سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم
سرخط خبرها

تماشای رنج دیگران | وقتی یک عکاس خبری رسالت‌ خود را فراموش می‌کند

  • کد خبر: ۹۲۷۱۷
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۰
تماشای رنج دیگران | وقتی یک عکاس خبری رسالت‌ خود را فراموش می‌کند
انتشار ویدئوی گفتگو‌ی عکاس ایرانی با مادر افغانستانی درباره فروش کودک‌اش واکنش‌های زیادی را در فضای مجازی به همراه داشت.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ عکاسی خبری یکی از ژانر‌های مهم در دنیای عکاسی است که در چند دهه اخیر نقش زیادی در روایت واقعی اتفاقات داشته و براساس تعریفی که از آن ارائه شده است؛ عکاسان خبری، همان نویسندگان مقاله و مخبران خبر به وسیله تصویر یا همان عکس هستند. عکاسان خبری در ایران هم نقش مهمی در ثبت اتفاقات مهم تاریخی مثل انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و بلایای طبیعی داشته اند.

تحولات مهم سیاسی و اجتماعی در افغانستان باعث شده است که این کشور به یکی از مهم‌ترین جغرافیا‌ها برای عکاسان خبری دنیا تبدیل شود. کشوری که در چهاردهه اخیر دستخوش تحولات سیاسی و جنگ‌های مختلف بوده و در طول این سال‌ها عکس‌های مهمی از آن کشور ثبت و منتشر شده است.

در طول سال‌های گذشته، عکاسان ایرانی زیادی به افغانستان سفر کردند و با ثبت عکس‌هایی از رنج و درد مردم مظلوم این کشور، سهم مهمی در انعکاس واقعی اتفاقاتی که در آن جغرافیا در حال وقوع بود، داشته اند.

پس از آنکه طالبان دوباره در افغانستان به قدرت رسیدند، عکاسان ایرانی اولین افرادی بودند که برای پوشش اتفاقات به هرات، کابل، پنجشیر و شهر‌های دیگر این کشور سفر کرده اند و عکس‌های آن‌ها به منبعی مهم برای آگاهی از وضعیت امروز مردم افغانستان تبدیل شد.

تماشای رنج مردم افغانستان که این روز‌ها به دلیل وضعیت اقتصادی نابسامان آن کشور از شرایط خوبی برخوردار نیستند، باعث شد که بعضی عکاسان با فراموش کردن رسالت واقعی خود که ثبت اتفاقات و تلاش برای اطلاع رسانی صحیح از وضعیت مردمی است که تحت تأثیر سیاست‌های نادرست قرار گرفته اند و برای حل مشکلات اقتصادی خود ناچار هستند تا فرزندان خود را به دیگران بفروشند، به سوژه یکی از این عکاسان تبدیل شد و متأسفانه غفلت این عکاس و انتشار ویدئویی از این اتفاق با واکنش‌های زیادی در فضای مجازی مواجه شد.

تماشای گفتگو با مادری که قصد داشته از روی ناچاری فرزند خود را بفروشد، رنج زیادی را به قلب انسان وارد می‌کند.

«بهروز مهری» عکاس صاحب نام ایرانی در واکنش به این ویدئو نوشته است: «ویدئویی که یلدا معیری منتشر کرد، سقوط اخلاقی و حرفه‌ای یک انسان و عکاس خبری است. پس از گذشت ۲ روز ایشان حتی حاضر به عذرخواهی هم نشده است. در این شرایط انجمن صنفی عکاسان مطبوعات باید اظهارنظر کند و درباره ادامه عضویت وی تصمیم بگیرد تا شاید شاهد تکرار چنین رفتار‌های غیرانسانی نباشیم.»

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->