رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران! درآمد گردشگری دنیا در سال ۲۰۲۴ چقدر بود؟ + جزئیات و آمار خبر حذف کلی آزمون آیین‌نامه رانندگی صحت ندارد معافیت اقامتگاه‌های گردشگری از افزایش پلکانی نرخ تعرفه آ‌ب‌بها شایع‌ترین سرطان در کشور کدام است؟ بارش پراکنده برف در محور درگز _ قوچان | مه‌گرفتگی در جاده‌های خراسان رضوی (۳ بهمن ۱۴۰۳) مرگ روزانه ۲۰۰ بیمار سرطانی در کشور نگهبانی که دزد از آب درآمد | پای یک تبعه خارجی هم در میان است
سرخط خبرها

آیا کرونا به کلیه‌ها آسیب می‌زند؟

  • کد خبر: ۹۴۰۱۹
  • ۰۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۴
آیا کرونا به کلیه‌ها آسیب می‌زند؟
پژوهشگران در جدیدترین تحقیقات خود دریافتند که ویروس کرونا به طور مستقل از سیستم ایمنی بدن، باعث آسیب مستقیم سلولی در کلیه‌ها شده و بافتی موسوم به اسکار را در این بخش ایجاد می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، مطالعات پیشین نشان می‌ دادند که کووید ۱۹ می ‌تواند به کلیه‌ های بیمار آسیب برساند اما تأثیر دقیق این ویروس بر آنها تا کنون نامشخص بوده است. تیمی از دانشمندان آلمانی و هلندی دریافتند که کووید ۱۹ باعث آسیب مستقیم سلولی در کلیه‌ ها شده و به ایجاد بافت اسکار کمک می‌ کند.

بافت اسکار در واقع اثر برجای ‌مانده از التیام زخمی است که بافت های آسیب ‌دیده آن به‌ طور کامل بازسازی ‌نشده و بافت همبند جای آنها را گرفته باشد. فیبروز کلیه یا اسکار، یک پیامد طولانی مدت جدی است که می تواند تقریباً پس از هر گونه آسیب به کلیه رخ داده و با عملکرد کلیه مرتبط است.

پژوهشگران بیمارستان آموزشی آخن (Aachen) و مرکز پزشکی دانشگاه رادبود در هلند بافت‌های کلیه را در میان بیماران مبتلا به کرونای بستری درICU ، سایر بیماران بستری در بیمارستان برای یک مشکل ریوی غیر مرتبط با کووید با یک گروه از افراد سالم ارزیابی و مقایسه کردند. نتایج نشان می دهد که بافت کلیه بیماران کووید ۱۹ بیشتر از سایرین، بافت اسکار داشته اند.

مرحله اول تحقیقات به وضوح نشان داد که کووید ۱۹ به کلیه ها آسیب می رساند. در مرحله بعد، محققان تصمیم گرفتند تا تعیین کنند ویروس چگونه این کار را انجام می دهد. بسیاری از مطالعات اخیر نشان می ‌دهند که برخی از علائم شدیدتر کووید ۱۹ به دلیل واکنش بیش از حد پاسخ ایمنی بدن و التهاب بیش از حد، ظاهر می‌ شوند، نه در اثر خود ویروس کرونا. آیا این موضوع برای کلیه ها نیز صدق می کند یا کووید ۱۹ مستقیماً به این اندام ها آسیب وارد می کند؟

 این تیم یک سری از کلیه های کوچک به نام ارگانوئیدها را با کشت آنها در یک محیط آزمایشگاهی ایجاد کردند که با استفاده از سلول‌ های بنیادی توسعه یافته ‌اند و دارای سلول‌ های مختلف کلیه به جز سلول‌ های ایمنی هستند. محققان هر ارگانوئید را با کووید ۱۹ آلوده کرده و به تیم اجازه دادند، تأثیر مستقیم ویروس بر سلول‌ های کلیه را مشاهده کنند. یک بار دیگر، دانشمندان با اسکار ارگانوئیدی کلیه و همچنین سیگنال های همراهی که به فرآیند اسکار کمک می کند، برخورد کردند.

جیتسکه یانسن (Jitske Jansen) از پژوهشگران این پروژه تحقیقاتی در این رابطه گفت: یافته ها نشان می ‌دهد که قطعا ویروس کرونا، نه التهاب یا هر گونه اثرات سیستماتیک دیگر، مسئول آسیب کلیوی مشاهده ‌شده در بیماران کرونایی است.  به طور کامل اثرات مخرب ناشی از ویروس کرونا در کلیه ها بررسی شدند.

ارگانوئیدهای کلیه آلوده نشان می دهند که ویروس به طور مستقیم و مستقل از سیستم ایمنی باعث آسیب سلولی می شود. این یافته نشان دهنده اثرات مضری است که ویروس کرونا می ‌تواند در بدن داشته باشد.
کاترینا ریمر (Katharina Reimer)، از دیگر محققان این پروژه تاکید می کند که مطالعات طولانی مدت، بینش های بیشتری را در مورد آسیب شناسی های مرتبط با کلیه ناشی از ویروس کرونا ارائه خواهد کرد.

شرح کامل این پژوهش ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله گزارش های تغذیه فعلی سلول سلول بنیادی (Cell Stem Cell) منتشر شده و برای علاقمندان قابل دسترس است.

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->