برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

دستگیری کلاهبردار اینستاگرامی در غرب مشهد

  • کد خبر: ۹۳۷۲۰
  • ۰۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۱
دستگیری کلاهبردار اینستاگرامی در غرب مشهد
فردی که به بهانه افزایش دنبال کننده از کاربران شبکه‌های اجتماعی کلاهبرداری می‌کرد، دستگیر شد.

محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ مدت‌ها بود که به دنبال ایجاد فروشگاهی در فضای مجازی بود. استقبال ایرانیان از شبکه اجتماعی اینستاگرام، او را به سمت این شبکه اجتماعی غیروطنی سوق داد. از چند وقت پیش صفحه مورد نظرش را ایجاد کرد، اما با وجود گذشت زمان، همچنان نتوانسته بود مخاطبان زیادی داشته باشد، این موضوع موجب شد تا به دنبال کار‌های تبلیغاتی و معرفی صفحه اش برآید.

در این مسیر با فردی آشنا شد که مدعی بود می‌تواند در مدتی کوتاه، انبوهی از کاربران واقعی را به صفحه اش هدایت کند. از آنجا که هدف این فرد نیز همین موضوع بود ندانسته و نشناخته مبالغی را به حساب این غریبه واریز کرد، اما نه تنها اتفاق مورد نظرش نیفتاد، بلکه مشخص شد که اسیر چرب زبانی‌های یک شیاد در فضای مجازی شده است و این فرد نیز پس از دریافت مبالغ، دیگر جواب او را نمی‌داد.

مرد جوان با در دست داشتن مرجوعه قضایی از دادسرای رسیدگی به جرائم سایبری راهی پلیس فتای خراسان رضوی شد. او از فردی شکایت داشت که هیچ سرنخی از او به جز یک نشانه اینستاگرامی وجود نداشت.

۱۲ میلیون برای تبلیغات دادم

شاکی در برابر کارشناسان پلیس فتا درباره آنچه رخ داده بود اعلام کرد: من می‌خواستم صفحه اینستاگرامی ام را ارتقا دهم که با تبلیغات گول زننده این فرد روبه رو شدم. وقتی با او صحبت کردم با وعده و وعید مرا فریب داد و در نهایت مبلغ ۱۲ میلیون تومان برای تبلیغات و جذب مخاطب به حسابش واریز کردم. بعد از آن هم دیگر جوابم را نداد.

کارشناسان پلیس فتا با شنیدن این اظهارات و اقدامات فنی اولیه متوجه شدند که این فرد با ایجاد یک صفحه در این شبکه اجتماعی و تبلیغات دروغین، با این شگرد مکارانه نه تنها از این شهروند که احتمالا از افراد دیگری هم کلاهبرداری کرده است.

در جست و جوی شیاد مجازی

کارشناسان پلیس فتای استان با دریافت این شکایت تحقیقات گسترده‌ای را در فضای سایبر آغاز کردند. آن‌ها تقریبا به دنبال یافتن سوزن در انبار کاهی بودند، زیرا هیچ سرنخی به جز یک نام کاربری از متهم نداشتند. اما تخصص و تجربه مأموران به آن‌ها کمک کرد و موفق به شناسایی متهم شدند. با مشخص شدن هویت متهم، یافتن محل اختفای او از آب خوردن هم برای مأموران راحت‌تر شد، تا جایی که توانستند پس از هماهنگی با مقام قضایی، این فرد را در مخفیگاهش واقع در غرب مشهد دستگیر کنند.

اعتراف به کلاهبرداری ۴۰۰ میلیونی

کارشناسان پلیس فتا که توانسته بودند با تحقیقاتی جامع و رصد‌های گسترده در فضای مجازی به یک متهم سایبری دیگر دست یابند، این فرد را برای بازجویی‌های فنی به پلیس فتای استان منتقل کردند.

متهم با توجه به همه شواهدی که نقش او را در این شیادی‌های مجازی نشان می‌داد، وادار به اعتراف شد و اتهامش را پذیرفت.

متهم در ادامه به کلاهبرداری از چند شهروند دیگر به ارزش ریالی حدود ۴۰۰ میلیون ریال اعتراف کرد و درباره شگرد به کار رفته در این پرونده گفت: با راه اندازی یک صفحه اینستاگرامی به بهانه فروش دنبال کننده و تبلیغات اینستاگرامی سوژه‌های خودم را جذب می‌کردم و در چند جلسه با جلب اعتماد آن ها، درخواست پول می‌کردم که پس از واریز وجه، دیگر جوابگوی آن‌ها نبودم.

به افراد غریبه در فضای مجازی اعتماد نکنید

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی با اشاره به اینکه پس از تکمیل پرونده متهم در اختیار مقام قضایی قرار گرفت، بیان کرد: اولین عاملی که موجب می‌شود افراد در فضای مجازی متضرر شوند، موضوع اعتماد به افرادی است که آن‌ها را نمی‌شناسند و به راحتی حرف‌های آن‌ها را می‌پذیرند.

سرهنگ جواد جهانشیری ادامه داد: شهروندان قبل از واریز وجه به حساب افراد، باید درباره هویت اصلی صاحب صفحه، اطلاعاتی به دست بیاورند و با برقراری تماس تلفنی از جزئیات آن مطلع شوند، زیرا افراد سودجو در فضای سایبر این فضا را مکانی مناسب برای انجام اعمال مجرمانه خود می‌دانند و از ساده لوحی برخی از کاربران برای رسیدن به مقاصد مالی نامشروع خود بهره می‌برند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->