متفاوت است، افزود: بیمار هرماه باتوجه به وضعیتش باید مبالغ زیادی را برای تأمین دارو هزینه کند.
وی اظهار کرد: برخی دارو‌های خارجی توسط شرکت‌هایی که در ایران نمایندگی داشتند، به بیماران عرضه می‌شد. این دارو‌ها در گذشته یارانه داشت، اما در وضعیت کنونی برخی یارانه‌ها برداشته شده است و این دارو‌ها با ارز آزاد وارد می‌شود.

افزایش دست کم ۱۳ برابری در برخی اقلام دارویی

سیدزادگان ادامه داد: دارویی که پیش از این با دفترچه بیمه ۶۰۰ هزار تومان عرضه می‌شد، اکنون به رقم ۸ تا ۱۰ میلیون تومان رسیده است و این یعنی افزایش دست کم ۱۳۰۰ درصدی در برخی اقلام دارویی.
وی بیان کرد: قسمتی از این افزایش قیمت‌ها را بیمه‌ها می‌پردازند، اما بیمار دیگر نمی‌تواند این دارو را استفاده کند. چون هزینه اش زیاد است. بسیاری از بیماران از اقشار آسیب پذیر هستند و علاوه بر آن، هزینه‌های جانبی بیماری ام اس هم زیاد است.

بیش از ۴۰۰۰ بیمار مبتلا به ام اس در استان

مدیرعامل انجمن ام اس خراسان رضوی گفت: در انجمن ام اس کار خیریه انجام می‌شود و ما بودجه دولتی نداریم. به طور میانگین در هرماه بین ۳۰ تا ۴۰ نفر به تعداد بیماران ام اس در مشهد اضافه می‌شود. این بیماری در هیچ نقطه دنیا درمان قطعی ندارد. سیدزادگان افزود: در کل استان بیشتر از ۴۰۰۰ نفر مبتلا به ام اس وجود دارند که بسیاری از آن‌ها تمکن مالی برای تهیه دارو ندارند.
وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت‌ها حدود ۳ ماه است که روی دارو‌ها اعمال شده است، بیان کرد: متوسط هزینه تأمین دارو برای هر بیمار مبتلا به ام اس پیش از گرانی دارو بین ۵۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برآورد شده بود، اما این رقم با این اوضاع چندبرابر شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->