سرخط خبرها
مسئول کتابخانه شهید مفتح:

حضور مادران و خانواده‌ها در کتابخانه اهمیت بالایی دارد

  • کد خبر: ۹۳۳۹
  • ۲۷ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۲
حضور مادران و خانواده‌ها در کتابخانه اهمیت بالایی دارد
صدر - تاریخ هیچ تمدنی خالی از کتاب و کتابت نبوده است. همه فرهنگ‌ها با کتاب آغاز می‌شوند و با کتاب رشد می‌کنند. اما در طول تاریخ و نه  فقط در دنیای معاصر کمیت و کیفیت مطالعه در یک جامعه نشان از تولید علم و بهره‌برداری از آن در میان نخبگان جامعه و مردم دارد. به همین دلیل و در راستای فعالیت‌های هفته کتاب و کتاب‌خوانی چهارشنبه هفته گذشته کتابخانه شهید مفتح در بوستان وحدت میزبان مدیران و نمایندگان مدارس اطراف کتابخانه بود تا با اعلام برنامه‌های این کتابخانه برای دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان به سطح رشد علمی و کتاب‌خوانی کمک کند.
مسئول کتابخانه شهید مفتح در حاشیه این برنامه در گفتگو با خبرنگار شهرآرامحله ضمن تبریک هفته کتاب و کتاب‌خوانی گفت: طی هماهنگی‌های انجام شده با آموزش و پرورش ناحیه ۵ از مدیران مدارس اطراف کتابخانه دعوت کردیم تا ضمن آشنایی با فضا و امکانات کتابخانه بتوانند از برنامه‌های هفته کتاب‌خوانی برای دانش‌آموزان استفاده کنند و برنامه‌ها فقط مختص فضای کتابخانه نباشد. هدف از اجرای این برنامه آشنایی بیشتر دانش‌آموزان با فرهنگ کتاب‌خوانی است. اگر بتوانیم از سنین کودکی این فرهنگ را در بین کودکان درونی کنیم، در آینده رشد بالای مطالعه را در کشور شاهد هستیم.
طاهره بهر‌مند با اشاره به اینکه خواندن کتاب به رشد شخصیتی دانش‌آموزان کمک می‌کند، توضیح داد: با توجه به اینکه در هفته کتاب و کتاب‌خوانی هستیم از مدیران مدارس خواستیم تا به اطلاع دانش‌آموزان برسانند که عضویت در کتابخانه‌ها در این تاریخ به صورت رایگان انجام می‌شود و دانش‌آموزان و خانواده‌ها را دعوت به ثبت‌نام کنند.
بهرمند با اشاره به نشست‌های کتاب‌خوانی که در کتابخانه مفتح دارند، افزود: طی گفتگو و همفکری که با مدیران مدارس داشتیم، تصمیم بر این شد تا این نشست‌ها را در مدارس و برای دانش‌آموزان نیز برگزار کنیم. دیگر برنامه‌هایی که می‌توان برای مدارس اجرا کرد شامل قصه‌گویی، مسابقات نقاشی و کتاب‌خوانی و خلاصه‌نویسی کتاب است. افزون براین با توجه به اثرگذاری بالای مادران روی فرزندان تصمیم بر این شد تا در جلسات آموزش والدین در مدارس تبلیغ کتاب و کتاب‌خوانی و اهمیت مطالعه و تأثیر کتاب در زندگی مطرح شود تا دانش‌آموزان در کنار والدین به عضویت کتابخانه‌ها درآیند. حضور مادران و خانواده‌ها در کتابخانه اهمیت بالایی دارد. وی در توضیح نشست کتاب‌خوان در مدارس نیز گفت: این برنامه با توجه به گروه سنی دانش‌آموزان انجام می‌شود. در جلسه‌های اول کتابدار با معرفی خود و کتاب‌هایی که مربوط به گروه سنی موردنظر است، کتابی را که انتخاب کرده برای دانش‌آموزان معرفی می‌کند و بعد از خواندن بخش‌هایی از کتاب بچه‌ها را ترغیب به خواندن کتاب مورد نظر می‌کند. در جلسه‌های بعدی دانش‌آموزانی که کتابی را خوانده‌اند و روی آن‌ها تأثیر گذاشته است به دوستانشان معرفی می‌کنند و قسمت‌هایی را که در ذهنشان مانده توضیح می‌دهند و از دانش‌آموزان می‌خواهند که کتاب مورد نظر را بخوانند. در خیلی از این نشست‌ها دانش‌آموزان کتابی را که دارند با دیگر بچه‌ها به اشتراک می‌گذارند.  وی با اشاره به برنامه جمع‌خوانی گفت: اعضای شرکت‌کننده در این جلسه روی ادبیات فارسی به‌ویژه ادبیات غنی گذشته تمرکز دارند. در این جلسه بخش‌هایی از کتاب انتخاب شده را در کنار هم می‌خوانیم و به بیان احساسی که از کتاب به ما منتقل شده است، می‌پردازیم. این جلسه به روان‌خوانی و بالا بردن اعتماد به نفس و بیان نظرات اعضای شرکت‌کننده کمک زیادی می‌کند. دیگر برنامه‌های کتابخانه شهید مفتح برای دانش‌آموزان و نونهالان قصه‌گویی و تفکر فلسفه‌ای است. با انتخاب کتاب قصه مناسب برای رده سنی کودکان این برنامه از سوی قصه‌گو اجرا می‌شود و جلسه تفکر فلسفی نیز برای رده سنی ۸ سال به بالاست که می‌توانند روی موضوع‌های مختلف تمرکز کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->