هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

چگونه می‌توان ترس از خون را درمان کرد؟

  • کد خبر: ۹۴۴۱۸
  • ۱۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۵
چگونه می‌توان ترس از خون را درمان کرد؟
هموفوبیا یا ترس از خون یک فوبیای خاص است، این فوبیا می‌تواند علائمی را ایجاد کند که در اغلب موارد مشابه دیگر دیده نمی‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، هموفوبیا یک ترس شدید و غیرمنطقی از خون است. معمولاً در اثر یک موقعیت آسیب زا در دوران کودکی یا اوایل نوجوانی ایجاد می‌شود و یک فوبی رایج است.

کلمه هموفوبیا از کلمه یونانی haima به معنای خون گرفته شده است. خون در زبان یونانی فوبوس نامیده می‌شود. کلمه haima به معنای هموگلوبین است که یکی از اجزای خون است واکسیژن را از ریه‌ها به قسمت‌های مختلف بدن می‌رساند و یا می‌تواند معنای دیگری داشته باشد که دیالیز است یعنی حذف ناخالصی‌ها از خون.

فرد مبتلا به هموفوبیا علائم فیزیکی و روانی مشابهی دارد:

علائم فیزیکی

درد و گرفتگی قفسه سینه
مشکلات تنفسی
ضربان قلب سریع و افزایش فشار خون
رنگ پریدگی صورت
تب و لرز در بدن
احساس سرگیجه و حالت تهوع
تعریق بیش از حد و دوره‌های گرم یا سرد

علائم روانی

احساس نیاز به فرار و پنهان شدن
اپیزود‌های اضطراب و وحشت شدید
از دست دادن کنترل خود
جدا شدن از خود
درماندگی و ترس
ترس از مرگ
در برخی موارد فوبیای خون، بیمار ممکن است غش کند

چگونه می‌توان فوبیای خون را درمان کرد؟

در واقع نیازی فوری به درمان برخی از انواع فوبیا وجود ندارد، به خصوص اگر مستقیماً بر زندگی روزمره تأثیر نگذارند، مثلاً برخی از افراد از فوبیای مار رنج می‌برند، اما به احتمال زیاد در زندگی روزمره خود با مار‌ها مواجه نمی‌شوند. این معضل در برخی بیماران نیازی به درمان فشرده و سریع ندارد. خون برای انسان یک چیز منطقی و برای اکثر مردم یک واکنش طبیعی است.

با این حال، اگر هر بار که یک قطره خون را می‌بینید، این علائم را تجربه می‌کنید، مهم است که آن را درمان کنید، زیرا قطعا زندگی روزمره شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در مورد همه فوبیاها، دو راه برای مقابله با آن‌ها وجود دارد:

درمان شناختی رفتاری (CBT):

نوعی روان درمانی است که به بیماران کمک می‌کند، یاد بگیرند چگونه واکنش‌های خود را کنترل کنند و الگو‌های فکری منفی و آزاردهنده را تغییر دهند و به شما کمک می‌کند تا اضطراب غلبه و استرس را مدیریت کنید.

مواجهه و رو در رویی درمانی:

شامل مجموعه‌ای از روش‌ها و متد‌هایی است که با انجام تمرین‌های تخیلی و مقابله مستقیم با ترس از خون، احساسات و افکار را هدف قرار می‌دهد و فرد را ترغیب می‌کند که دائماً در معرض ترس‌های خود قرار گیرد. همچنین یکی از موفق‌ترین روش‌های درمان محسوب می‌شود و فوبیای خون را تنها در یک یا دو جلسه می‌توان از بین برد.

تمرینات یوگا و تکنیک‌های آگاهی دهی به ذهن:

به کاهش استرس و اضطراب ناشی از فوبیا کمک می‌کند و همچنین باعث آرامش و کاهش علائم فیزیکی مرتبط با آن می‌شود.

تجویز دارو:

ممکن است بخواهید دارو مصرف کنید، اما همیشه راحت نیست. قبل از هر کاری با پزشک خود صحبت کنید.

روش‌های و برخی درمان‌های جایگزین مانند روان‌درمانی، هیپنوتیزم یا برخی تمرین‌های کاربردی وجود دارند که به کاهش اثرات فوبیا و سفت کردن ماهیچه‌های بازو، پا‌ها و تنه برای مدت معینی تا زمانی که احساس قرمزی و جریان خون کنید نیز مؤثر است.

در صورت ترس از سوزن، نباید احساس شرمندگی کنید و نباید از صحبت با پزشک خود دریغ کنید یا بترسید، به خصوص اگر کنترل زندگی را از دست شما خارج کرده و از انجام معاینات منظم جلوگیری می‌کند، زیرا ممکن است روزی زندگی شما را تهدید کند.

منبع: جام جم آنلاین 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->