تصادف ۲ دستگاه پراید در جاده کلات ۹ مصدوم بر جا گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی تاثیر کرونا بر روح و روان| ۳۰ درصد مبتلایان به کرونا درگیر مه مغزی هستند سرنوشت متفاوت برای ۵ قاتل پای چوبه دار جاده کندوان یکطرفه شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) دستگیری نخستین سارقی که با پابندالکترونیکی قصد سرقت داشت ! خراسان رضوی بیش از ۹ هزار زائر حج تمتع آماده اعزام دارد پیش بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (فردا شنبه ۸ اردیبهشت) کشف ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق و دستگیری ۱۳ قاچاقچی در مرز‌های خراسان رضوی راهکار جدید وزارت راه و شهرسازی برای حاشیه‌نشینی| نوسازی بافت‌های فرسوده تسریع می‌شود فرونشست زمین در خیابان کلاهدوز مشهد + تصاویر (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداری اسکیمری قرار نگیریم؟ شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود برگزاری همایش روز روان‌شناس و مشاور در مشهد | ارتقای سلامت جامعه باعث تشخیص روان‌شناس‌نما‌ها می‌شود انفجار گاز در نیشابور، یک کشته و یک مصدوم بر جای گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) رییس سازمان حج و زیارت: میانگین سن حجاج امسال ۵۷ سال است جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد طی سال جاری (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) افزایش نسبی دما در غالب مناطق کشور تا اواسط هفته آتی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تالاب جازموریان جان دوباره گرفت ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود
سرخط خبرها

آنتی‌بیوتیک عفونت‌های سخت درمان کشف شد

  • کد خبر: ۹۲۸۰۸
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۳
آنتی‌بیوتیک عفونت‌های سخت درمان کشف شد
دانشمندان موفق شدند تا آنتی بیوتیکی را کشف کنند که با تحریک سیستم ایمنی تطبیقی علیه طیف وسیعی از باکتری‌ها عمل کرده و عفونت‌های سخت درمان را از بین ببرند.

به گزارش شهرآرانیوز، در حال حاضر در سطح جهانی، لیست باکتری‌هایی که به درمان با تمام گزینه‌های آنتی بیوتیکی موجود مقاومت نشان می‌دهد، در حال افزایش بوده و تنها تعداد کمی از آنتی بیوتیک‌های موثر وجود دارند بنابراین نیاز مبرمی به آنتی بیوتیک‌های جدید برای جلوگیری از بحران‌های بهداشت عمومی احساس می‌شود.  

افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی نشانگر این است که جهان در حال ورود به عصر پسا آنتی بیوتیک است که می‌تواند بسیاری از عفونت‌های رایج را غیرقابل درمان کرده و بسیاری از روش‌های درمانی اصلی پزشکی مدرن از جمله جراحی، شیمی درمانی و پیوند اعضا را غیرممکن کند.

بر اساس تحقیقات اخیر، میکروب‌ها یا باکتری‌های بیمارستانی می‌توانند توسط دسته جدیدی از آنتی بیوتیک‌ها از بین بروند. این دارو‌های جدید به عنوان یک نقطه عطف بالقوه در مقابله با مقاومت ضد میکروبی (AMR) توصیف شده اند که نخستین کشف در نوع خود طی بیش از سه دهه اخیر است.  

سازمان جهانی بهداشت (WHO) مقاومت ضد میکروبی را به عنوان یکی از ۱۰ تهدید بزرگ جهانی بهداشت عمومی علیه بشریت اعلام کرده است.  تخمین زده می‌شود تا سال ۲۰۵۰، عفونت‌های مقاوم به آنتی بیوتیک، هر ساله باعث مرگ ده میلیون نفر شود.

به گفته محققان موسسه آناتومی و زیست شناسی ویستار (Wistar) این دارو‌های جدید با تحریک سیستم ایمنی تطبیقی علیه طیف وسیعی از باکتری‌ها مانند استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) و کلستریدیوم دیفیسیل عمل می‌کنند.

دکتر دوتیوالا از مرکز واکسن و ایمونوتراپی ویستار در این رابطه گفت: ما یک استراتژی خلاقانه و دوجانبه برای توسعه مولکول‌های جدید اتخاذ کردیم که می‌توانند عفونت‌های سخت درمان را از بین برده و در عین حال پاسخ ایمنی طبیعی میزبان را تقویت کنند.

اوج کشف آنتی بیوتیک‌ها در دهه ۱۹۵۰ - ۶۰ میلادی بود. آخرین موردی که به دست پزشکان رسید به سال ۱۹۸۷ برمی گردد. میکروب‌ها از آن زمان نسبت به دارو‌ها بسیار مقاوم شده اند؛ بنابراین این تیم پژوهشی روی یک مسیر متابولیک برای بیشتر باکتری‌ها تمرکز کردند که در انسان وجود ندارد.

این مسیر که متیل اریتریتول فسفات (MEP) نامیده می‌شود، مسئول بیوسنتز ایزوپرنوئید‌ها یا مولکول‌های مورد نیاز برای بقای سلول در بیشتر باکتری‌های بیماری زا است. این آزمایشگاه یک آنزیم ضروری را در این فرآیند به نام IspH مورد هدف قرار داده و این ماده شیمیایی را مسدود کرده تا میکروب‌ها را از بین ببرد. این رویکرد می‌تواند پیامد‌هایی برای کل باکتری‌های جهان داشته باشد. این نسل جدید، آنتی بیوتیک‌های ایمنی دوگانه (DAIA) نامگذاری شده‌اند.

دکتر دوتیوالا در این رابطه توضیح می‌دهد: ما فکر کردیم که مهار سیستم ایمنی برای حمله همزمان به باکتری‌ها در دو جبهه مختلف، ایجاد مقاومت را برای آن‌ها دشوار می‌کند.

گفتنی است این آنتی بیوتیک‌های جدید در آزمایش‌های انجام شده، سیستم ایمنی را با فعالیت و ویژگی قوی‌تر از بین بردن باکتری‌ها نسبت به بهترین آنتی بیوتیک‌های فعلی تحریک کردند. این موارد شامل نمونه‌های انسانی از انواع باکتری‌های ایجاد کننده بیماری مقاوم به آنتی بیوتیک از جمله MRSA و E. coli بود. این دارو‌ها در آزمایش روی موش‌ها نیز بهتر از آنتی بیوتیک‌های سنتی عمل کردند.

شرح کامل این تحقیقات و نتایج آن در آخرین شمار مجله طبیعت (Nature) منتشر شده و قابل دسترس است.  

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->