توله بازمانده «هلیا» شناسایی شد چطور اضطراب کنکور و امتحانات نهایی را کنترل کنیم؟ | وظیفه خانواده و مسئولان مدرسه چیست؟ آخرین جزئیات درمورد جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تاثیری بر محیط زیست دارند؟ پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی | کدام بازنشستگان در اولویت دریافت وام هستند؟ ظرفیت پیوند مغز استخوان کودکان در مشهد جوابگوی نیاز شهر نیست  بیمه‌های تکمیلی از بیماران چشمی حمایت کافی ندارند ۲۱ مصدوم و یک فوتی بر اثر وزش شدید باد و اصابت صاعقه در کشور (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم لاغری طولانی‌مدت می‌تواند موجب کاهش شانس باروری شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) درگیری‌ها و شرارت‌های خیابانی در کشور کاهش یافت آخرین جزئیات برگزاری امتحانات نهایی از فردا (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آخرین آمار از ورود زائران ایرانی به عربستان (۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴) درباره سهم ما از پویش‌هایی که به غذای مراسم ترحیم نه‌ می‌گویند | نه به  ضیافت سوگ دستگیری شرور بدنام بولوار بهمن مشهد در نیمه شب گم‌شدن سارق در صحنه سرقت حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی علیه یک خودرو در لبنان (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۴۳۶ قاچاقچی میراث فرهنگی در سال ۱۴۰۳ دستگیر شدند رئیس پلیس فتا فراجا: به تبلیغات عمل تغییر رنگ چشم و آمپول‌های لاغری ورود می‌کنیم چند روش طبیعی برای از بین بردن چین و چروک صورت هشدار درباره فروش دارو‌های کودکان در فروشگاه‌های سیسمونی روند افزایشی شیوع بیماری‌های تنفسی | اُمیکرون دوباره اوج گرفت (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک میلیون نفر در خراسان رضوی، مبتلا به فشارخون هستند | گزارش شهرآرانیوز از «قاتل خاموش» و راهکار‌های پیشگیری و درمان آن پیش‌بینی هواشناسی کشور امروز (شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افزایش دما در برخی استان‌ها از امروز آیا احکام حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری بگیران امروز (شنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) صادر می‌شود؟ معمای گم‌شدن ۲۰۰ کیلوگرم مواد مخدر، راز قتل قاچاقچی را افشا کرد نقشه ناکام قتل همسر سابق برای حضانت فرزند! فهرست سیاه تبهکاران سایت دیوار در مشهد فاش شد اسامی محصولات و خوشبوکننده‌های غیرمجاز اعلام شد(۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) واژگونی خودرو در سبزوار یک کشته و ۵ مصدوم برجای گذاشت (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تعطیل است؟ ۲ کشته و ۲ مصدوم در پی تصادف مرگبار پژو و کامیون در نیشابور (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سویه جدید کووید ۱۹ چیست و از آن چه می‌دانیم؟

  • کد خبر: ۹۴۲۲۲
  • ۱۷ دی ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۸
سویه جدید کووید ۱۹ چیست و از آن چه می‌دانیم؟
زشکان در آفریقای جنوبی از سوم آذر ۱۴۰۰ سویه جدیدی از کووید ۱۹ را مشاهده کردند که در مقایسه با سویه‌های قبلی جهش‌های بیشتری را در خود نشان می‌داد. ۲ روز بعد و با افزایش نگرانی‌ها، سازمان بهداشت جهانی سویه جدید را امیکرون نام‌گذاری و آن را نگران‌کننده رده‌بندی کرد.

عادل نجفی | شهرآرانیوز؛ سازمان جهانی بهداشت شانس ابتلای مجدد به کووید ۱۹ را بسیار بالا ارزیابی می‌کند. اما شواهد نشان می‌دهد واکسن‌های موجود تا حدود زیادی توانسته‌اند از افزایش تلفات انسانی جلوگیری کنند. در آستانه سال نو میلادی این بدترین اتفاقی بود که می‌توانست برای صنعت هوایی رخ دهد، زیرا همین جهش حتی در ظاهر کمتر کشنده موجب لغو هزاران پرواز در سراسر جهان شد. اما این عضو جدید خانواده کووید ۱۹ چیست و چه اتفاقی برای آن افتاده است؟

مقایسه امیکرون و دیگر سویه‌های کووید ۱۹

پزشکان در آفریقای جنوبی از سوم آذر ۱۴۰۰ سویه جدیدی از کووید ۱۹ را مشاهده کردند که در مقایسه با سویه‌های قبلی جهش‌های بیشتری را در خود نشان می‌داد. ۲ روز بعد و با افزایش نگرانی‌ها، سازمان بهداشت جهانی سویه جدید را امیکرون نام‌گذاری و آن را نگران‌کننده رده‌بندی کرد.

جهش چیست؟

تمامی ویروس‌ها دچار جهش می‌شوند. کووید ۱۹ نیز از این قاعده مستثنا نبوده و از همان ابتدای شناسایی در اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی، جهش‌های آن شروع شده است. جهش ویروسی به زبان ساده به تغییرات کد‌های ژنتیکی گفته می‌شود و نمونه جهش‌یافته محصول این تغییرات «سویه» نامیده می‌شود.
متخصصان بر این باورند که امیکرون ناشی از دست‌کم ۵۰ تغییر ژنتیکی است که ۳۲ مورد آن تنها روی پروتئین اسپایک ویروس رخ داده است.

اُمیکرونِِ نگران کننده

سویه جدید در مقایسه با سویه‌های قبلی

سازمان جهانی بهداشت امیکرون را با هشدار «بسیاربالا» درجه‌بندی کرده است، سویه‌ای که جهش‌های بسیاری را به خود دیده است.

اُمیکرونِِ نگران کننده

سویه‌ها چگونه نام‌گذاری می‌شوند؟

سازمان جهانی بهداشت تاکنون ۵ سویه نگران‌کننده و ۸ سویه قابل توجه را شناسایی کرده است. با توجه به نگرانی کشور‌ها از نام‌گذاری سویه‌های مختلف کووید ۱۹ به نام اولین کشوری که در آن شناسایی انجام می‌شد، از اردیبهشت ۱۴۰۰ نام‌گذاری براساس الفبای یونانی انجام می‌گیرد.

اُمیکرونِِ نگران کننده

چگونه از خود و دیگران رو در روی کووید ۱۹ مراقبت کنیم؟

سازمان بهداشت جهانی برای محافظت از خود و دیگران در برابر شیوع امیکرون مانند سویه‌های قبلی کووید ۱۹ توصیه‌هایی دارد:

  • واکسن بزنید
  • ماسک بزنید
  • فاصله اجتماعی را حفظ کنید
  • بهداشت شخصی را رعایت کنید
  • تهویه هوای فضا‌های سرپوشیده را رعایت کنید
  • اگر علائم دارید خود را ایزوله کنید

 

منبع:
Infographic: How Omicron compares with other COVID variants | Infographic News | Al Jazeera

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->