برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی (۵ اسفند ۱۴۰۳) علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان اسیدپاشی هولناک به دختر دانشجو | محکوم خسته از حبس
سرخط خبرها

آنتی‌بیوتیک عفونت‌های سخت درمان کشف شد

  • کد خبر: ۹۲۸۰۸
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۳
آنتی‌بیوتیک عفونت‌های سخت درمان کشف شد
دانشمندان موفق شدند تا آنتی بیوتیکی را کشف کنند که با تحریک سیستم ایمنی تطبیقی علیه طیف وسیعی از باکتری‌ها عمل کرده و عفونت‌های سخت درمان را از بین ببرند.

به گزارش شهرآرانیوز، در حال حاضر در سطح جهانی، لیست باکتری‌هایی که به درمان با تمام گزینه‌های آنتی بیوتیکی موجود مقاومت نشان می‌دهد، در حال افزایش بوده و تنها تعداد کمی از آنتی بیوتیک‌های موثر وجود دارند بنابراین نیاز مبرمی به آنتی بیوتیک‌های جدید برای جلوگیری از بحران‌های بهداشت عمومی احساس می‌شود.  

افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی نشانگر این است که جهان در حال ورود به عصر پسا آنتی بیوتیک است که می‌تواند بسیاری از عفونت‌های رایج را غیرقابل درمان کرده و بسیاری از روش‌های درمانی اصلی پزشکی مدرن از جمله جراحی، شیمی درمانی و پیوند اعضا را غیرممکن کند.

بر اساس تحقیقات اخیر، میکروب‌ها یا باکتری‌های بیمارستانی می‌توانند توسط دسته جدیدی از آنتی بیوتیک‌ها از بین بروند. این دارو‌های جدید به عنوان یک نقطه عطف بالقوه در مقابله با مقاومت ضد میکروبی (AMR) توصیف شده اند که نخستین کشف در نوع خود طی بیش از سه دهه اخیر است.  

سازمان جهانی بهداشت (WHO) مقاومت ضد میکروبی را به عنوان یکی از ۱۰ تهدید بزرگ جهانی بهداشت عمومی علیه بشریت اعلام کرده است.  تخمین زده می‌شود تا سال ۲۰۵۰، عفونت‌های مقاوم به آنتی بیوتیک، هر ساله باعث مرگ ده میلیون نفر شود.

به گفته محققان موسسه آناتومی و زیست شناسی ویستار (Wistar) این دارو‌های جدید با تحریک سیستم ایمنی تطبیقی علیه طیف وسیعی از باکتری‌ها مانند استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) و کلستریدیوم دیفیسیل عمل می‌کنند.

دکتر دوتیوالا از مرکز واکسن و ایمونوتراپی ویستار در این رابطه گفت: ما یک استراتژی خلاقانه و دوجانبه برای توسعه مولکول‌های جدید اتخاذ کردیم که می‌توانند عفونت‌های سخت درمان را از بین برده و در عین حال پاسخ ایمنی طبیعی میزبان را تقویت کنند.

اوج کشف آنتی بیوتیک‌ها در دهه ۱۹۵۰ - ۶۰ میلادی بود. آخرین موردی که به دست پزشکان رسید به سال ۱۹۸۷ برمی گردد. میکروب‌ها از آن زمان نسبت به دارو‌ها بسیار مقاوم شده اند؛ بنابراین این تیم پژوهشی روی یک مسیر متابولیک برای بیشتر باکتری‌ها تمرکز کردند که در انسان وجود ندارد.

این مسیر که متیل اریتریتول فسفات (MEP) نامیده می‌شود، مسئول بیوسنتز ایزوپرنوئید‌ها یا مولکول‌های مورد نیاز برای بقای سلول در بیشتر باکتری‌های بیماری زا است. این آزمایشگاه یک آنزیم ضروری را در این فرآیند به نام IspH مورد هدف قرار داده و این ماده شیمیایی را مسدود کرده تا میکروب‌ها را از بین ببرد. این رویکرد می‌تواند پیامد‌هایی برای کل باکتری‌های جهان داشته باشد. این نسل جدید، آنتی بیوتیک‌های ایمنی دوگانه (DAIA) نامگذاری شده‌اند.

دکتر دوتیوالا در این رابطه توضیح می‌دهد: ما فکر کردیم که مهار سیستم ایمنی برای حمله همزمان به باکتری‌ها در دو جبهه مختلف، ایجاد مقاومت را برای آن‌ها دشوار می‌کند.

گفتنی است این آنتی بیوتیک‌های جدید در آزمایش‌های انجام شده، سیستم ایمنی را با فعالیت و ویژگی قوی‌تر از بین بردن باکتری‌ها نسبت به بهترین آنتی بیوتیک‌های فعلی تحریک کردند. این موارد شامل نمونه‌های انسانی از انواع باکتری‌های ایجاد کننده بیماری مقاوم به آنتی بیوتیک از جمله MRSA و E. coli بود. این دارو‌ها در آزمایش روی موش‌ها نیز بهتر از آنتی بیوتیک‌های سنتی عمل کردند.

شرح کامل این تحقیقات و نتایج آن در آخرین شمار مجله طبیعت (Nature) منتشر شده و قابل دسترس است.  

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->