سیلاب به سنگان خواف رسید نحوه اضافه کردن دوران سربازی به سوابق بیمه تامین اجتماعی اعلام شد تخلیه برخی از روستا‌های زیرکوه در خراسان‌جنوبی به‌علت سیلاب + عکس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) فوق‌العاده حقوق معلمان حق‌التدریس از مهر ماه ۲ برابر می‌شود نارضایتی توأمان مردم و متولیان درمان از  تعرفه‌های جدید پزشکی تشکیل باند سرقت پس از آزادی از زندان | دزدی از ده‌ها خودرو پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی و مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تداوم بارندگی‌ها تا شنبه هفته آینده خوراکی‌هایی که موجب کم‌آب شدن پوست می‌شوند تالاب کجی نمکزار نهبندان در خراسان جنوبی، ۳۰ درصد آبگیری شد همه مناطق آلوده به مواد مخدر در مشهد تا پایان سال برچیده می‌شوند اگر ضد آفتاب بزنیم آیا دچار کمبود ویتامین D می‌شویم؟ | بهترین عدد SPF برای ضد آفتاب زمان پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص شد؟ دو کشته بر اثر حادثه رانندگی درمحور قدیم تهران-ساوه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی | خون خشک شده بهتر از خون مایع است
سرخط خبرها

نگاهی به مجازات‌های قانونی منازعات و درگیری‌های خیابانی

  • کد خبر: ۹۳۳۴۴
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۴
نگاهی به مجازات‌های قانونی منازعات و درگیری‌های خیابانی
چنانچه منازعه به فوت منجر شود، همه اشخاص دخیل در این منازعه به یک تا ۳ سال حبس محکوم خواهند شد. حتی اگر رفتار یکی از آن‌ها به فوت منتهی شود، باز هم همه اشخاص درگیر در منازعه و حتی آن‌هایی که در فوت این شخص دخیل نبوده‌اند به حبس محکوم خواهند شد.

محمدمعین وطن‌خواه | شهرآرانیوز؛ امروزه شرایط زندگی اجتماعی، آلودگی هوا و ترافیک کلان‌شهر‌ها باعث شده است خواسته یا ناخواسته شاهد درگیری‌هایی از جمله دعوا‌های خانوادگی یا نزاع‌های خیابانی باشیم که نظم و آرامش روحی سایر شهروندان را برهم می‌زند. به طور کلی، یکی از دلایل بروز چنین اتفاقاتی که به درگیری‌های خیابانی منجر می‌شود ناتوانی افراد در کنترل خشم است در حالی که در یک جامعه پراضطراب، صبر و کنترل عصبانیت از مهم‌ترین مهارت‌ها و لازمه زندگی امروزی است. در این مطلب سعی داریم ضمن بحث درباره منازعات و درگیری‌های خیابانی، مجازات‌های قانونی این رفتار‌ها را نیز بررسی کنیم.

عوامل مؤثر بر ایجاد خشونت در جامعه

آموزش مهارت‌های زندگی و مدیریت خشم، با افزایش آستانه تحمل افراد، آنان را از نظر سلامت روانی در وضعیت مصونیت از نزاع قرار می‌دهد. هم‌اکنون جای خالی این آموزش‌ها در برنامه‌های رسانه‌ای احساس می‌شود.

افزایش تبلیغات ماهواره‌ای، در کنار دسترسی آسان به مواد مخدر، قرص‌های صنعتی، روان‌گردان‌ها و مشروبات الکلی، زمینه‌ساز افزایش و ایجاد درگیری‌های خونین خیابانی است.
رواج بازی‌های رایانه‌ای خشن بین نوجوانان و جوانان بر تشدید نزاع اثرگذار است و از آنجا که سن جوانی با انرژی زیاد و تحریک‌پذیری همراه است، اگر این هیجانات به‌درستی مدیریت نشود، می‌تواند یکی از علل زمینه‌ساز خشونت باشد.

نزاع از منظر قانون چه مجازاتی دارد؟

چنانچه منازعه به فوت منجر شود، همه اشخاص دخیل در این منازعه به یک تا ۳ سال حبس محکوم خواهند شد. حتی اگر رفتار یکی از آن‌ها به فوت منتهی شود، باز هم همه اشخاص درگیر در منازعه و حتی آن‌هایی که در فوت این شخص دخیل نبوده‌اند به حبس محکوم خواهند شد.

چنانچه منازعه منتهی به نقص عضو شود، همه اشخاصی که در منازعه مشارکت داشته‌اند به حبس از ۶ ماه تا ۳ سال محکوم خواهند شد. منظور از نقص عضو این است که اعضای بدن فرد دچار مشکلات غیرعادی شود.

نکته مهم آن است که ضرورتی ندارد این نتایج حتما برای یکی از افراد شرکت‌کننده در منازعه اتفاق بیفتد؛ بنابراین ممکن است چند نفر در گوشه‌ای از خیابان درگیر منازعه باشند و برخی برای میانجیگری و جدا کردن آن‌ها اقدام کنند.

منظور از دفاع مشروع چیست و چه شرایطی دارد؟

دفاع مشروع عملی است که بر اساس آن، افراد به صورت کاملا استثنایی اجازه دفاع و حفاظت از خود در برابر برخی حملات و خطرات را پیدا می‌کنند. قانون‌گذار از دفاع مشروع تحت عنوان علل موجه جرم نام برده است.
البته درباره دفاع مشروع حتما باید شرایط خاصی وجود داشته باشد تا عمل فرد در دفاع از خود یا دیگران موجه تشخیص داده شود. به طور خاص، اگر شخصی در معرض این آسیب‌ها قرار بگیرد و به هر علتی، نتواند به نهاد‌های دولتی مراجعه کند.
عملی که شخص در قالب دفاع انجام می‌دهد، باید برای دفع تجاوز یا خطر ضرورت داشته باشد. پس اگر فردی که در معرض خطر قرار گرفته است توانایی فرار و ترک محل را داشته باشد، باید به همین روش عمل کند.

مراحل رسیدگی به پرونده درگیری‌های خیابانی

چنانچه شخصی طی درگیری متحمل ضرر و زیان مالی یا جانی شده باشد، برای اقدام به شکایت، باید با مراجعه به دادسرای محل وقوع جرم و تنظیم شکوائیه، شکایت خود را ثبت کند.
اگر آسیب و جرحی به شخص وارد شده باشد، باید ابتدا به پزشکی قانونی مراجعه کند تا درباره میزان جراحات وارده کارشناسی، و دیه تعیین شود.
جدا از مراجعه به دادسرای محل وقوع جرم، می‌توان با مراجعه به هریک از دفاتر خدمات قضایی، به ثبت شکوائیه اقدام کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->