پلیس مشهد در تعقیب جانیان اینستاگرامی | این ۲ قاتل مسلح را شناسایی کنید + تصاویر گوشی‌قاپ‌های خشن در دام پلیس مشهد | اعتراف به ۴۰ فقره سرقت با شگرد‌های مختلف کسب مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی توسط دانش‌آموز زنجانی نجات جان مسافر مشهدی از آبشار دوزین استان گلستان(۲۷ تیر ۱۴۰۴) انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی آبادان گرم‌ترین شهر جهان شد آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا کرونا به کلیه‌ها آسیب می‌زند؟

  • کد خبر: ۹۴۰۱۹
  • ۰۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۴
آیا کرونا به کلیه‌ها آسیب می‌زند؟
پژوهشگران در جدیدترین تحقیقات خود دریافتند که ویروس کرونا به طور مستقل از سیستم ایمنی بدن، باعث آسیب مستقیم سلولی در کلیه‌ها شده و بافتی موسوم به اسکار را در این بخش ایجاد می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، مطالعات پیشین نشان می‌ دادند که کووید ۱۹ می ‌تواند به کلیه‌ های بیمار آسیب برساند اما تأثیر دقیق این ویروس بر آنها تا کنون نامشخص بوده است. تیمی از دانشمندان آلمانی و هلندی دریافتند که کووید ۱۹ باعث آسیب مستقیم سلولی در کلیه‌ ها شده و به ایجاد بافت اسکار کمک می‌ کند.

بافت اسکار در واقع اثر برجای ‌مانده از التیام زخمی است که بافت های آسیب ‌دیده آن به‌ طور کامل بازسازی ‌نشده و بافت همبند جای آنها را گرفته باشد. فیبروز کلیه یا اسکار، یک پیامد طولانی مدت جدی است که می تواند تقریباً پس از هر گونه آسیب به کلیه رخ داده و با عملکرد کلیه مرتبط است.

پژوهشگران بیمارستان آموزشی آخن (Aachen) و مرکز پزشکی دانشگاه رادبود در هلند بافت‌های کلیه را در میان بیماران مبتلا به کرونای بستری درICU ، سایر بیماران بستری در بیمارستان برای یک مشکل ریوی غیر مرتبط با کووید با یک گروه از افراد سالم ارزیابی و مقایسه کردند. نتایج نشان می دهد که بافت کلیه بیماران کووید ۱۹ بیشتر از سایرین، بافت اسکار داشته اند.

مرحله اول تحقیقات به وضوح نشان داد که کووید ۱۹ به کلیه ها آسیب می رساند. در مرحله بعد، محققان تصمیم گرفتند تا تعیین کنند ویروس چگونه این کار را انجام می دهد. بسیاری از مطالعات اخیر نشان می ‌دهند که برخی از علائم شدیدتر کووید ۱۹ به دلیل واکنش بیش از حد پاسخ ایمنی بدن و التهاب بیش از حد، ظاهر می‌ شوند، نه در اثر خود ویروس کرونا. آیا این موضوع برای کلیه ها نیز صدق می کند یا کووید ۱۹ مستقیماً به این اندام ها آسیب وارد می کند؟

 این تیم یک سری از کلیه های کوچک به نام ارگانوئیدها را با کشت آنها در یک محیط آزمایشگاهی ایجاد کردند که با استفاده از سلول‌ های بنیادی توسعه یافته ‌اند و دارای سلول‌ های مختلف کلیه به جز سلول‌ های ایمنی هستند. محققان هر ارگانوئید را با کووید ۱۹ آلوده کرده و به تیم اجازه دادند، تأثیر مستقیم ویروس بر سلول‌ های کلیه را مشاهده کنند. یک بار دیگر، دانشمندان با اسکار ارگانوئیدی کلیه و همچنین سیگنال های همراهی که به فرآیند اسکار کمک می کند، برخورد کردند.

جیتسکه یانسن (Jitske Jansen) از پژوهشگران این پروژه تحقیقاتی در این رابطه گفت: یافته ها نشان می ‌دهد که قطعا ویروس کرونا، نه التهاب یا هر گونه اثرات سیستماتیک دیگر، مسئول آسیب کلیوی مشاهده ‌شده در بیماران کرونایی است.  به طور کامل اثرات مخرب ناشی از ویروس کرونا در کلیه ها بررسی شدند.

ارگانوئیدهای کلیه آلوده نشان می دهند که ویروس به طور مستقیم و مستقل از سیستم ایمنی باعث آسیب سلولی می شود. این یافته نشان دهنده اثرات مضری است که ویروس کرونا می ‌تواند در بدن داشته باشد.
کاترینا ریمر (Katharina Reimer)، از دیگر محققان این پروژه تاکید می کند که مطالعات طولانی مدت، بینش های بیشتری را در مورد آسیب شناسی های مرتبط با کلیه ناشی از ویروس کرونا ارائه خواهد کرد.

شرح کامل این پژوهش ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله گزارش های تغذیه فعلی سلول سلول بنیادی (Cell Stem Cell) منتشر شده و برای علاقمندان قابل دسترس است.

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->