۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند
سرخط خبرها

سویه جدید کووید ۱۹ چیست و از آن چه می‌دانیم؟

  • کد خبر: ۹۴۲۲۲
  • ۱۷ دی ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۸
سویه جدید کووید ۱۹ چیست و از آن چه می‌دانیم؟
زشکان در آفریقای جنوبی از سوم آذر ۱۴۰۰ سویه جدیدی از کووید ۱۹ را مشاهده کردند که در مقایسه با سویه‌های قبلی جهش‌های بیشتری را در خود نشان می‌داد. ۲ روز بعد و با افزایش نگرانی‌ها، سازمان بهداشت جهانی سویه جدید را امیکرون نام‌گذاری و آن را نگران‌کننده رده‌بندی کرد.

عادل نجفی | شهرآرانیوز؛ سازمان جهانی بهداشت شانس ابتلای مجدد به کووید ۱۹ را بسیار بالا ارزیابی می‌کند. اما شواهد نشان می‌دهد واکسن‌های موجود تا حدود زیادی توانسته‌اند از افزایش تلفات انسانی جلوگیری کنند. در آستانه سال نو میلادی این بدترین اتفاقی بود که می‌توانست برای صنعت هوایی رخ دهد، زیرا همین جهش حتی در ظاهر کمتر کشنده موجب لغو هزاران پرواز در سراسر جهان شد. اما این عضو جدید خانواده کووید ۱۹ چیست و چه اتفاقی برای آن افتاده است؟

مقایسه امیکرون و دیگر سویه‌های کووید ۱۹

پزشکان در آفریقای جنوبی از سوم آذر ۱۴۰۰ سویه جدیدی از کووید ۱۹ را مشاهده کردند که در مقایسه با سویه‌های قبلی جهش‌های بیشتری را در خود نشان می‌داد. ۲ روز بعد و با افزایش نگرانی‌ها، سازمان بهداشت جهانی سویه جدید را امیکرون نام‌گذاری و آن را نگران‌کننده رده‌بندی کرد.

جهش چیست؟

تمامی ویروس‌ها دچار جهش می‌شوند. کووید ۱۹ نیز از این قاعده مستثنا نبوده و از همان ابتدای شناسایی در اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی، جهش‌های آن شروع شده است. جهش ویروسی به زبان ساده به تغییرات کد‌های ژنتیکی گفته می‌شود و نمونه جهش‌یافته محصول این تغییرات «سویه» نامیده می‌شود.
متخصصان بر این باورند که امیکرون ناشی از دست‌کم ۵۰ تغییر ژنتیکی است که ۳۲ مورد آن تنها روی پروتئین اسپایک ویروس رخ داده است.

اُمیکرونِِ نگران کننده

سویه جدید در مقایسه با سویه‌های قبلی

سازمان جهانی بهداشت امیکرون را با هشدار «بسیاربالا» درجه‌بندی کرده است، سویه‌ای که جهش‌های بسیاری را به خود دیده است.

اُمیکرونِِ نگران کننده

سویه‌ها چگونه نام‌گذاری می‌شوند؟

سازمان جهانی بهداشت تاکنون ۵ سویه نگران‌کننده و ۸ سویه قابل توجه را شناسایی کرده است. با توجه به نگرانی کشور‌ها از نام‌گذاری سویه‌های مختلف کووید ۱۹ به نام اولین کشوری که در آن شناسایی انجام می‌شد، از اردیبهشت ۱۴۰۰ نام‌گذاری براساس الفبای یونانی انجام می‌گیرد.

اُمیکرونِِ نگران کننده

چگونه از خود و دیگران رو در روی کووید ۱۹ مراقبت کنیم؟

سازمان بهداشت جهانی برای محافظت از خود و دیگران در برابر شیوع امیکرون مانند سویه‌های قبلی کووید ۱۹ توصیه‌هایی دارد:

  • واکسن بزنید
  • ماسک بزنید
  • فاصله اجتماعی را حفظ کنید
  • بهداشت شخصی را رعایت کنید
  • تهویه هوای فضا‌های سرپوشیده را رعایت کنید
  • اگر علائم دارید خود را ایزوله کنید

 

منبع:
Infographic: How Omicron compares with other COVID variants | Infographic News | Al Jazeera

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->