آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آنتی‌بیوتیک عفونت‌های سخت درمان کشف شد

  • کد خبر: ۹۲۸۰۸
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۳
آنتی‌بیوتیک عفونت‌های سخت درمان کشف شد
دانشمندان موفق شدند تا آنتی بیوتیکی را کشف کنند که با تحریک سیستم ایمنی تطبیقی علیه طیف وسیعی از باکتری‌ها عمل کرده و عفونت‌های سخت درمان را از بین ببرند.

به گزارش شهرآرانیوز، در حال حاضر در سطح جهانی، لیست باکتری‌هایی که به درمان با تمام گزینه‌های آنتی بیوتیکی موجود مقاومت نشان می‌دهد، در حال افزایش بوده و تنها تعداد کمی از آنتی بیوتیک‌های موثر وجود دارند بنابراین نیاز مبرمی به آنتی بیوتیک‌های جدید برای جلوگیری از بحران‌های بهداشت عمومی احساس می‌شود.  

افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی نشانگر این است که جهان در حال ورود به عصر پسا آنتی بیوتیک است که می‌تواند بسیاری از عفونت‌های رایج را غیرقابل درمان کرده و بسیاری از روش‌های درمانی اصلی پزشکی مدرن از جمله جراحی، شیمی درمانی و پیوند اعضا را غیرممکن کند.

بر اساس تحقیقات اخیر، میکروب‌ها یا باکتری‌های بیمارستانی می‌توانند توسط دسته جدیدی از آنتی بیوتیک‌ها از بین بروند. این دارو‌های جدید به عنوان یک نقطه عطف بالقوه در مقابله با مقاومت ضد میکروبی (AMR) توصیف شده اند که نخستین کشف در نوع خود طی بیش از سه دهه اخیر است.  

سازمان جهانی بهداشت (WHO) مقاومت ضد میکروبی را به عنوان یکی از ۱۰ تهدید بزرگ جهانی بهداشت عمومی علیه بشریت اعلام کرده است.  تخمین زده می‌شود تا سال ۲۰۵۰، عفونت‌های مقاوم به آنتی بیوتیک، هر ساله باعث مرگ ده میلیون نفر شود.

به گفته محققان موسسه آناتومی و زیست شناسی ویستار (Wistar) این دارو‌های جدید با تحریک سیستم ایمنی تطبیقی علیه طیف وسیعی از باکتری‌ها مانند استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) و کلستریدیوم دیفیسیل عمل می‌کنند.

دکتر دوتیوالا از مرکز واکسن و ایمونوتراپی ویستار در این رابطه گفت: ما یک استراتژی خلاقانه و دوجانبه برای توسعه مولکول‌های جدید اتخاذ کردیم که می‌توانند عفونت‌های سخت درمان را از بین برده و در عین حال پاسخ ایمنی طبیعی میزبان را تقویت کنند.

اوج کشف آنتی بیوتیک‌ها در دهه ۱۹۵۰ - ۶۰ میلادی بود. آخرین موردی که به دست پزشکان رسید به سال ۱۹۸۷ برمی گردد. میکروب‌ها از آن زمان نسبت به دارو‌ها بسیار مقاوم شده اند؛ بنابراین این تیم پژوهشی روی یک مسیر متابولیک برای بیشتر باکتری‌ها تمرکز کردند که در انسان وجود ندارد.

این مسیر که متیل اریتریتول فسفات (MEP) نامیده می‌شود، مسئول بیوسنتز ایزوپرنوئید‌ها یا مولکول‌های مورد نیاز برای بقای سلول در بیشتر باکتری‌های بیماری زا است. این آزمایشگاه یک آنزیم ضروری را در این فرآیند به نام IspH مورد هدف قرار داده و این ماده شیمیایی را مسدود کرده تا میکروب‌ها را از بین ببرد. این رویکرد می‌تواند پیامد‌هایی برای کل باکتری‌های جهان داشته باشد. این نسل جدید، آنتی بیوتیک‌های ایمنی دوگانه (DAIA) نامگذاری شده‌اند.

دکتر دوتیوالا در این رابطه توضیح می‌دهد: ما فکر کردیم که مهار سیستم ایمنی برای حمله همزمان به باکتری‌ها در دو جبهه مختلف، ایجاد مقاومت را برای آن‌ها دشوار می‌کند.

گفتنی است این آنتی بیوتیک‌های جدید در آزمایش‌های انجام شده، سیستم ایمنی را با فعالیت و ویژگی قوی‌تر از بین بردن باکتری‌ها نسبت به بهترین آنتی بیوتیک‌های فعلی تحریک کردند. این موارد شامل نمونه‌های انسانی از انواع باکتری‌های ایجاد کننده بیماری مقاوم به آنتی بیوتیک از جمله MRSA و E. coli بود. این دارو‌ها در آزمایش روی موش‌ها نیز بهتر از آنتی بیوتیک‌های سنتی عمل کردند.

شرح کامل این تحقیقات و نتایج آن در آخرین شمار مجله طبیعت (Nature) منتشر شده و قابل دسترس است.  

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->