۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد
سرخط خبرها

کره گرفتن از آب گل‌آلود ارزی

  • کد خبر: ۹۳۹۰
  • ۲۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۶:۵۱
کره گرفتن از آب گل‌آلود ارزی
دبیر کمیته تخصصی شیر استان از تخصیص ارز دولتی برای واردات کره انتقاد کرد
شهامت - شنبه‌ای که گذشت، ستاد تنظیم بازار موافقت خود را با اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کره‌های وارداتی اعلام کرد. بر اساس این تصمیم تمام محموله‌های وارداتی کره که پیش از تاریخ ۱۸ خرداد امسال بارگیری شده باشند از ارز دولتی برخوردار می‌شوند.
دبیر کمیته تخصصی شیر خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا، با انتقاد از چنین تصمیمی، آن را مغایر با شعار سال می‌داند و به پشت پرده‌های این تصمیم این طور اشاره می‌کند: مصاحبه‌های اخیر برخی از فعالان صنایع لبنی مبنی بر گران شدن نرخ شیر خام از سوی دامداران مقدمه‌ای برای اتخاذ این تصمیم بود. در حالی که هیچ افزایش قیمتی در شیر خام نه در خراسان رضوی وجود داشت نه در کشور، دامداران شیر صنعتی را بر اساس نرخ پایه ۲۳۹۰ تومان که خرداد امسال مصوب شد می‌فروختند.
آرش فرزادنیا ریشه اتفاقات اخیر را فراتر از مسائلی که در ظاهر بیان می‌شود می‌داند. او می‌گوید: واقعیت این است که روسیه، به عنوان بزرگ‌ترین واردکننده کره در جهان، با اوکراین بر سر کریمه اختلافاتی پیدا کرده است. اکنون روسیه با تقاضای زیادی وارد بازار ایران شده است. از سوی دیگر، واردات کره در کشور ممنوع است و یکی دو کارخانه بزرگ صنایع لبنی کشور، به دلیل ته کشیدن کره وارداتی شان، نمی‌توانند به روسیه صادرات کنند.
او این را هم یادآور می‌شود که صادرات کره در کشورمان ممنوع است و کره‌ای که پس از اعلام ممنوعیت صادر شده است و از این پس صادر خواهد شد نیز به صورت قاچاق یا با صادرات کره به نام محصولی دیگر صورت می‌گیرد.
این فعال دامپروری با رد افزایش قیمت شیر خام تأکید می‌کند: در دو سه ماه اخیر، هیچ اتفاق تازه‌ای در جدول نرخ شیر شامل جایزه درصد چربی، جایزه کیفیت، نرخ کرایه و ... نیفتاده است. البته با شروع فصل سرما، مانند هر سال، مصرف شیر در دانش آموزان و افراد مسن افزایش می‌یابد که تأثیر و اهمیت چندانی در بازار ندارد.
او می‌گوید: محدود کردن عرضه در بازار و فشار بر مصرف کننده به اضافه استفاده از ابزار رسانه و وارد کردن پای سازمان حمایت از مصرف کننده، بخشی از بازی نخ نمای مافیا برای گرفتن مجوز ارز ۴۲۰۰ تومانی بود که سرانجام به خواسته شان رسیدند. آن‌ها به دنبال واردات کره با ارز دولتی و صادرات غیررسمی آن به روسیه بودند که سود بسیار زیادی برایشان دارد.
فرزادنیا با تأکید بر اینکه شکایت خود را به دیوان عدالت اداری می‌بریم، در پاسخ به این سؤال که آیا مصرف کننده داخلی هم از این تخصیص ارز سود خواهد برد، با استفهامی انکاری پاسخ می‌دهد: قیمتی که بالا برود، پایین نمی‌آید. مگر کاهش نرخ دلار از ۱۸ هزار تومان به ۱۱ هزار تومان تأثیری بر کاهش قیمت‌ها گذاشت؟
او با انتقاد از فقدان حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی ادامه می‌دهد: وزارت صمت هوای صنایع را دارد، اما متولی بخش کشاورزی وزارتخانه‌ای است که بیست و چند مدیر آن به جرم فساد، سوء استفاده از ارز دولتی و ... در بازداشت به سر می‌برند.
دبیر کمیته شیر خراسان رضوی به گفته‌های تابش، معاون وزیر صمت، مبنی بر اینکه دامداران علوفه یارانه‌ای می‌گیرند و نباید نرخ شیر خام را بالا ببرند این طور واکنش نشان داد: ایشان یا نمی‌دانند یا خودشان را به ندانستن می‌زنند. نهاده‌ها قطره چکانی توزیع می‌شود و دامدار جز خرید از بازار آزاد ۵۰ درصد گران‌تر از نرخ مصوب، چاره‌ای ندارد. با وجود این، همچنان قیمت مصوب شیر را رعایت می‌کند.
فرزادنیا با بیان اینکه نهاده‌های دولتی حداکثر ۳۰ درصد از نیاز دامدار را تأمین می‌کند می‌گوید: گاوداری که در ماه مصرف ذرت دانه‌ای دامی اش ۱۰۰۰ تن است، ماهانه ۳۰ تن سهمیه دولتی نصیبش می‌شود. برای آن هم باید الان پول بریزد و ۳ ماه بعد تحویل بگیرد.
او صحبت‌های خود را با یک سؤال تمام می‌کند: چرا کسی حاضر نیست ابعاد موضوع را با حضور طرفین و رسانه‌ها باز کند؟
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->